بنیاد وکلا
پشتیبانی و رزرو مشاوره ۴۲۸۱۸ - ۰۲۱
۴۲۸۱۸ - ۰۲۱

لطفاً اتصال اینترنت خود را بررسی کنید.

کتمان وجود ورثه و بردن ارث و دیه متوفی توسط همسر دوم قابل شکایت است؟

پرسیده شده ۸ سال پیش ۱۱ پاسخ ثبت شده

در سال 93 پدرم در اثر تصادف با اتوبوس شهری فوت نمود اینجانب که به اتفاق مادرم در سن 10 سالگی از ایران خارج شدم به تازگی متوجه شدم پدرم با خانمی در ایران ازدواج کرده که این خانم پس از فوت پدرم با کتمان وجود وراث یعنی اینجانب و مادرم با اخذ گواهی حصر وراثت خود را تنها وارث پدرم تلقی می نماید و اقدام به اخذ دیه و حقوق مستمری مرحوم میگردد . حال سوالم این است عمل این خانم جرم است ؟
چطور بدون استعلامات لازمه مبنی بر وجود سایر وراث چنین اقدامی صورت گرفته و بیمه دیه را به ایشان پرداخت کرده
به چه عنوانی از این خانم طرح شکایت کنم ؟
لطفا راهنمایی کنید متشکرم

جمع‌بندی پاسخ وکلا هوش مصنوعی

پنهان کردن نام سایر ورثه در انحصار وراثت جرم و در حکم کلاهبرداری است. شما می‌توانید علاوه بر شکایت کیفری، دادخواست حقوقی برای اصلاح یا ابطال گواهی، تقسیم ترکه و پس گرفتن سهم دیه و مستمری بدهید.

امکان پیگیری قطعی است، اما اینکه پرونده زودتر به نتیجه کیفری برسد یا حقوقی، به اثبات اطلاع قبلی همسر دوم از وجود شما بستگی دارد.

پاسخ هوشمند بنیاد وکلا هوش مصنوعی

شکایت کیفری کلاهبرداری و پس گرفتن سهم‌الارث

کتمان عمدی نام ورثه در جریان انحصار وراثت در حکم کلاهبرداری است و امکان تعقیب کیفری دارد. در گام اول باید برای ابطال یا اصلاح گواهی انحصار وراثت و صدور گواهی جدید اقدام کنید. پس از درج رسمی نام وراث، می‌توانید دادخواست مطالبه سهم‌الارث، سهم دیه و برقراری مستمری را مطرح کنید. نقص در استعلامات مراجع مانع از مسئولیت قانونی فردی که حقیقت را پنهان کرده نخواهد بود.

این پاسخ به‌صورت خودکار تولید شده و جای مشاوره‌ی حقوقی با وکیل را نمی‌گیرد؛ پاسخ‌های وکلا در ادامه آمده است.

۱۱ پاسخ از وکلا و کارشناسان حقوقی

پاسخ برتر ۳ ماه پیش
حسن آرین پور

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

۵٫۰ · ۲۱۰ مشاوره موفق

بله، اگر عمدا شما و مادرتان را از قلم انداخته و با معرفی خلاف واقع خود را تنها یا از ورثه محدود معرفی کرده باشد، این کار می‌تواند هم موجب مسئولیت حقوقی برای ابطال یا اصلاح گواهی انحصار وراثت و استرداد سهم شما شود و هم در صورت احراز سوءنیت، جنبه کیفری داشته باشد؛ مثل استفاده از سند یا گواهی خلاف واقع، تحصیل مال از طریق نامشروع یا کلاهبرداری، بسته به محتوا و مدارک پرونده.

اولین کار معمولا این است که برای اصلاح یا ابطال گواهی انحصار وراثت اقدام کنید و نام شما و مادرتان به عنوان ورثه وارد شود. بعد از آن می‌توانید سهم دیه، مستمری و سایر حقوق مالی‌ای را که ناحق گرفته شده مطالبه کنید.

از نظر کیفری هم اگر ثابت شود آگاهانه ورثه را پنهان کرده و بر مبنای این پنهان‌کاری پول گرفته، امکان شکایت کیفری وجود دارد. عنوان دقیق شکایت به مدارک بستگی دارد، ولی معمولا بر محور اعلام خلاف واقع و بردن مال دیگران با توسل به این امر تنظیم می‌شود.

اینکه چرا استعلام کامل نشده، مانع پیگیری شما نیست. اگر مرجع صادرکننده یا پرداخت‌کننده بر اساس اطلاعات ناقص ارائه‌شده اقدام کرده باشد، اصل مسئولیت خانم از بین نمی‌رود.

