در صورتی که برای مطالبه وجه چک سال ۷۸ اقدام کنم نحوه محاسبه مبلغ آن به چه شکل خواهد بود؟

پرسیده شده
۱۲ پاسخ ۱۴,۴۴۱ #3071

با سلام
چکی مربوط به سال۱۳۷۸ از شخصی دارم که تا کنون موفق به وصول آن نشده ام ؛ اما در حال حاضر شخص توان مالی مناسبی دارد .
اگر برای دریافت وجه چک اقدام کنم همان مبلغ پرداخت می شود یا ارزش روز آن؟
با تشکر

مشاوره حقوقی چک
۱۲ پاسخ برای این سوال ثبت شده

سلام .دادخواست مطالبه وجه چک دهید

دادخواست برای مطالبه وجه چک دهیدو مبلغ مندرج در چک و خسارت تاخیر تادیه را دریافت نمایید.

با سلام
به دلیل اینکه برای تاریخ چک مرور زمان خورده لذا شما صرفا میتوانید اصل وجه چک با هزینه دادرسی را مطالبه نمایید نه تاخیر تادیه را .
مگر اینکه در این مدت نیز دادخواستی در دادگاه برای مطالبه چک انجام داده بودید و به هر دلیلی پرونده مختومه شده یا پیگیری ننموده اید

با توجه به مرور زمان اسناد تجاری و سند عادی محسوب شدن چک جنابعالی
دادخواست مطالبه وجه بدهید و خسارت تاخیر از زمان تقدیم دادخواست یا مطالبه به موجب اظهارنامه ( اگر داشته اید) محاسبه خواهد شد

به عنوان سند معمولی نه تجاری تقدیم دادخواست می کنید چون تابع قانون چک با توجه به زمان طرح دعوی نمی باشد تاخیر تادیه از زمان مطالبه (برگشت یا مطالبه توسط دادخواست)محاسبه می شود ولی اگر به موقع اقدام کرده بودید از زمان صدور چک محاسبه می شد

همان مبلغ چک پرداخت میشود

میتوانید مبلغ چک را با خسارت تاخیر تادیه دریافت نمایید