آیا صرف همراهی می تواند تفهیم اتهام بنده باشد؟

پرسیده شده
۲ پاسخ ۲۵۴ #19992855

سلام
شخصی محکوم به معاونت در جرم شده و بنده هم همراه او بودم و بنده هم محکوم به معاونت شدم
از قاضی دادگاه بدوی وکیلم پرسید تفهیم اتهام آن آقا چیست؟ قاضی گفت وجود تماس با فاعل جرم و تفهیم اتهام بنده را پرسید و قاضی گفت همراهی با اون شخصی که معاونت کرده و از اون شخص سوال میپرسید از من فقط پرسید دفاع چی دارید
قاضی برای ان شخص معاون و بنده نفری ۹ماه حبس صادر کرد و تجدید نظر کردم و آن هم حکم را تایید کرد
ضمن اینکه فاعل اصلی جرم در زندان یک برگه رد اتهام به بنده داده است
حال از طریق اعاده دادرسی میخواهم اعتراض کنم
و مدارکی که دارم این است که آیا صرف همراهی با یک شخص می توان معاونت صادر کرد؟
بنده و آن شخص در یک خودرو بودیم و معاونت یک شخص به دلیل تسهیل جرم کافی است
اگر من جای دیگری بودم و واقعا آگاهانه معاونت میکردم بله میتوانستم یک جور دیگر جرم آن فاعل اصلی را تسهیل کنم اما بنده با معاونی که ارتباط او با فاعل محرز است و من همراه او بودم و آگاهی نداشته ام و معاونت آن شخص کافی است و اینکه بنده در حال تحصیل هستم و سابقه ندارم و خانواده ام فرهنگی هستن و خودم سابقه فعالیت در بسیج دارم و یک بار دیگر از فاعل اصلی جرم برگ رد اتهام در دفتر ثبت بگیرم
حال با این مدارک از کدام روش استفاده کنم؟
و یک سوال آیا صرف همراهی می تواند تفهیم اتهام بنده باشد؟ من همراه بودم اما آگاهی نداشتم گه قصد همراه من معاونت است
روش۱. پس از صدور حکم قطعی، واقعه جدیدی حادث و یا ظاهر یا ادله جدیدی ارائه شود که موجب اثبات بی گناهی محکوم علیه یا عدم تقصیر وی باشد.
روش۲. شخصی به علت انتساب جرمی محکوم شود و فرد دیگری نیز به موجب حکمی از مرجع قضائی به علت انتساب همان جرم محکوم شده باشد، به طوری که از تعارض و تضاد مفاد دو حکم، بی گناهی یکی از آنان احراز گردد.

روش ۳. چند نفر به اتهام ارتکاب جرمی محکوم شوند و ارتکاب آن جرم به گونه‏‌ای باشد که نتوان بیش از یک مرتکب برای آن قائل شد.

از کدام روش می توانم استفاده کنم؟
آیا از خلاف شرع بین یا خلاف بین شرع می توانم هم اقدام کنم؟
و در مرحله آخر می توانم درخواست بدم به رییس قوه قضاییه؟
ضمنا هیچ اعترافی روی بنده وجود ندارد. آنقدر برای قاضی بی اهمیت بودم که سوالی نکرد فقط دفاع پرسید
اما از معاونی که ارتباطش محرز بوده سوال میکرد و در آخر اخذ دفاع کرد.
و تا چه وقت بعد از رای قطعی می توانم اعاده انجام دهم؟

مشاوره حقوقی کیفری
۲ پاسخ برای این سوال ثبت شده

سلام شما با جمع اوری دلایل و مدارک و همچنین اقرار فاعل اصلی به رد اتهام می توانید تقاضای اعاده دادرسی نمایید

بسمه تعالی : برادر عزیز قبل از پاسخ لزوما چند مطلب را صرف معنی حقوقی خدمت شما عرض کنم البته جسارتا تا شاید موضوع را درک مطلب بیشتری بررسی فرمایید :
۱)تفهیم اتهام = اعلام جرم قانونی که بعنوان فعل یا ترک فعل صورت گرفته و پس از اینکه دادیار یا بازپرس تحقیقات را در آن رابطه انجام داده به شخصی که مورد اتهام است اعلام تا مشتکی عنه مدارک و مستندات و دفاعیات خود را در یک بازه زمانی ارائه نماید که در این صورت معمولا همراه با صدور قرار خواهد بود
۲)معاونت در جرم = کسی که بدون آنکه خودش در عملیات اجرایی جرم منتسب به مباشر، دخالت داشته باشد، با رفتار خود عمدا وقوع جرم را تسهیل کرده یا مباشر را به ارتکاب آن برانگیخته است. ( البته دارای ارکانیست که بحث بسیبار دارد و بنده خودداری میکنم )لذا وجود شما در خودرو میتواند بعنوان معاونت باشد چرا که از وقوع جرم جلوگیری نکردید و یا در اولین فرصت پس از وقوع جرم به ماموران مربوطه اطلاع ندادید ( بعبارتی با ترک فعل معاونت فرمودید )
اکنون فکر کنم بهتر بتوانید مطلب رو درک کنید
اما پاسخ اینکه اعاده دادرسی نمایید : بله میتوانید به دادگاهی که حکم شما را قطعی کرده درخواست اعاده دادرسی کنید ا با ذکر ادله جدید که قبلا در پرونده نبوده
و در نهایت برادر عزیز شخص متهم نمیتواند شما را از اتهام مبری نماید زیرا ایشان صلاحییت ندارد لذا برای اینکه مقصود نظر حاصل گردد از متهم اقرار نامه ثبتی مبنی براینکه شما ایشان را به توقف و عدم اجرای جرم راهنمایی و مصرانه خواسته اید و نهایتا قصد ترک خودرو را داشتید ولی ایشان جلوگیری میکردند رو اخذ کنید بعد اعاده دادرسی نمایید . با نامه ایی که ایشان شما را رد اتهام کنند نمیتوانیداعاده دادرسی کنید بعبارتی درخواست اعاده رد میشود زیرا تصمیم گیرنده قاضی دادگاه است .. ایشان فقط باید اعلام عدم همکاری شما و قصد متوقف نمودن و خروج شما را از خودرو اقرار نماید و الی آخر ..