اگر مسئولی اقدام به اعلام طبقه بندی محرمانه برای یک تصمیم بنماید، و قصد وی جلوگیری از دسترسی فردی باشد، آیا این اقدام جرم انگاری شده است؟

پرسیده شده
۱ پاسخ ۳۴۵ #34915572

سلام علیکم
اگر مسئولی اداری بدون وجود هرگونه ضرورتی اقدام به اعلام طبقه بندی محرمانه برای یک تصمیم، نامه، سند و یا پرونده ای بنماید، و احتمالا قصد وی جلوگیری از دسترسی فردی باشد که باید براساس این سند اقدام به دادخواهی بنماید، آیا این اقدام جرم انگاری شده است یا خیر؟
به طور مثال:
۱. قرارداد استخدام پیمانی یکی از کارکنان را بدون تشکیل هرگونه دادگاه تخلفات اداری بصورت یکطرفه فسخ نموده و آنرا در طبقه بندی محرمانه قرار بدهد تا تصویری از این تصمیم در اختیار شخص مورد نظر قرار نگرفته و یا امکان اعتراض رسمی و یا غیر آن را از دست بدهد چراکه ممکن است به جرم انتشار اسناد محرمانه محکوم گردد.
۲. در زمان فسخ یا خاتمه قرارداد، جهت عدم پرداخت حق سنوات طی مکاتبه ای محرمانه اعلام عدم مجوز بنماید و به دلیل طبقه بندی امکان دسترسی به این سند و یا اعتراض به آن برای کارمند مورد نظر مهیا نباشد.

مشاوره حقوقی کیفری
۱ پاسخ برای این سوال ثبت شده

سلام. اگر به دادگاه این موضوع راه یابد دادگاه از شرکت یا سازمان مزبور میخواهد که مدارک رو ارائه کند. و تشخیص اینکه محرمانه هستش یا نه به نظر دادرس است. در صورتی که محرمانه نیز باشد با دستور رییس قوه قابل رویت است. به صرف محرمانه قلمداد کردن ایشان حق شما نقض نخواهد شد.