در صورتی که مبلغ چک زیر ۲۰ میلیون تومان باشد رسیدگی توسط شورا انجام می شود؟

پرسیده شده
۱۲ پاسخ ۱۰,۸۴۴ #19740282

با سلام و احترام
در صورت امکان گردش کار نحوه ارائه دادخواست و طرح دعوی به شورای حل اختلاف را به اختصار شرح دهید و آیا صحت دارد با که چون مبلغ درخواست که کمتر از ۲۰ میلیون است رسیدگی توسط دادگاه انجام نمیشود؟

مشاوره حقوقی چک
۱۲ پاسخ برای این سوال ثبت شده

سلام از طریق دفتر خدمات قضایی اقدام به ثبت دعوای مطالبه وجه چک می نمایید و پس از ارجاع به شعبه، پیامکی دریافت می دارید و متعاقبا تعیین وقت رسیدگی شده و رای صادر می شود و می تواند رای را اجرا کنید و چون مبلغ زیر ۲۰ میلیون تومان است موضوع در صلاحیت شورا می باشد

سلام و عرض ادب
دردمینه وصول مطالبات بیش از بیست میلیون تومان در صلاحیت دادگاه و درغیراینصورت در صلاحیت شوراها میباشد

با سلام
در صورتی که مبلغ چک شما تا ۲۰ میلیون تومان باشن دعوی در صلاحیت شورای حل اختلاف می باشد مگر اینکه چک شما چک جدید دارای کد رهگیری ۱۶ رقمی باشد که میتوانید مستقیما اجراییه بگیرید (البته کسی می تواند مستقیما اجراییه بگیرد که گواهی عدم پرداخت چک به نام وی صادر شده باشد)
در این صورت حتی اگر مبلغ چک کمتر از ۲۰ میلیون تومان باشد صدور اجراییه در صلاحیت دادگاه می باشد به این ترتیب که پس از مراجعه به دفتر خدمات قضایی و تنظیم دادخواست با خواسته صدور اجراییه نسبت به چک مذکور پرونده به دادگاه صالح ارجاع داده می شود و اجراییه علیه صادر کننده صادر می شود.

دعاوی مالی زیر ۲۰ میلیون تومان در صلاحیت رسیدگی شورای حل اختلاف میباشد و رسیدگی به دعوی مطالبه وجه چک زیر ۲۰ میلیون تومان در شورای حل اختلاف می باشد و تفاوتی بین شورا و دادگاه نمی باشد .

بله. دادخواست خود را از طریق دفاتر خدمات قضایی ثبت کنید چون میزان مطالبه کمتر از بیست میلیون است به شورای حل اختلاف برای رسیدگی ارجاع می شود.

دعاوی مالی تا نصاب بیست میلیون تومان درصلاحیت شورای حل اختلاف است

سلام
چنانچه مبلغ خواسته شما تا ۲۰ میلیون تومان است رسیدگی به آن در صلاحیت شورای حل اختلاف است و اگر بیشتر از مبلغ مذکور باشد رسیدگی با دادگاه است.