عدم انجام تعهدات در مشارکت در ساخت

پرسیده شده
۲ پاسخ ۷,۸۴۸ #2185

باسلام پدر بنده زمینی را برای ساخت در اختیار یک نفر قرار داد تا بطور مشارکتی برای ما با در صدی معلوم بین طرفین اپارتمان بسازد . سازنده در مشارکت نامه تعهد کرده که بعد از دو ماه بتواند پروانه ساخت را بگیرد . تاریخ عقد قرار داد ما بین دو طرف ۰۱/۰۷/۸۸ بوده . ضمنا تعهد کرده بود که ظرف ۲۰ ماه پس از گرفتن پروانه ساخت اپارتمانها را کامل تحویل دهد .سازنده در تاریخ ۰۱/۱۰/۸۹ توانست پروانه ساخت را بگیرد و پس از ان شروع به کار کرد. ضمنا در قرار داد نوشتیم که هر کدام از طرفین می تواند برای خودش وام بگیرد ولی چون سازنده شرایط گرفتن وام را نداشت بعد از گذشت مدتی از مالک خواست که برای پیشرفت کار ساختمان خود مالک وام بگیرد و در ازای وام یک واحد از او پیش خرید کند . (در ازای وام سهم مالک). مالک یعنی پدرم ۱۸۰میلیون وام بافت فرسوده از بانک مسکن گرفت و تا الان بانک ۱۳۰ میلیون وام را بتدریج پرداخت کرده که پدرم در ازای گرفتن یک واحد اپارتمان این وام را در اختیار سازنده قرار داده است . و از او رسید گرفته است .(ضمنا یک چک ضمانتی بابت وام از او گرفته ایم که نزد مشاور املاک به امانت قرار دارد)
اکنون دوران ۳۶ ماهه وام گذشته ضمنا ۲ سالی می شود که سازنده کار ساختن اپارتمانها را تعطیل کرده است . ضمنا بقیه واحدهای اپارتمان سهم مشارکتی اش را پیشفروش کرده و حدود ۸۰ درصد پول انها را نیز از خریداران دریافت کرده . ضمنا شش دانگ سند ملک همچنان به نام پدرم می باشد و هنوز سندی به نام او نزده ایم . ضمنا حدود ۶۰ درصد کار طبق نظر تامین دلیل کارشناس انجام شده است . قرارداد ۲۰ ماهه ما به پایان رسیده است بزودی موعد پرداخت اقساط وام مسکن فرا می رسد کارشناس رسمی ۳۵۰ میلیون هزینه مانده تا اتمام کار براورد کرده است .

۱)از انجائیکه ما چنین پولی را برای هزینه کردن نداریم در صورت اجازه دادگاه به ما برای ساخت ایا دادگاه هزینه کرد او در ملک را براورد قیمت می کند و بقیه ملک را در اختیار ما می گذارد تا با فروش انها ملکمان را بسازیم و هزینه هایمان را تامین کنیم یا خیر؟

۲اگر دادگاه حکم به خلع ید او از ملک بدهد ایا ما اجازه پیدا می کنیم کل ملک را بسازیم و پایان کار ساختمان را بگیریم یا اینکه باید سهم خودمان از ملک را بسازیم(که در ان صورت باز هم ملک نیمه کار ه می ماند و نمی توانیم پایان کار بگیریم) ؟ ضمنا چون ماشناختی از خریداران واقعی ملک مربوط به سهم او را نداریم چگونه می توانیم هزینه های ناشی از تکمیل ملک انان را از انهایی که ادعای خریداری ان قسمت از ملک سهم او را کرده اند در یافت کنیم ؟

۳) اگر دادگاه مار ا ملزم به معرفی کردن مال از او برای گرفتن خسارتهایمان و هزینه ساخت از او کرد و او مالی به نام خود نداشته باشد چگونه می توانیم به حق خودمان برسیم ؟و ایا می توانیم حکم جلب او را بگیریم ؟

مشاوره حقوقی قرارداد مشارکت در ساخت
۲ پاسخ برای این سوال ثبت شده

در صورتی از ایفاء تعهد سرباز زند می توانید به خرج متعهد مورد تعهد را خودتان انجام دهید.

با سلام

با مراجعه به دادگاه الزام به ایفاء تعهد سازنده را بخواهید در صورتی از ایفاء تعهد سرباز زند می توانید به خرج متعهد مورد تعهد را خودتان انجام دهید.

موفق باشید