اگر چک برگشت بخورد همان روز بعنوان چک برگشتی ثبت میشود یا پروسه زمانی دارد؟

پرسیده شده
۲ پاسخ ۱۱,۶۵۷ #43678034

با عرض سلام و خسته نباشید خدمت شما وکلای گرامی و با تشکر فراوان از راهنمایی و پاسخگویی شما. سوالی داشتم، چکی از شخصی دارم که تاریخ آن ۳۱ اردیبهشت ماه بوده ، طبق قانون چک اگر تا ۶ ماه آن را برگشت بزنم چک جنبه کیفری خواهد داشت. سوال اینجاس ، با توجه به اینکه در حال حاضر ماه اخر از مهلت ۶ ماهه میباشید ، اگر به فرض من تاریخ ۲۰ ابان چک را برگشت بزنم ، همون روز چک به عنوان چک برگشتی در سامانه بانک ها ثبت خواهد شد یا پروسه ثبت آن مدتی طول میکشد؟ حقیقتا بنده میخواهم زمانی چک را برگشت بزنم که بتوانم از طریق کیفری اقدام کنم. ممنون میشم راهنمایی فرمایید .باتشکر از شما

مشاوره حقوقی چک
۲ پاسخ برای این سوال ثبت شده

بله تاریخ برگشت چک همان تاریخ روز مراجعه به بانک و در واقع تاریخ مندرج در گواهی عدم پرداخت است
اگر ۲۰ ام برگشت بزنید همان ۲۰ ام ملاک عمل است
ضمنا :

در خصوص چک برگشتی میتوانید ظرف ۶ ماه برگشت بزنید . و چنانچه ظرف ۶ ماه برگشت بزنید بازهم ۶ ماه دیگر مهلت پیدا میکنید تا شکایت کیفری کنید

یعنی مجموعا ۱ سال برای اقدام کیفری مهلت حاصل میشود
۶ ماه ابتدایی ( اول ) برای برگشت زدن + ۶ ماه دیگر (دوم) بعد از برگشت زدن و گرفتن گواهی عدم پرداخت = مجموعا ۱ سال

سلام، اگر چک در همان روز صدور برگشت بخورد کیفری و اگر وعده دار باشد حقوقی است