آیا میتواند درخواست واخواهی کند؟

پرسیده شده
۲ پاسخ ۲۸۶ #07871248

باسلام
اگر دادگاهی حکم غیابی صادر شود که به موجب آن سند مالکیت خوانده بنام خواهان منتقل شود و خوانده پس از چهار سال از این رای غیابی و انتقال سند مطلع شود آیا میتواند درخواست واخواهی کند؟

مشاوره حقوقی دیگر قراردادها
۲ پاسخ برای این سوال ثبت شده

با سلام
امکان واخواهی وجود دارد

سلام
در قانون برای احکام غیابی امکان واخواهی پیش بینی شده است
، اعتراض به رای غیابی از طریق واخواهی انجام می شود . در قانون آیین دادرسی مدنی ، مهلت واخواهی پیش بینی شده است . بنابراین ، مهلت اعتراض به حکم غیابی یا همان واخواهی برای اشخاص مقیم ایران بیست روز و برای اشخاص مقیم خارج از کشور دو ماه از تاریخ ابلاغ است . البته ، در صورتی که واخواه نتواند در مهلت مقرر واخواهی نماید ، در صورتی که عذر موجهی داشته باشد نیز می تواند با ارائه عذر خود به دادگاه و قبول از طرف دادگاه ، واخواهی خارج از مهلت مقرر انجام دهد
حکم دادگاه حضوری است ؛ مگر اینکه خوانده یا وکیل یا قائم مقام یا نماینده قانونی وی در هیچ یک از جلسات دادگاه حاضر نشده باشد و به طور کتبی نیز دفاع نکرده باشد و یا اخطاریه ، ابلاغ واقعی نشده باشد » .