جلب به دادرسی به چه معناست؟

پرسیده شده
۸ پاسخ ۳۷۱ #46467363

با سلام ، در مورد شکایت بنده توسط دادستان جلب به دادرسی صادر شده ، میخواستم بدانم جلب به دادرسی یعنی چه و تکلیف شکایت بنده چه می شود ؟

مشاوره حقوقی کیفری
۸ پاسخ برای این سوال ثبت شده

با سلام قرار جلب به دادرسی همان قرار مجرمیت قدیم می باشد در قانون آیین دادرسی کیفری مصوب سال ۱۳۹۲ دیگر خبری از قرار مجرمیت نیست و به جای آن از قرار جلب به دادرسی سخن گفته شده است ،در واقع قرار جلب به دادرسی همان قرار مجرمیت سابق است،در ماده ۲۶۵ قانون آیین دادرسی کیفری آمده است که،( بازپرس در صورت جرم بودن عمل ارتکابی و وجود ادله کافی برای انتساب جرم به متهم قرار جلب به دادرسی صادر و پرونده را فوری نزد دادستان ارسال میکند ،صدور قرار جلب به دادرسی مقدمه صدور کیفرخواست است قرار جلب به دادرسی توسط بازپرس صادر می شود ,در صورتی که قرار جلب به دادرسی از سوی دادستان یا دادیار اظهارنظر مورد تایید واقع شود منجر به صدور کیفرخواست خواهد شد ،البته صدور قرار جلب به دادرسی از سوی دادیار دادستان و معاون دادستان نیز ممکن است. قرار جلب به دادرسی تصمیمی است که مقام قضایی دادسرا (دادیار یا بازپرس) پس از اینکه نظر به مجرم بودن مرتکب داشت اقدام به صدور قرار مجرمیت می نماید پس از صدور قرار جلب به دادرسی یا همان قرار مجرمیت پرونده برای اتخاذ تصمیم و تعیین میزان مجازات به دادگاه کیفری ۲ فرستاده می شود ،(قانونگذار در قانون آیین دادرسی کیفری جدید به جای قرار مجرمیت از واژه جلب به دادرسی استفاده نموده و این با دستور جلب و یا دستور بازداشت که منجر به دستگیری و بازداشت مرتکب می شود متفاوت است و در واقع قرار جلب به دادرسی حکایت از نظر مثبت دادسرا و مرجع تحقیق به وقوع جرم دارد و نتیجه آن ادامه جریان پرونده و تشکیل جلسه محاکمه در دادگاه کیفری ۲ است.

دادسرا مجرمیت متهم را محرز دانسته و کیفرخواست ب دادگاه جهت رسیدگی و صدور رای صادر خواهد کرد متهم نیز جلب ب دادرسی شده است و میبایست پرونده جهت رسیدگی نهایی در دادگاه مطرح شود

با درود دادسرا متهم را مجرم شناخته است

سلام
یعنی توجه اتهام به متهم محرز بوده و پرونده جهت رسیدگی به جرم به دادگاه ارسال میشود

یعنی جرم ارتکابی از نظر دادگاه انجام شده میباشد و متهم میباستی پس از صدور کیفر خواست محاکمه شود

یعنی طی تحقیقات در دادسرا متهم برای رسیدگی در دادگاه باید حاضر شود و دردادگاه حکم اصلی صادر شود.
امکان برائت در مرحله دادگاه هم وجود دارد.

جلب به دادرسی یعنی جرم ارتکابی محرض شده و نوبت به محاکمه متهم میرسد.