آیا با دادن مدارکی همچون:تحت درمان بودن و سفر حج،امکانش هست که در رای دادگاه تجدیدنظر شود؟

پرسیده شده
۱ پاسخ ۶۱۰ #32131248

با سلام
من به اتهام توهین به مقدسات به ۶ ماه حبس تعزیری و برای تبلیغ علیه نظام به ۵ سال حبس تعلیقی در دادگاه بدوی محکوم شده‌ام، با توجه به درخواست واخواهی و ارائه مدارک پزشکی مبنی بر تحت درمان روانپزشکی طی ۶ سال اخیر و همچنین ارائه‌ی مدارکی بابت پایبندی به دین اسلام (مدارکی مانند مشرف شدن به سفر حج) آیا در دادگاه تجدیدنظر احتمال شکستن حکم وجود دارد؟ و آیا اگر حبس تعزیری از ۶ ماه به ۳ ماه تقلیل یابد امکان بذل جزای نقدی وجود دارد؟

مشاوره حقوقی کیفری
۱ پاسخ برای این سوال ثبت شده

سلام ، اولا با عنایت به سوال مطروحه چون جنابعالی در جلسه دادگاه بدوی حضور نداشته اید و دفاع ننموده اید ، همانطور که اشاره کردید ابتدا به علت صدور رای غیابی باید از رای صادره واخواهی نمایید ، چنانچه واخواهی شما پذیرفته شود ، دادگاه مکلف به رسیدگی مجدد با تعیین وقت خواهد بود . بنابراین می توانید تمامی مدارک مربوطه را که نام برده اید به دادگاه ارائه نمایید . بدیهی است دادگاه با در نظر گرفتن پرونده متشکله و مستندات علت صدور رای چنانچه تشخیص دهند که جنابعالی نمی توانستید چنین کاری نماید در رای خود تجدید نظر خواهد کرد . ( بدیهی است چنانچه مدارک موید ارتکاب جرم توهین به مقدسات باشد ) می توانید با ارائه مدارک پزشکی خود بشرط آنکه علاوه بر توجیه علمی رفتار ، آثار بیماری را تشریح و به قاضی مربوطه انتقال دهید .
چنانچه حکم حضوری باشد قطعا دادگاه تجدید نظر با تعیین وقت رسیدگی و دعوت از شما ، به جنابعالی فرصت دفاع موثر از خود را خواهد داد و در این زمان شما می توانید همانطور که در قسمت اول پاسخ عرض شد با ارائه یک دفاع خوب موجبات رفع اتهام از خود را فراهم نمایید .
در خصوص سوال دوم مبنی بر تبدیل حبس به جزای نقدی وفق قانون مجازات اسلامی مصوب ۱۳۹۲ قانونگذار با مدنظر قرار دادن برخی یافته‌های کیفرشناسی معتقد است که حبس‌های کوتاه مدت آثار مخربی بر فرد می‌گذارد و ضرر آن از سودش بیشتر است؛ لذا به‌جای این حبس‌ها اکنون مجازات‌های جایگزین حبس را پیش‌بینی کرده است. لذا قانونگذار مقرر نموده چنانچه شخصی طی پنج سال گذشته مرتکب جرمی نشده و یا اگر شده باشد مجازات آن کمتر از شش ماه حبس باشد می تواند از این امتیاز استفاده نماید ، بنابراین ضرورتی ندارد که میزان حبس از شش ماه به سه ماه تقلیل یابد تا شما بتوانید از مجازات های جایگزین استفاده نمایید .