آیا امکان تغییر شروط ضمن عقد وجود دارد؟

پرسیده شده
۱۵ پاسخ ۱۹,۰۳۰ #10230

سلام
من به مشاوره احتیاج دارم. چند ماهی هست که ازدواج کردم و از زندگیم کاملا راضی هستم ولی در مورد شروط ضمن عقد اوضاع اصلا اونجوری که توافق کرده بودیم و می خواستم پیش نرفته و قراره با همسرم اصلاحش کنیم. می خواستم راهنماییم کنین که چجوری این کار رو انجام بدیم: (لازم به ذکره که من مهریم خیلی کمه و شروط طلاق، حضانت، تحصیل، کار، خروج از کشور و محل زندگی رو دارم ولی در مورد تصنیف، اموال زوجین (هم من و هم همسرم) تعیین شده و ارث و هدایا استثنا شده و مشکل اینه که الان من اموال و املاک زیادی دارم و همسرم درآمدی نداره)
۱- چطور میشه شروط ضمن عقد رو تغییر داد؟ ایا اگر در دفتر اسناد رسمی مدارکی تنظیم بشه بر شروط عقدنامه اولویت داره؟
۲- ایا شروط طلاق و اینا حتما باید در دفترخانه هم تنظیم بشه تا قابلیت اجرا داشته باشه؟
۳- به نظر شما تصنیف اموال در چه صورتی عادلانس؟ اگر اضافه بشه که "اگر درخواست جدایی از طرف زوج باشه، اموال زوجه تعلق نمیگیرد" قابل اجرا و عادلانه است؟
۴- ایا دادگاه های ما قابلیت بررسی دقیق اموال کسب شده در طول ازدواج رو دارن؟ یعنی می تونن اموالی که از قبل داشتم رو تفکیک کنن؟ مثلا اگر من ملکی که دارم رو بفروشم و ملک جدیدی بخرم اونوقت جزو اموال طول زندگی حساب میشه و در صورت وقوع جدایی، باید تقسیم بشه؟یا مثلا اگر با موجودی حساب بانکی (که از قبل ازدواج داشتم) ملکی بخرم تقسیم میشه؟
۵- چطور میشه در مورد فوت (قانون ارث)، اصلاحات انجام داد و سندی تنظیم کرد تا در صورت (خدایی نکرده) فوت همسر، به زن هم ارث معقولی برسه؟
۶- آیا محضر مناسبی برای مشاوره و ثبت این موارد میشناسین؟

ببخشید سوالاتم زیاده ولی اگر راهنماییم کنین خیلی ممنون میشم و حتی اگر لازمه که به جایی مراجعه کنم برای دریافت مشاوره راهنماییم کنین.

مشاوره حقوقی خانواده
۱۵ پاسخ برای این سوال ثبت شده

شما بهتر است به دفتر اسناد رسمی مراجعه و توافقات را به صورت رسمی ثبت نمایید

طبق توافق در خصوص شروط جدید با مراجعه به دفتر اسناد رسمی برای تنظیم سند اقدام نمایید.تنصیف مال از زمان وقوع عقد ازدواج است نه اموال قبل از ازدواج .

از طریق سند رسمی و یا عادی و یا صلح نامه ویا سازشنامه می توانید با توافق یکدیگر توافقنامه قبلی را کلا یا جزئا در صورتی که خلاف شرع و قانون نباشد تغییر دهید. به جهت اینکه مندرجات آن خلاف قواعد امره نباشد .

می توانید هر توافقی که خلاف قوانین امری و برخلاف مقتضیات وذات عقد ازدواج نباشد بین یکدیگر تنظیم کنید ، و حتی صلح نامه بنویسید ، بهتر است در زمان تنظیم قراردادها با یک وکیل دادگستری مشورت کنید

شروط ضمن العقد را حتی با توافق نمی شود تغییر داد ولی بعضی از آنها را می شود اسقاط کرد

با سلام بله سوالات زیادی را یکجا مطرح کرده اید ، درهرصورت براساس ماده ۱۰ قانون ،مدنی میتوانید هر توافقی که خلاف قوانین امری و برخلاف مقتضیات وذات عقد ازدواج نباشد بین یکدیگر تنظیم کنید ، و حتی صلح نامه بنویسید ، بهتر هست در زمان تنظیم قراردادها از علم یک وکیل دادگستری بهره ببرید

با عرض سلام شروط جدیدی نمی شود به آن عقد ملحق نمود لیکن می شود بعض یا تمام شروط را اسقاط نمود. و زوج می تواند به موجب عقد خارج لازم وکالت بلاعزل در طلاق با حق توکیل غیر در یکی از دفاتر اسناد رسمی به زوجه اعطاء نماید.