قاضی میتواند نظریه کارشناسانی که خودش انتخاب نموده را در نظر نگیرد؟

پرسیده شده
۱۲ پاسخ ۵۹۰ #33870775

در یک پرونده حقوقی برای مطالبات ضرر عدم انجام تعهد از مالک شکایت کردم تامین دلیل گرفتم به نفعم بود کارشناس یک نفره و کارشناس هیات ۳ نفره هم رای به نفع من دادند چیز خارج از عرفی نبود بحث عدم النفع بود که با نشان دادن مدارکی دال بر کارکرد کارخانه قبل از عقد قرارداد و اینکه خود کارشناس در مورد با قاضی صحبت کردند بعد نظدیه رو تکمیل و تسلیم کردند.
حالا با توجه به اینکه نظریه کارشناسان متعدد با اوضاع و احوال مرونده صدق میکند ایا قاضی میتواند نظریه کارشناسانی که خودش انتخاب نموده را در نظر نگیر و رای کاملا مخالف نظریه کارشناسان بدهد و در این صورت ایا قاضی تخلفی انجام داده است یا خیر
با تشکر از همه وکلای عزیز

مشاوره حقوقی دیگر قراردادها
۱۲ پاسخ برای این سوال ثبت شده

باسلام
بله امکان دارد

بله این امکان برای قاضی وجود دارد.

با درود دادگاه می‌تواند مستند و مستدل نظر کارشناس را رد کند

سلام
قاضی الزامی به تبعیت از نظر کارشناس ندارد و لذا اگر رای دادگاه با نظر کارشناس مغایر باشد، تخلف انتظامی تلقی نمی شود؛ اما معمولا نظریه کارشناسی مد نظر قضات قرار می گیرد. منتهی عدم النفع که فرمودید، طبق نظر شورای نگهبان وجاهت نداشته و قابل مطالبه نیست.

قاضی الزامی به پذیرش رای کارشناسی ندارد

چنانچه نظر کارشناسان با اوضاع و احوال محقق و معلوم مورد کارشناسی مطابقت نداشته باشد، دادگاه به آن ترتیب اثر نخواهد داد

سلام متابعت از نظریه کارشناس برای قاضی لازم نیست قاضی میتواند برخلاف نظریه کارشناسی رای صادر کند