ایشون میتونه بعد از یکسال برگشت بزنه و شکایت کیفری کنه؟

پرسیده شده
۶ پاسخ ۴۸۹ #15289680

سلام بنده دو تا چک دست کسی به عنوان ضمانت دارم که یکسال از تاریخشون میگذره. میخواستم بدونم که ایشون میتونه بعد از یکسال برگشت بزنه و شکایت کیفری کنه؟ ممنون

مشاوره حقوقی چک
۶ پاسخ برای این سوال ثبت شده

طبق گفته های شما امکان شکایت کیفری وجود ندارد.

با درود شکایت کیفری منتفی است باید دادخواست حقوقی داد

با سلام صرف نظر از اینکه چک بابت تضمین امری یا قراردادی بوده برای شکایت کیفری دارنده باید تا شش ماه از تاریخ چک به بانک مراجعه کند در غیر اینصورت قابل شکایت کیفری نمی باشد.

با سلام
درصورتی که ثابت شود چک بابت تضمین داده شده،قابل شکایت کیفری نیست.عاقبت بخیر باشید.

در موارد زیر صادرکننده چک قابل تعقیب کیفری نیست : الف - در صورتی که ثابت شود چک سفید امضاء داده شده باشد. ب - هرگاه در متن چک، وصول وجه آن منوط به تحقق شرطی شده باشد. ج - چنانچه در متن چک قید شده باشد که چک بابت تضمین انجام معامله یا تعهدی است. د - هرگاه بدون قید در متن چک ثابت شود که وصول وجه آن منوط به تحقق شرطی بوده یا چک بابت تضمین انجام معامله یا تعهدی است. هـ - در صورتی که ثابت گردد چک بدون تاریخ صادر شده و یا تاریخ واقعی صدور چک مقدم بر تاریخ مندرج در متن چک باشد.

با سلام
باید دید در متن چک عنوان ضمانت نوشته شده یا خیر. اگر نوشته شده باشد امکان شکایت کیفری وجود ندارد و امکان دادخواست حقوقی وجود دارد و در آنجا امکان دفاع دارید. همچنین اگر مشخص شود چک وعده دار است علی رغم شکایت منع تعقیب صادر می شود.
موفق باشید