آیا چون فرزند خوانده از دین اسلام خارج شده؛ ارث به ایشان تعلق میگیرد؟

پرسیده شده
۷ پاسخ ۴۵۹ #35023015

سلام خانمی که فوت کرده و یک فرزند خوانده داره و همسرش زنده بوده ولی پدر و مادرش سالهای قبل فوت کرده اند ** اموالش به خواهر و برادش میرسد یا فقط به همسرش میرسد ** مهریه وی چی به چه کسی میرسد درصمن یک سوم اموالشان به فرزند خوانده میرسد طبق وصیتشان در بهزیستی بعد از ده ماه همسر هم فوت میکند

مشاوره حقوقی ارث
۷ پاسخ برای این سوال ثبت شده

باسلام .سهم الارث ایشان به همسر وخواهروبرادرمیرسد

باسلام
به فرزندخوانده ارث تعلق نمیگیرد و سهم الارث متوفی به همسر و خواهر و برادر ایشان میرسد

سلام و درود مستحضر بلشید فرزندخوانده ارث نمی برد

طبق قاعده ارث چون شوهروزن درهمه طبقات ارث قرار دارند بافوت والدین ارثیه این خانم به برادر و خواهرش که از طبقه دوم هستند می‌رسد که باشوهر تقسیم میشود نصف ترکه به شوهر می‌رسد ونصف دیگر به خواهر و برادرمیرسد که بین خود برادر دوبرابر خواهر ارث میبرد البته مهریه زن متوفی هم بدین نحوه تقسیم میشود که نصف آن به شوهر میرسد نصف دیگربه خواهر و برادر که میتواند از شوهر وصول کنند درمورد فرزند خوانده ارثی بوی نمیرسد ولی چنانچه وصیت به نفع فرزند خوانده شده باشد ازاین جهت مورد وصیت به فرزندخوانده خواهد رسید

فرزند خوانده ارث نمی برد و اگر از طبقه اول ارث شخصی حضور نداشته باشد بین همسر و طبقه دوم ارث تقسیم می شود.

سلام. فلی الاصول فرزندخوانده ارث نمی برد. پس همسر و وراث طبقه اول و درصورت عدم وجود طبقه اول، وراث طبقه دوم که خواهر و برادر هستند، ارث می برند. در مورد بحث کفر، باید اثبات کنید فرزندخوانده از اسلام خارج شده تا وصیت به میزان یک سوم در حق او اجرا نشود .

اموال و ماترک متوفیه بین همسر و خواهر و برادران وی تقسیم میشود ولی در صورتیکه فرزند خوانده از اسلام خارج شده و این امر اثبات گردد ارث به وی تعلق نمیگیرد .