وصیت نامه ای که در دفتر اسناد رسمی به ثبت رسیده است تا چه حد قابل اجراست؟

پرسیده شده
۸ پاسخ ۳۱۲ #35940395

با سلام
با فوت همسر اول ( که چهار پسر از او دارم ) همسر دومی اختیار کردم که از آن صاحب یک دختر شده ام. وصیتی را در محضر به ثبت رسانده ام مبنی بر اینکه بعد از فوت منزل مسکونی من به طور مساوی بین همسر دختر و چهار پسرم تقسیم شود ( هر نفر یک دانگ ). میخواهم بدانم برای اجرای این وصیت بعد از فوتم آیا رضایت همه وراث لازم است یا تنها یک سوم منزل به طور مساوی بین آنها تقسیم می شود و دو سوم باقی مانده مطابق قانون ارث عمل می شود؟ (با توجه به این قانون که فرد تنها می تواند یک سوم اموال خود را در وصیت ببخشد) به عبارت دیگر میخواهم بدانم این وصیت تا چه حد قطعیت دارد. (البته این وصیت تنها در محضر به ثبت رسیده است ولی سند به نام کسی صادر نشده است) از راهنمایی شما ممنونم

مشاوره حقوقی ارث
۸ پاسخ برای این سوال ثبت شده

درود
وصیت تا یک سوم اموال نافذ و بیشتر از آن نیاز به تنفیذ سایر وراث دارد

وصیت تا یک سوم اموال نافذ می باشد و مازاد بر ان نیاز به تنفیذ سایر وراث دارد

درود
وصیت تا ثلث اموال نافذ و نسبت به مازاد بر ثلث نیاز به تنفیذ ورثه است .

باسلام
وصیت تا یک سوم اموال شما نافذ است و مازاد ان‌نیاز به تنفیذ وراث دارد. بهتر است صلح عمری تنظیم نمایید

وصیت تا یک سوم نافذ است

در صورتی که منزل ذکر شده در وصیتنامه ی شما از یک سوم اموالتان بیشتر نباشد این وصیت پذیرفته خواهد شد اما اگر بیشتر یک سوم اموالتان باشد در خصوص سهم دختر و همسرتان چون بیش از سهم قانونی است پسرانتان باید رضایت داده و آن را تنفید کنند

چنانچه مازادی که به دخترتان تعلق میگیرد بیش از یک سوم ماترک شما باشد باید وصیت مورد تنفیذ وراث قرار بگیرد . البته اگر ماترک شما فقط همین منزل است قطعا وصیت به نحو مذکور کمتر از ثلث محسوب شده و معتبر و لازم الاجراست .