آیا رابطه اجباری با همسرم جرم است؟

پرسیده شده
۲۰ پاسخ ۵۴۵ #20550222

بنده سه سال میشه با دختر خانومی ازدواج دائم کردم بعد از مدت ۱ماه رابطه ما با ایشان وخانواده اش خراب شد بنده رفتم عدم تمکین شکایت کردم و تمکینم رد شد به دلیل اینه دختر خانوم باکره هست و از حق حبسش استفاده کرد و الان وکیلش رفته مهریشو اجرا گذاشته حال با این وضعیت اگر بند این دختر خانومو به زور با ماشین ببرم یه شهر دیگه که اونجا خونه فامیلامون هست و باهاش اونجا رابطه زناشویی برقرار کنم این کار من جرم داره یا نه اگه جرم داره مجازاتش چیه

مشاوره حقوقی الزام به تمکین
۲۰ پاسخ برای این سوال ثبت شده

باسلام
جرم محسوب نمیشود

در صورت اجبار جرم است و قابل مجازات.

در تعریف جرم آدم ربایی قانون از لفظ وعبارت ربودن هر شخص وبهر منظور استفاده کرده وبا توجه به اختلافات حقوقی فی مابین و عدم تمایل زن به زندگی مشترک بنحوی که ذکر شدچون با ربودن به زور وعنف،عنصر مادی جرم محقق می‌شود امکان تحقق بزه آدم ربایی وجود خواهد داشت.چون ربودن وسلب آزادی تن یک شخص وآسیب جسمی ومعنوی به مجنی علیه مد نظر قانونگذار است.

اگر به خاطر از بین رفتن حق حبس زوجه دست به این اقدام میزنید که حق حبس زوجه با اکراه از بین نمی رود و احتمال دارد در این اثنا موجب جرم ضرب و جرح هم گردید لذا راهکار معقولانه ای برای حل مشکل به نظر نمی رسد.

با سلام...عدم تمکین ایشان ناشی از تامین مسکن نیست که محل آن که نزدیک بستگان ایشان باشد یا شما،محل مناقشه باشد بلکه عدم تمکین زوجه ناشی از اعمال حق قانونی وی جهت دریافت مهریه است.

با سلام
با توجه به اطلاق ماده ۶۲۱ قانون مجازات و نظریه برخی از فقها عمل شما ممکن است جرم و مستوجب تعزیر باشد
علاوه بر آن حق حبس در صورتی ساقط می‌گردد که زوجه به میل خویش تمکین کند
در نهایت اینکه فراتر از الزامات قانون رفتاری انسانی پیشه کنید

با درود..
اصـولا در نگاه اول، بلحاظ همسر شرعی و قانونی بودن شـما،، هیـچ جرمی تلقی نمی گردد. ولی نباید غافل گردید که اینگونه رفتار ممکن است تحت شرایطی مسئولیت کیفری بدنبال داشته باشید، چرا که امکان توسل به زور و اجبار در اعمال آن همـواره وجود دارد. و مسلما از مصادیق سوءرفتار و موجب اثبات عسر و حرج و موجد حق طلاق برای زوجه نیز محسوب می گردد..