منظور از قرار نهایی که از شعبه دادیاری صادر شده است چیست؟

پرسیده شده
۱ پاسخ ۱۶,۸۹۶ #29151566

سلام یک عدد پیام برای من آمده با این مضمون که پرونده شماره ... و شماره بایگانی... به شعبه ۷ دادیاری ارجاع شد و بعد این پیام امده پرونده شماره ... با ردیف ... در شعبه دادیاری قرار نهایی صادر شد این پیامها یعنی چی؟

مشاوره حقوقی کیفری
۱ پاسخ برای این سوال ثبت شده

با سلام ووقت بخیر
موارد زیر قراردهای نهایی دادسرا هستند حال اینکه کدامیک برای شما صادرشده است از طریق مراجع قضایی باید پیگیری کنید .

قرار منع تعقیب
قرار منع تعقیب به عنوان یک قرار نهایی به این معناست که روند تحقیقات بازپرس نشان داده است که فردی که به عنوان متهم تحت تعقیب بوده است ، بی گناه است ؛ بنابراین رسیدگی متوقف می شود .
” قرار موقوفی تعقیب
یک نوع دیگر قرار نهایی در دادسرا ، قرار موقوفی تعقیب است که توسط بازپرس صادر می شود . این قرار به این معنی است که به یک دلیل نامرتبط با جرم ، دیگر ادامه رسیدگی و تحقیقات مقدماتی ممکن نیست . مثلا در صورتی که متهم پرونده فوت کند دیگر امکان ادامه تحقیق وجود ندارد و قرار موقوفی تعقیب صادر می شود .
قرار ترک تعقیب
در جرایم قابل گذشت ، اگر شاکی پرونده تا قبل از صدور کیفر خواست از شکایتش بگذرد و رضایت بدهد ، دادستان قرار ترک تعقیب صادر می کند . این قرار ، تنها قرار نهایی ای است که در دادسرا به درخواست شاکی صادر می شود .
قرار جلب به دادرسی
قرار جلب به دادرسی به عنوان یک قرار نهایی در دادسرا به این معنی است که بازپرس پرونده به این نتیجه رسیده است که متهمی که تحت تعقیبش بوده است و به او به عنوان مجرم مظنون بوده است ، " مجرم " است و باید به دادگاه فرستاده شود تا محاکمه شود . قرار جلب دادرسی تنها قراری است که با صدور آن پرونده در حال انتقال از یک مرحله به مرحله بعد است ، در سایر قرارهای نهایی ، ادامه تحقیقات به دلیلی متوقف خواهد شد .