در واگذاری زمین به شرط عدم فروش تا پایان عمر مالک، اگر مالک جدید فوت کند، تکلیف ملک چیست؟

پرسیده شده
۸ پاسخ ۴۰۵ #04774141

زمینی از پدر به فرزند واگذار شده به این شرط که حق فروش تا زنده بودن پدر، از فرزند گرفته شده . اگر فرزند فوت کند و ملک در اجاره شخص دیگری باشد،
۱. پدر یا وراث میتوانند ملک را پس بگیرند؟
۲. تکلیف قرارداد واگذاری چیست
۳. تکلیف قرارداد اجاره پس از فوت فرزند چیست؟

مشاوره حقوقی ملکی
۸ پاسخ برای این سوال ثبت شده

سلام و ارادت
اجاره نامه معتبر است و ملک با آثار شرط متعلق به وراث متوفی می گردد .

بادرودوسلام قراردادمنفسخ می شود.

معامله بین فرزندوپدرش صحیح وشرط عدم فروش تا پایان عمر پدر را میتوان نوعی شرط انتفاع عمری برای پدر طلقی کرد(الفاظ عقود محمول است بر معانی عرفیه)اثار بیع وشرط ان بر وراث ومشروط له سرایت میکند.واجاره ملک مذکور نیز صحیح است واجازه ‌پدر برای تحویل ان به مستاجر نیاز است.

با درود اجاره معتبر است، و ملک متعلق به وراث است و شرط همچنان معتبر.

واگذاری ب شرط مذکور مبطل بیع نیست
شرط خلاف مقتضای ذات بیع نیست
امکان انتقال ب وراث وجود ندارد و بیع معتبر
اجاره هم معتبر هست

قرارداد اجاره تا پایان مدت آن حتی بر فرض فوت موجر معتبر است.
ملک مذکور در شمار ماترک به وراث منتقل میشود
چنین شرطی باطل و مبطل عقد بیع است و عملا باید آن را در قالب حق عمری تنظیم کرد

باسلام
قراردادمنفسخ شده است