در صورت جلسه نوشتند نگهداری حیوانات وحشی و غیر مجاز، چه باید کنم؟

پرسیده شده
۱ پاسخ ۴۰۹ #37050829

من حدود دوماه قبل نزدیک محل سکوت به یک لانه پرنده ای وحشی برخوردم که فکر میکنم دلیجه نام دارد برخوردم که از درخت افتاده بود پرنده ما در آنجا نبود و ۵ عدد جوجه دلیجه روی زمین افتاده بودند که آسیب دیده بودند، من بخاطر نبود ما در شان و خراب شدن لانه و زخمی شدنشان برای درمان و نگهداری تا زمان آغاز پرواز آنها را بهانه خود آوردم از ۵عدد پرنده دو عدد را چندی پیش بعد از درمان و آموزش پرواز در طبیعت رها کردم و سه تا از پرنده ها باقی مانده بود از ۳پرنده که هنوز قادر به پرواز نبودند یکی هم پنجه اش هنوز خوب نشده بود و آسیب دیدگیش برطرف نشده بود قصد داشتم بعد از رفع آسیب و یادگیری پرواز این سه عدد را نیز مانند آن دو پرنده ای که آزاد کرده بودم به طبیعت بازگردانم اما ماموران نیروی انتظامی بخانه ام آمدند و پرنده ها رو بردند و در صورت جلسه نوشتند نگهداری حیوانات وحشی و غیر مجاز، و از من خواسته آمد همین صبح یعنی فردا (یکشنبه )برای تکمیل پرونده و ارجاع به مقام قضایی به پاسگاه روستایمان بروم من خواستم ثواب کنم کمکم در حال کباب شدنم
بهمین دلیل مزاحم شما عزیزان وکیل و دانا در این زمینه شدم تا راهنماییم کنید
خدا عزتتان دهد
اگر تا صبح جوابی بدهید ممنون میشم که من بدانم فردا در پاسگاه چه کنم و چه بگویم،منتظرتان هستم ،ممنون،یاعلی

مشاوره حقوقی کیفری
۱ پاسخ برای این سوال ثبت شده

درود
به نظر من مجازات سنگینی دارد چنانچه امکان اثبات نیت خیر ندارید حتما و الزاما از خدمات وکیل دادگستری استفاده ببرید تا با اعلام وکالت موجبات تخفیف مجازات را فراهم آورند زیرا :
بر اساس ماده ۱۳ قانون شکار و صید مصوب ۱۳۴۶/۳/۱۶ با اصلاحات و الحاقات بعدی ؛ هر کس مرتکب زنده ‌گیری، شکار، خرید، فروش، حمل، نگهداری و صدور پرندگان شکاری از قبیل شاهین، بحری، بالابان و دلیجه شود به مجازات حبس از نود و یک روز تا سه‌سال و علاوه بر محکومیت به حداکثر مجازات حبس مقرر در این ماده به جزای نقدی از شصت میلیون (۶۰۰۰۰۰۰۰) ریال تا یکصد و بیست میلیون (۱۲۰۰۰۰۰۰۰) ریال محکوم خواهد شد.

******متن ماده ۱۳ : (اصلاحی ۱۳۵۳/۱۰/۳۰ و ۱۳۷۵/۹/۲۵ و ۱۳۹۷/۲/۱۶)‌ـ‌ هر کس مرتکب اعمال زیر شود به مجازات حبس از نود و یک روز تا سه‌سال یا جزای نقدی از شصت میلیون (۶۰۰۰۰۰۰۰) ریال تا هشتاد و پنج میلیون (۸۵۰۰۰۰۰۰) ریال و درصورت تکرار به هر دو مجازات محکوم می‌شود:
الف ‌ـ‌ شکار جانوران و‌حشی کمیاب و در معرض خطر انقراض از قبیل جیبیر، گورخر، گوزن زرد ایرانی، یوزپلنگ، تمساح (کرو‌کودیل)، هوبره و میش مرغ.
ب ‌ـ‌ شکار در پارک‌های ملی.
ج ‌ـ‌ شکار، صید و یا کشتار جانوران و‌حشی با استفاده از سموم و مواد منفجره و امثال آن و شکار به‌صورت تعقیب با استفاده از وسیله‌نقلیه موتوری و همچنین کشتار آنان به طریق جرگه و محاصره دسته جمعی.
د ‌ـ‌ مبادرت به اقداماتی که موجبات آلودگی آب دریای‌خزر و خلیج‌فارس و دریای‌عمان با مواد غیرنفتی را فراهم آو‌رده و باعث مرگ و میر آبزیان یا به خطر افتادن محیط‌زیست آنان شود.
هـ ‌ـ‌ ایجاد یا فراهم کردن مقدمات آتش‌سوزی در پارک‌های ملی و آثار طبیعی ملی و مناطق حفاظت شده یا پناهگاه‌های حیات‌و‌حش بر اثر بی‌مبالاتی یا عدم رعایت مقررات محیط‌زیست و یا تخلف از نظامات دو‌لتی.
تبصره ۱‌ ( الحاقی ۱۳۷۵/۹/۲۵)ـ‌ درصورت ایجاد آتش‌سوزی عمدی در پارک‌های ملی و آثار طبیعی ملی، مرتکب به مجازات‌های مقرر در ماده (۶۷۵) قانون مجازات اسلامی محکوم خواهد شد.
تبصره ۲‌ (الحاقی ۱۳۷۵/۹/۲۵ و اصلاحی ۱۳۹۷/۲/۱۶)‌ـ‌ هر کس مبادرت به زنده ‌گیری، شکار، خرید، فروش، حمل، نگهداری و صدور پرندگان شکاری از قبیل شاهین، بحری، بالابان و دلیجه کند‌ علاوه بر محکومیت به حداکثر مجازات حبس مقرر در این ماده به جزای نقدی از شصت میلیون (۶۰۰۰۰۰۰۰) ریال تا یکصد و بیست میلیون (۱۲۰۰۰۰۰۰۰) ریال محکوم خواهد شد.