وراثی که ملک در اختیارشان می باشد اعلام کردند که ما تو این چند سال برای این ملک هزینه هایی را انجام دادیم، آیا آنها می توانند همچین چیزی را درخواست کنند؟

پرسیده شده
۳ پاسخ ۱,۲۵۷ #08832810

با سلام ملکی چندین سال در اختیار چند تا از وراث بوده (در آن ملک سکونت داشتند) الان مابقی وراث علاوه بر سهم الارث خود تقاضای اجاره این سالها را نیز دارند. حال وراثی که ملک در اختیارشان می باشد اعلام کردند که ما تو این چند سال برای این ملک هزینه هایی را انجام دادیم و این هزینه ها باید به آنها داده شود مانند بازسازی و ... آیا آنها می توانند همچین چیزی را درخواست کنند. در ضمن در زمان انجام این هزینه ها با مابقی وراث صحبتی نکردند و اینکه ملک کلنگی نیز می باشد.

مشاوره حقوقی فروش ملک مشاعی
۳ پاسخ برای این سوال ثبت شده

وراثی ک ملک در اختیارشان است در صورتی که از بقیه اجازه گرفته باشن برا تعمیر یا تعمیر الزامی بوده و امکان کسب اجازه از آنها نباشد میتوانند از طریق دادگاه اقدام کنند
وراثی ک در ملک تصرف نداشته اند حق مطالبه اجرت المثل را همچنان دارند

در صورتی که هزینه های انجام شده با اجازه سایر وراث باشد میت. آنند مطالبه نمایند. در غیر اینصورت خیر

بسمه تعالی » سوال بسیار خوب و کاربردی و جواب آن بسیار ساده اما چون بحث از حقوق و ارث میشود و وراث بستگان نزدیک هستند بعضا در جواب به مشکل برخورد میکنند لذا توجه بفرمایید متوجه خواهید شد
و اما پاسخ : در اموالی که چند شریک سهم دارند تصرف احدی از شرکا مستلزم دو مقوله است :الف: رضایت مابقی شرکا ب)قدر السهم از انتفاع
لذا با رعایت این دو مقوله انتفاع برای احدی از شرکا مجازمیگردد .
خب بالقاعده همین قانون برای وراث نیز جاریست و عدم رعایت دو قسمت مذکور تخلف است . حال اگر تعدادی از وراث از ملکی منتفع گردند باید نسبت به پرداخت سهم دیپر وراث اقدام کنند که جواب شما همین است برابر نظر کارشناس میتوانید اجرت المثل ایام تصرف را از وراث متصرف مطالبه نمایید .
از نظر هزینه : اگر با اذن دیگر وراث هزینه شده یعنی با اجازه وراث غیر متصرف هزینه نمودنذد میتوانند به نسبت سهم هز یک از وراث به آنها رجوع کرده و مطالبه هزینه نمایند .
اگر بدون اجاذه بوده ، نمی توانند مطالبه نمایند