آیا قیم فرد زیر ۱۸ سال میتواند ادعا کند که از موضوع معامله اطلاع نداشته و ان را باطل کند؟

پرسیده شده
۶ پاسخ ۴۹۱ #36250108

با سلام اگر معامله ای برای فروش دستگاهی نزدیک به ۵ ماه قبل بین دو فرد زیر ۱۸ سال ( ۱۷ سال و نیم ) صورت گیرد ایا قیم او پس از این مدت میتواند ادعا کند از این موضوع اطلاع نداشته و معامله را باطل کند و درخواست مبلغ معامله را کند .
و درصورت شکایت ایا سوء سابقه به همراه دارد؟

مشاوره حقوقی دیگر قراردادها
۶ پاسخ برای این سوال ثبت شده

با سلام و احترام
بله می تواند. اما موضوع فاقد جنبه کیفری بوده و در نتیجه سو سابقه در آن مطرح نمی باشد.

سلام
شخص زیر ۱۸ سال فقط در صورتی می تواند معامله کند که از دادگاه حکم رشد داشته باشد و الا معامله ایشان باطل است و قیم می‌توانددرخواست ابطال آن را از دادگاه بنمایند و این موضوع جنبه کیفری ندارد و موضوع سوءسابقه منتفی است

با سلام. معاملات افراد غیر رشید اصولا باطل است اما معاملاتی مثل هبه ، صلح و... به نفع غیر رشید باشد صحیح است و اینکه اصولا معاملات افراد غیر رشید نیازمند تایید و تنفیذ قیم است.

با سلام
معامله بعلت عدم اهلیت متعاملین نافذ نیست لیکن پرونده حقوقی مطرح میباشد و سوء سابقه به حساب نمی آید

معامله افراد غیر رشید بدون تنفیذ ولی باطل می باشد و امکان رد آن از سوی ولی هرکدام از طرفین وجود دارد لیکن این موضوع حقوقی بوده و مسایل حقوقی انعکاسی در سوابق سجل کیفری نخواهد داشت .

معامله افراد زیر ۱۸ سال باطل است.