وصیت پدرم که با دست خط یکی از برادران است و خانه باید به من و برادر دیگرم واگذار شود، اعتبار دارد؟

پرسیده شده
۶ پاسخ ۴۱۱ #17063388

با سلام.
پدر من سالهای قبل منزلی را به ۲ برادران بزرگترم داده که انها با فروش ان خانه ای برای خود خریده اند منزل فعلی پدرم طبق وصیت پدرم که با دست خط یکی از برادران است باید به من و برادر دیگرم واگذار شود اما دو برادر بزرگتر قبول ندارند ایا قابل پیگیری است یا وصیت قابل انجام نیست

مشاوره حقوقی انحصار وراثت
۶ پاسخ برای این سوال ثبت شده

با سلام

موضوع بستگی به مفاد دست خط مورد استناد شما و اصالت ان دارد

موضوع بستگی به مفاد دستخط مورد استناد و اصالت ان دارد.پدرتان می تواند انتقال سند یا صلح عمری قانونی نماید.

با توجه به دست خط و بررسی اصالت و مفاد ان باید اعتبار ان را سنجید

وصیت زائد بر ثلث ترکه ، منوط به تنفیذ وراث میباشد
در صورتی که وراث قبول نکنند نسبت به سهم ایشان وصیت درست نیست یعنی دو سوم الباقی...
واگذاری منزل به ۲ برادر در زمان حیات پدر بوده و الان قابل استناد نیست
استناد به برگه ای که در فوق بدان اشاره کردید به معنای وصیت میباشد و طبق موارد مزبور رعایت میشود

- دست خط مهم نیست بلکه اصل در هر نوشته ای اثبات امضاء و اثر انگشت است .
- در خصوص سئوال شما ، پدرتان میتواند در قالب وصیتنامه اقدام به وصیت در خصوص نحوه تقسیم اموالش بکند لیکن آن وصیت پس از فوت تنها تا ثلث ماترک دارای اعتبار بوده و الباق می بایست برابر قانون و شرع میان وراث تقسیم شود .
- توصیه میشود اگر پدرتان در قصد خود مصر می باشد ، این موضوع را با انتقال سند یا صلح عمری قانونی نماید تا دیگر هیچ ادعایی در مورد موضوع قابل استماع نباشد .

سلام موضوع بستگی به مفاد دست خط مورد استناد شما و اصالت ان دارد