آیا خریدار میتواند طلب خسارت بکند؟

پرسیده شده
۵ پاسخ ۴۶۹ #05796867

اگر زن در زمان حجر شوهر از او وکالت بگیرد و ملکی را بفروشد میتوان شکایت کرد و ملک را دوباره پس گرفت ایا خریدار میتواند طلب خسارت بکند. حدود دو ماه پس از اینکه شوهر اختلال حواس و فراموشی گرفت از او وکالت تام الاختیار گرفته شده

مشاوره حقوقی قراردادهای خرید و فروش
۵ پاسخ برای این سوال ثبت شده

بله با اثبات حجر وکالت باطل و معامله نیز باطل و خسارت قابل مطالبه خواهد بود.

با درود اگر حکم حجر صادر شود زوجه مکلف به جبران خسارات خریدار است و ملک متعلق به محجور است

قطعا با اثبات حجر شخصی و تعیین تاریخ دقیق آن ، هر گونه امضاء یا انتقالی معتبر نخواهد بود و با اثبات این موضوع ، عل رغم استرداد کل اموال منتقل شده ، شخص وکیل را میتوان تحت پیگرد قانونی قرار داد

با سلام
مخاطب گرامی؛ مطابق با قانون محجوریت موکل موجب بطلان وکالت می‌شود مگر در اموری که حجر مانع از توکیل در آنها نمی‌باشد. در فرض سوال چنانچه به موجب حکم دادگاه حجر به اثبات رسیده باشد اولا اعطای وکالت در زمان حجر از جانب محجور باطل می باشد و ثانیا انتقال اموال ایشان چنانچه زوجه قیم قانونی محجور نبوده باشد اگر حکم حجر به جهت سفاهت ایشان صادر شده باشد نافذ نبوده و انتقالات صورت گرفته نیاز به تنفیذ قیم محجور دارد چنانچه قیم معامله را رد نماید باطل می باشد. اما اگر حکم حجر به جهت جنون و اختلال تام مشاعر ایشان صادر شده باشد تملیکات صورت گرفته باطل می باشد. در هرحال در صورت آگاهی قیم حق ابطال معاملات را خواهد داشت. پاسخ به سوال شما درخصوص مطالبه خسارت خریدار نیازمند بررسی موردی حکم حجر می باشد.

وکالت عقدی ست جایز و با حجر از بین می رود ، و به طریق اولی چنانچه در زمان حجر وکالت داده شود آن وکالت باطل و مبطل عقد است در نتیجه میتوان قرارداد را از طریق " قیم " ابطال نمود و با توجه به اینکه همسر ایشان با علم به این موضوع قرارداد را انجام داده طرف مقابل میتواند برای خسارت اقدام نماید