.

سید اشکان جلالی ۱ سال پیش

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

۴٫۹ · ۷۰ مشاوره موفق

بادرود
شما هم حق قانونی دارید که در دیه و مستمری پدرتان شریک باشید، و هم حق دارید از شخصی که این حقوق را از شما پنهان کرده، شکایت قانونی حقوقی (مطالبه سم الارث و تقسیم ترکه و یا کیفری (کلاهبرداری)کنید.
«برای دریافت راهنمایی دقیق‌تر و مشاوره تخصصی، پیشنهاد می‌شود از طریق سایت اقدام به ثبت درخواست مشاوره نمایید تا به‌صورت کامل و حرفه‌ای راهنمایی شوید».

آمنه جیده
آمنه جیده
۱ سال پیش

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

۵٫۰ · ۹ مشاوره موفق

با سلام
اقدام حقوقی و کیفری ممکن است. ابطال گواهی انحصار وراثت و درخواست صدور گواهی انحصار وراثت جدید. احتمال تعقیب کیفر ی به اتهام کلاهبرداری وجود دارد چنانچه همسر دوم مطلع از ازدواج اول و وجود وراث دیگر بوده باشد و علیرغم اطلاع کتمان کرده باشد. پس از صدور انحصار وراثت جدید امکان مطالبه دیه و مستمری برای شما نیز ممکن است

سها آگهی ۸ سال پیش

کارشناس حقوقی

۴٫۹ · ۲۶۳ مشاوره موفق

احتمالا آگهی در روزنامه منتشر شده است ولی شما مشاهده نکرده اید. لذا باید دادخواست مطالبه سهم الارث به طرفیت ایشان تنظیم کنید و ارث خود را مطالبه کنید. لذا مادرتان نیز میتواند نصف حقوق را مطالبه کند.

نمایش ۷ پاسخ دیگر وکلا بستن پاسخ‌های بیشتر
مهدی شهابی نژاد ۳ ماه پیش

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

۵٫۰ · ۶ مشاوره موفق

با سلام
بله طبق نص قانون تصنیف انحصار وراثت این عمل در حکم کلاهبرداری می باشد به این معنی که مجازات کلاهبردار اعمال می شود . مضافا اینکه از نظر حقوقی گواهی صادره قابل ابطال و اگر عمل حقوقی با عنایت به آن انجام شده باشد آن عمل محکوم به بطلان به نسبت سهم سایر ورثه خواهد بود .
موفق باشید

توحید میدانی
توحید میدانی
۵ سال پیش

کارشناس ارشد حقوق

۴٫۹ · ۷۳۸ مشاوره موفق

با سلام محضر شما بزرگوار
عنایت داشته باشیدنوشتن نام تمامی ورثه درگواهی حصروراثت ، درحکم کلاهبرداری می باشد.

مصطفی عباسی
مصطفی عباسی تأیید‌شده
۷ سال پیش

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

۴٫۸ · ۱٬۱۶۱ مشاوره موفق

کتمان ورثه و عدم ذکر در حصر وراثت در حکم کلاهبرداری است

سید روح اله معزی
سید روح اله معزی
۷ سال پیش

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

۴٫۴ · ۲۱ مشاوره موفق

سلام اتهام این خانم کلاهبرداری است و شما و مادرتان می توانید از ایشان شکایت کند .

شهریار پورحکیمی ۷ سال پیش

وکیل پایه یک مرکز وکلای قوه‌قضاییه

۴٫۸ · ۵۳ مشاوره موفق

عدم ذکر ورثه درگواهی حصروراثت ، درحکم کلاهبرداری است

مینا امیری ثانی ۲ سال پیش

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

۴٫۹ · ۴۷۶ مشاوره موفق

باسلام
تحت عنوان کلاهبرداری قابل شکایت می باشد

جعفر نوروزی
جعفر نوروزی
۲ سال پیش

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

۴٫۹ · ۵۲ مشاوره موفق

سلام.دعوای حقوقی بهترین راه حل می‌باشد.

۲۷۵ وکیل متخصص ارث آنلاین‌اند

پرسش خود را بفرستید؛ اولین وکیل آزاد در کوتاه‌ترین زمان پاسخ می‌دهد.

پرسش حقوقی دیگری دارید؟

پرسش خود را رایگان مطرح کنید؛ وکلا و کارشناسان حقوقی بنیاد وکلا در کوتاه‌ترین زمان پاسخ می‌دهند.

پرسش جدید

کانال تلگرام بنیاد وکلا · هر روز پرسش‌های حقوقی واقعی مردم با پاسخ وکیل

عضویت در کانال