در صورتیکه ده روز از تاریخ سفته بگذرد دیگر قابل مطالبه نخواهد بود؟

پرسیده شده
۲۰ پاسخ ۵۸,۳۷۷ #40213

سلام
من از شخصی ۴۰ میلیون سفته دارم
۱۰ روز از تاریخ سر رسید گذشته و درخواست واخواست ندادم
نمیتونم الان از طریق دادگاه شکایت کنم ؟
اگه از ۱۰ روز گذشته باشه تکلیف چیه ؟
از طریق مراجع قانونی میشه اقدام کرد یا خیر ؟؟
مرسی

این پرسش خاتمه داده شده و امکان ارسال پاسخ برای آن وجود ندارد.
مشاوره حقوقی سفته
۲۰ پاسخ برای این سوال ثبت شده

باسلام درصورتی که سفته ده روز از تاریخ سررسید واخواست نگردد درصورتی که بخواهد تامین خواسته نماید ملزم به تودیع خسارت احتمالی خواهد شد.
بنابراین دارنده مبتواند علیه صادر کننده دادخواست مطالبه وجه سفته را به دادگاه ارایه نماید.

با سلا سفته های مستند دین میباشد. اهمیت سررسید از آن جهت است که حداکثر ظرف ده روز پس از تاریخ سررسید، سفته های مستند طلب باید واخواست گردند. (یعنی فرم واخواستنامه برای هر یک از سفته های طلب تنظیم شود و اوراق مربوطه در دایره واخواست مجتمع قضایی ثبت و رسید گرفته شود.)اخواست باید حتما ظرف مدت ده روز از تاریخ سررسید صورت گیرد در غیر اینصورت، در صورت واخواست سفته در خارج از موعد قانونی، کمترین معضلی که متوجه دارنده می شود ضرورت تودیع خسارت احتمالی بنا بر نظر مرجع قضائی جهت اخذ قرار تامین خواسته خواهد بود.

بله قابل مطالبه می باشد و سفته ای که واخواست نشده در خصوص تامین خواسته باید خسارت احتمالی واریز نمایید

سفته یک سند تجاری است در صورتی که طی مدت ۱۰ روز اقدام به واخواست سفته شود شما می توانید از مزیت های قانون تجارت استفاده نمایید از جمله می توانید بدون سپردن خسارت احتمالی قرار تامین خواسته دریافت کنید ولی بعد از ده روز به عنوان یک سند عادی از طریق محاکم قابل مطالبه است

ظرف مهلت مقرر پس از سررسید بایستی برای مطالبه مبلغ سفته واخواست دهید اگر در مهلت مقرر این اقدام صورت نگیرد بعنوان سند عادی شناخته شده و قابل استناد نخواهد بود

سلام چنانچه در ظرف ۱۰ روز واخواست نکرده باشید بعنوان سند عادی قابل پیگیری است

ازطریق دفاتر خدمات قضایی میتوانید دادخواست مطالبه وحه وهزینه دادرسی وخسارت تاخیر تادیه را پیگیری نمایید .اما چون از ده روز گذشته سند شما عادی میشود