شخص واهب نمیتواند هیچ اقدامی جهت بازپس گیری مال کند؟

پرسیده شده
۵ پاسخ ۲۹۷ #14645951

در هبه نامه ای چنین متنی ذکر شده ( اسقاط کلیه خیارات ولو خیار غبن هرچند فاحش یا افحش از واهب... ) در این صورت شخص واهب نمیتواند هیچ اقدامی جهت بازپس گیری مال یا شکایت کند؟؟
در ضمن این کار طبق قاعده اسقاط ما لم یجب باطل نیست؟

مشاوره حقوقی قرارداد هبه
۵ پاسخ برای این سوال ثبت شده

هبه قابل رجوع است و واهب می تواند از هبه خود رجوع نماید

درود
واهب حق رجوع دارد.

از دید حقیر این هبه قابل رجوع می‌باشد.
حق رجوع ساقط نگردیده است

سلام
هرچند خیارات ساقط شده است اما در هبه، مبحثی تحت عنوان رجوع داریم، یعنی واهب می تواند از زمانی از هبه خود رجوع کند البته قانونا در موارد زیر رجوع امکان پذیر نیست:
عدم امکان رجوع از هبه شامل موارد ذیل است :

در صورتی که عین موهوبه ( یعنی مالی که هبه شده است ) از بین رفته باشد ، دیگر نمی توان از عقد هبه رجوع کرد .

در صورتی که متهب ( گیرنده هبه ) پدر ، مادر یا اولاد واهب باشند نمی توان از هبه رجوع کرد .

در صورتی که هبه از نوع هبه معوض بوده باشد و عوض هبه هم دریافت شده باشد . برای دریافت اطلاعات بیشتر از هبه معوض کلیک کنید .

در صورتی که مال هدیه شده از ملکیت هبه گیرنده خارج شده باشد و به دیگری تعلق گرفته باشد دیگر نمی توان هبه را پس گرفت .

در صورتی هم که در مال هبه شده تغییراتی حاصل شده باشد ، دیگر نمی توان از هبه رجوع نمود .
اگر هیچ کدام از این موارد در خصوص مال هبه شده وجود نداشته باشد ، می توان از هبه رجوع کرد .

در غیر موارد اشاره شده و اگر حق رجوع ساقط نشده باشد می توانید با وجود ساقط شدن خیارات رجوع کنید.

هبه عقدی جایز است ولذا جزا در مواردی که در قانون احصاشده است، رجوع از آن جایز است. مثل وقتی که متهب،والدین یا اولاد واهب باشند و یا معوض باشد و یا عین موهوبه از ملکیت متهب خارج شده باشد و مستحق حق دیگری واقع شده باشد.