بیمار بودن محکوم علیه چه تاثیری در مجازاتش دارد؟

پرسیده شده
۶ پاسخ ۱,۱۶۸ #11961160

با سلام
اگر محکوم علیه به بیماری مزمن روانی شیزوفرنی و اختلال صرع و دوقطبی دچار باشد و پس از معرفی قاضی اجرای احکام به پزشکی قانونی اثبات شود که او بیمار شدید هست و حبس موجب تشدید بیماری او میشود و محکوم توانایی حبس را ندارد. در اینصورت پس از آنکه قاضی اجرا احکام به شعبه نامه بزند در این صورت حکم حبس توسط شعبه حتما باید تبدیل شود؟

مشاوره حقوقی کیفری
۶ پاسخ برای این سوال ثبت شده

سلام تا زمان بهبودی میتوانید درخواست تعلیق مجازات را نمایید.

تا زمان بهبودی میتوانید درخواست تعلیق مجازات را نمایید.

بله ممکن است باعث توقف مجازات تا زمان بهبود شود.

بله باید تبدیل شود حبس برای اصلاح مجرم است به مجازات مناسبتر به حال متهم حتی آزادی وی تعلیق حکم

سلام
تا زمان بهبودی میتوانید درخواست تعلیق مجازات را نمایید.
در صورتیکه بهبودی حاصل نشود میتوانید درخواست مجازات جایگزین را نمایید.

ماده ۵۰۲ - هرگاه محکوم‌علیه به بیماری جسمی یا روانی مبتلا باشد و اجرای مجازات موجب تشدید بیماری و یا تاخیر در بهبودی وی شود، قاضی اجرای احکام کیفری با کسب نظر پزشکی قانونی تا زمان بهبودی، اجرای مجازات را به تعویق می‌اندازد. چنانچه در جرایم تعزیری امیدی به بهبودی بیمار نباشد، قاضی اجرای احکام کیفری، پس از احراز بیماری محکوم‌علیه و مانع بودن آن برای اعمال مجازات، با ذکر دلیل، پرونده را برای تبدیل به مجازات مناسب دیگر با در نظر گرفتن نوع بیماری و مجازات به مرجع صادرکننده رای قطعی ارسال می‌کند.
تبصره - هرگاه حین اجرای مجازات، بیماری حادث شود و تعویق اجرای مجازات فوریت داشته باشد، قاضی اجرای احکام کیفری، ضمن صدور دستور توقف اجرای آن، طبق مقررات این ماده اقدام میکند.