آیا همه دفترخونه ها هنگام انتقال مال از فروشنده اثر انگشت میگیرند؟

پرسیده شده
۹ پاسخ ۲۶۷ #46488306

سلام
مطلع شدم شخصی با جعل هویت (و نه سند) با در دست داشتن فتوکپی کارت ملی من و فتوکپی سند، به دفتر خانه مراجعه و خود را به جای اینجانب معرفی نموده و ملک من را با امضایی بسیار شبیه فروخته
تنها امیدم و دلخوشیم اینه که دفترخونه از انتقال دهنده اثر انگشت گرفته باشه اینجوری به راحتی ثابت میکنم که این اثر انگشت مال من نیست.اما اگر دفتر خونه از جاعل اثر انگشت نگرفته باشه چی؟ وقتی امضاش خیلی شبیه منه چطور ثابت کنم جعلیه؟

یا دفتر خونه در احراز هویت کوتاهی کرده یا اینکه ...
آیا میتونم از دفتر خونه خسارت بگیرم؟

مشاوره حقوقی جعل
۹ پاسخ برای این سوال ثبت شده

بله دفاتر اسناد رسمی موظفند اثر انگشت را را بگیرند و اخیرا هم به صورت مکانیزه شدن اثر انگشت الکترونیکی اخذ می شود در خصوص استفاده از اثر انگشت شما توسط شخص دیگری می توانید شکایت جعل و استفاده از سند مجعول را از طریق دفاتر خدمات قضایی ثبت کنید

با سلام
اخذ اثر انگشت الزامی است چه به صورت الکترونیک یا عادی . همچنین انجام عملیات در دفترخانه مستلزم وجود اصل اسناد می باشد . لذا می توان با دفاعی صحیح موجبات احقاق حق را فراهم نمود .

درود و عرض ادب
با توجه به اینکه ثبت الکترونیکی در دفاتر اجرا می شود امکان حضور شخصی غیر از مالک وجود ندارد زیرا بر خط از ثبت احوال استعلام می گیرند.

با سلام
اگر سند بعد از آبان ۹۲ تنظیم شده اثر انگشت الکترونیک اخذ شده و در صورت جعل به آسانی قابل اثبات و سند قابل ابطال است .
دفترخانه مسئولیت احراز هویت طرفین سند به وسیله مدارک اصل کارت ملی و شناسنامه ( و نه کپی) را بر عهده دارد . در صورتی که ثابت شود در این مسئولیت خود کوتاهی نموده جرم انتظامی برای سردفتر می باشد و در صورت شکایت باید از عهده خسارات شما برآید

با سلام، در سالهای اخیر دریافت اثرانگشت در دفاتر اسناد رسمی، به صورت الکترونیکی انجام می‌شود، لذا دفتردار موظف است چه به صورت الکترونیکی چه به صورت عادی اثرانگشت را ثبت کند، حال چنانچه شما شکایتی از این مساله دارید، می‌توانید دادخواست جعل هویت تنظیم کنید تا مدارک دارای امضا و اثرانگشت کارشناسی شوند.

باسلام
دفترخانه ها در هنگام عملیات ثبتی، اثر انگشت طرفین را بصورت الکترونیکی ثبت مینماید، وقابل پیگیری میباشد. و دفترخانه لازم است اصل مدارک شناسایی را نیز از شخص بخواهد.و انجام عملیات ثبتی صرفا با کپی مدارک تخلف محسوب میگردد.

گرفتن اثر انگشت در دفترخانه اسناد رسمی الزامی است چه به صورت الکترونیک و چه به صورت عادی. اگر دفتر خانه کوتاهی کرده باشد مسئولیت دارد.
در هر صورت شما باید شکایت جعل و کلاهبرداری مطرح نمایید تا کارشناس خط و امضا موضوع را بررسی نماید