حبس تعزیری یعنی چه؟

پرسیده شده
۳ پاسخ ۴,۸۰۹ #41444513

حبس تعزیری یکسال آیا باید تمام یکسال رو متحمل شد؟ شرایط مرخصی چیه و حداکثر مرخصی برای یکسال حبس چقدر هست؟ متهم سابقه دار نیست

مشاوره حقوقی کیفری
۳ پاسخ برای این سوال ثبت شده

با سلام
تعزیر؛ مجازاتهایی است که در شرع تعیین نشده بلکه قانونگذار تعیین نموده است...
برای مرخصی با گذشت ۱/۳ از حبس می توان درخواست مرخصی داد...
البته در خصوص مورد سؤال شما با توجه به عدم سوءسابقه و میزان حبس(یکسال) اولا می توانید درخواست کاهش مجازات و حتی تبدیل به جزای نقدی و یا در نهایت درخواست تعلیق مجازات را بدهید...

در قانون مجازات اسلامی تعزیر به مجازات‌هایی از قبیل حبس، جزای نقدی و شلاق گفته می‌شود که میزان و نوع آن در شرع مشخص نشده است بلکه حاکم (یعنی قانون‌گذار) حسب مورد نوع و میزان آن را تعیین می‌کند.
حبس تعزیری یکی از مجازات‌های تعزیری است که میزان آن در شرع مشخص نشده است و تعیین میزان آن با قانون‌گذار است اما در هر صورت، میزان آن نباید از مجازات‌های حدی بیشتر باشد.

سلام
تعزیر به مجازات‌هایی از قبیل حبس، جزای نقدی و شلاق گفته می‌شود که میزان و نوع آن در شرع مشخص نشده است بلکه حاکم (یعنی قانون‌گذار) حسب مورد نوع و میزان آن را تعیین می‌کند.
حبس تعزیری یکی از مجازات‌های تعزیری است که میزان آن در شرع مشخص نشده است و تعیین میزان آن با قانون‌گذار است اما در هر صورت، میزان آن نباید از مجازات‌های حدی بیشتر باشد
تمام یکسال رو متحمل شد؟ خیر
به موجب ماده‌ی ۶۴ قانون مجازات اسلامی‌ افرادی که در جرایم عمدی به یک سال یا کمتر از یک سال حبس تعزیری محکوم می‌شوند، به مجازات‌های جایگزین از قبیل جزای نقدی و انجام خدمات عمومی‌ رایگان محکوم می‌شوند. این جایگزین‌های حبس صرفا در مورد حبس تعزیری اعمال می‌شوند.
برای یکسال حبس چقدر هست؟
طبق ماده‌ی ۴۰ قانون مجازات اسلامی‌ در صورتی که حبس، تعزیری بوده و میزان آن دو سال یا کمتر از دو سال باشد با وجود برخی شرایط، قاضی می‌تواند برای مدت ۶ ماه تا ۲ سال صدور حکم را به تعویق بیندازد و در این مدت، به جای زندانی کردن فرد برای وی اموری همچون انجام فعالیت‌های حرفه‌ای خاص تعیین کند و پس از سپری شدن مدت مقرر و براساس پای‌بندی فرد مجرم به دستورات دادگاه، برای فرد حکم صادر کند که در این صورت اگر فرد به تمامی‌ دستورات دادگاه در این مدت عمل کرده باشد، امکان این را دارد که از همه‌ی مجازات حبس به طور کلی معاف شود