روند ثبت موسسه حقوقی بدون پروانه وکالت چگونه است؟

پرسیده شده
۹ پاسخ ۳۱,۷۳۷ #05403486

سلام با توجه به رای اخیر دیوان عدالت اداری مبنی بر عدم لزوم دارا بودن پروانه وکالت برای تاسیس موسسات حقوقی لطفا راهنمایی بفرمایید پس از این رای فرایند تاسیس موسسات به چه نحوی می شود و اینکه این موسسات می توانند پرونده را جذب و جهت وکالت به وکلا ارائه دهند؟ با تشکر

مشاوره حقوقی شرکت ها
۹ پاسخ برای این سوال ثبت شده

برای ثبت موسسه حقوقی، حضور وکیل کماکان الزامی است.

اکنون شرایط ثبت موسسه حقوقی بدون حضور وکیل میسر نیست ولیکن تحت شرایطی امکان ثبت موسسه داوری وجود دارد .

اگر امتیاز موسسه را از موسسه فعال دیگری بخرید به صرفه تر است

با سلام ،
طبق روند فعلی ثبت درخواست موسسه حقوقی صرفا با مشارکت حداقل سه وکیل در تهران امگان پذیر است

با سلام
شما می توانید با شخصی که دارای پروانه وکالت هست اقدام به ثبت موسسه حقوقی فرمایید

ماده ۵۵ قانون وکالت میگوید: هرگونه دخالت در امر وکالت و مشاوره حقوقی برای کسانی که فاقد پروانه وکالت هستند، جرم است.
بنابر این تحت عنوان موسسه حقوقی کسانی میتوانند اقدام به ثبت نمایند و عضو موسسان باشند که وکیل دادگستری باشند و با مجوز مرکز کانون وکلا اقدام به فعالیت حقوقی نمایند.

برای تاسیس موسسات حقوقی که اخیرا بنا به بالا رفتن تعداد آن ، سخت تر از قبل شده است شرایط بسیار سختی وجود دارد.یکی از این شرایط ، در میان اعضای موسس وجود سه وکیل با پروانه وکالت صادره از همان شهری که در صدد تاسیس موسسه حقوقی هستید باشد.در ضمن درخواست ثبت این موسسات در صلاحیت اداره ثبت شرکت ها و موسسات غیر تجاری است.اما درصورتی که طبق آیین نامه و کاملا مطابق با قانون به تاسیس اقدام نمودید تمام اموری که به موسسه حقوقی جنابعالی اعطا میشود بایست توسط یک یا گروهی از وکلاء دارای پروانه انجام بگیرد و شما صرفا محلی را برای گردهمایی وکلاء در تخصص های مختلف ایجاد نموده اید.