نظریه کارشناس ۵ نفره با کارشناس ۳ نفره مغایرت دارد؟

پرسیده شده
۹ پاسخ ۳۰,۴۱۹ #46782122

سلام وقتتون بخیر
در کارشناسی خط ۳ نفره ۲ نفره نظرشون مثبت بود و یکی منفی و به نفع بنده شد، حالا طرف مقابل تقاضای ۵ نفره داده سوالم اینجاست که آیا..
۱-کارشناسان ۵ نفره به نظر کارشناسان ۳نفره توجه میکنند؟
۲-و چند درصد ٪ امکان داره کارشناسی ۳ نفره نقض بشه؟
۳-چنانچه کارشناسی ۵نفره هم به نفع بنده باشه (یعنی ۲بار پشت هم) بازم قاضی اعتراض را برای ارجاع کارشناس ۷ نفره قبول میکنه؟

مشاوره حقوقی کیفری
۹ پاسخ برای این سوال ثبت شده

هیئت کارشناسی ۵ نفره نظر خودش را میدهد و شما هم میتوانید به نظر ایشان اعتراض نمایید تا موضوع به کارشناسی ۷ نفره ارجاع شود .

سلام
۱- خیر مستقلا کارشناسی و تصمیم گیری صورت خواهد گرفت
۲-امکان نقض کارشناسی ۳ نفره وجود دارد و درصد آن باتوجه به موضوع پرونده متفاوت میباشد.
۳-تشخیص کفایت کارشناسی از جهت تکرار،با دادگاه است و دادگاه تا هر زمان که تکرار کارشناسی را لازم بداند اعتراضات را مورد پذیرش قرار داده و موضوع را به هیئت دیگری ارجاع خواهد داد.

سلام
تشخیص کفایت کارشناسی از جهت تکرار، با دادگاه است. و دادگاه تا هر زمان که تکرار کارشناسی را لازم بداند، اعتراضات را مورد پذیرش قرار داده و موضوع را به هیئت دیگری ارجاع خواهد کرد.
رویه معمول محاکم بر این منوال است که، پس از هر بار اعتراض به نظر کارشناسی، بصورت فرد تعیین کارشناس میکنند. بدین توضیح که در صورت اعتراض به نظر کارشناس اول (یک نفره)، موضوع به هیئت ۳نفره ارجاع میگردد. و چنانچه یکی از طرفین یا هر دو طرف به این نظریه معترض باشند، در مرحله ی بعدی هیئت ۵ نفره انتخاب میشود. و اگر این نظر هم مورد اعتراض باشد، هیئت بعدی مرکب از ۷ نفر خواهد بود. و به همین ترتیب، ۹نفره، ۱۱نفره و ...

اولا کارشناسان ۵ نفره هیچ الزامی به رعایت نظر کارشناسان قبلی ندارند و مستقلا رای می دهند و تنها نظرات و مستندات و دلایل نفرات قبلی رابررسی می کنند و اگر قانع شوند می پذیرند والا برخلاف آن نظر خواهند داد
ثانیا در جرایم کیفری طبق قانون آیین دادرسی کیفری هرگاه نظریه کارشناس به نظر بازپرس،محل تردید باشد یا در صورت تعدد کارشناسان،بین نظر آنها اختلاف باشد،بازپرس می تواند تا دوبار دیگر ( تاکید می کنم تا دوبار دیگر) از سایر کارشناسان دعوت به عمل آورد.

نظریه هیئت ۵ نفره مورد توجه خواهد بود .

اگرقرارباشد که کارشناس ۵ نقر تابع نظر کارشناس ۳ نفر باشند دیگر اعتراض معنا ندارد . لذا کارشناس ۵ نفر باتوجه به نظر اکثریت ، اتخاذ تصمیم می کنند

سلام، نمی‌توان گفت که نظریه کارشناسی ۵ نفره قطعا مطابق کارشناسی ۳نفر باشد ولی می‌تواند نتیجه همان شود که در کارشناسی قبلی بوده و در مورد اعتراض به کارشناسی ۵نفره باید گفت بله می‌تواند اعتراض کند