مسئولیتی در رابطه با جبران خسارات وی متوجه بنده است یا خیر؟

پرسیده شده
۱۴ پاسخ ۲۸۷ #37940828

باسلام
مدتی قبل دوستی مبالغی رو به بنده واگذار کرد برای خرید و فروش ارزهای دیجیتال برای او و به سبب اینکه با محیط کاربری ان اشنا نبود به من واگذار کرده بود و طی یک صحبت شفاهی که شهود دیگری هم حضور داشتند قرار بر این شد که وی برای من پول ها را ارسال کند و من هم در ما به ازای اینکه برای وی خرید و فروش مینمایم و سفارش های خرید و فروش وی را به انجام برسانم کارمزدی یک درصدی از وی اخذ نمایم. در این میان من به معامله ای بر خوردم که ظاهر امر کاملا درست بود و شرایطی جذاب داشت و من قصد سرمایه گذاری سرمایه خودم را در ان معامله را پیدا کردم و بر حسب وظیفه با دوستی که سرمایه ای در دست من داشت تماس گرفتم و شرح این معامله ای که به آن بر خورده بودم را برای او توضیح دادم و گفتم به وی من قصد سرمایه گذاری دارم اگر مایلی تو هم سرمایه گذاری کن به هر حال تصمیم با تو است. وی هم گفت اگر اطمینان داری و سرمایه خودت را وارد معامله میکنی سرمایه من را هم وارد همین معامله کن که خب من هم طبق رضایت و درخواست وی این کار را کردم (صدای وی را ضبط دارم و همچنین در رابطه با تصدیق گفته های من شاهد هم حضور داشت و در حضور شاهد این مطالب را هم بیان داشت) پس از ساعاتی از اینکه معامله جاری شد و خبری نشد شک بردم که کلاهبرداری ممکن است باشد و ثبت شکایت کردم که متاسفانه کلاهبرداری (فیشینگ بود) و تمام دارایی من در حد بیش از چند صد میلیون و دارایی وی در حدود صد و خرده ای میلیون به سرقت رفت و پلیس فتا اعلام کرد که کلاهبرداری صورت گرفته حرفه ای و فرامرزی است و امکان بازگشت وجه وجود ندارد. سوالی که مطرح است این است که ایا با توجه به اینکه من به نوعی رابطه پیمانکاری و کارفرمایی با دوستم داشتم و از او حق الزحمه دریافت می کردم و مطابق دستورات مستقیم وی هرگونه تغییر و تحولی را بر روی سرمایه اش انجام میدادم و در اینجا هم صرفا به او یک پروژه را که گمان میبردم و در ان لحظه اطمینان داشتم که درست است پیشنهاد دادم و معرفی کردم و نه اجبار و وی هیچ گونه اجباری در ورود به این معامله نداشت و کاملا به اختیار خودش و به طمع اینکه هر کاری من انجام میدهم قطعا درست است وارد این معامله شد به واسطه اعلام رضایت به من و درخواست از من برای ورود سرمایه اش به این معامله در کنار سرمایه خودم، ایا مسئولیتی در رابطه با جبران خسارات وی متوجه بنده است یا خیر؟
ممنون

مشاوره حقوقی دیگر قراردادها
۱۴ پاسخ برای این سوال ثبت شده

بااحترام
اگر اثبات شود بله میشود

بله در صورت اثبات قصور و تقصیر

بادرودوسلام درصورت احرازو اثبات تقصیر مسوولیت دارید.

با سلام مستنبط از سوال میتوان گفت وصف امانت ، مسلم و محرز است و طبق قاعده ، امین اصولا مسئول تلف مال نمیباشد مگر در صورت ارتکاب تقصیر اعم از تعدی یا تفریط ، لذا اگر امین در حوزه مربوطه ، دارای تخصص و مهارت باشد ، اصولا فرض تقصیر، متصور است و مسئول میباشد مگر اینکه شخص امین بتواند عدم تقصیرش را اثبات کند ،با احترام.

با احترام در صورت اثبات تقصیرتان مسئول هستید

با سلام در صورت اثبات تقصیر مسؤولیت با شماست

سلام چنانچه مرتکب تعدی و تفریط شده باشید مسئولیت دارید.