بنیاد وکلا
پشتیبانی و رزرو مشاوره ۴۲۸۱۸ - ۰۲۱
۴۲۸۱۸ - ۰۲۱

لطفاً اتصال اینترنت خود را بررسی کنید.

آیا برادرم می‌تواند چاه فاضلاب ساختمانش را در ملک من نگه دارد؟

پرسیده شده ۱۲ سال پیش ۳ پاسخ ثبت شده

در زمان احداث ساختمان مسکونی توسط پدرم در مجاورت ملک اینجانب، بر اثر اشتباه محاسباتی، دو حلقه چاه فاضلاب آن ساختمان در ملک من احداث شد. پس از انتقال ساختمان از پدرم به برادرم سعید، علی‌رغم چندین بار درخواست کتبی و شفاهی، ایشان از برچیدن و انتقال چاه‌ها به ملک خود امتناع می‌کند و استقرار آن‌ها را حق ارتفاق یا انتفاع خود می‌داند. هر دو طرف دارای سند مالکیت رسمی هستیم و هیچ سند یا توافق‌نامه‌ای در این خصوص بین من و برادرم یا بین من و پدرم وجود ندارد. آیا برادرم واقعاً می‌تواند چنین حقی در ملک من داشته باشد و من چگونه می‌توانم اقدام به برچیدن چاه‌ها کنم؟

جمع‌بندی پاسخ وکلا هوش مصنوعی

برخی وکلا معتقدند اگر چاه‌ها از قدیم احداث شده باشند برادر می‌تواند به حق ارتفاق استناد کند، اما دیدگاه دیگری تأکید دارد استقرار چاه بدون اجازه شما ممکن نیست و می‌توانید از دادگاه یا شورای حل اختلاف درخواست رفع تصرف و انتقال آن را بکنید.

این اختلاف نظر نشان می‌دهد پذیرش یا رد حق ارتفاق در پرونده شما به نحوه و سابقه ایجاد این چاه‌ها بستگی دارد.

پاسخ هوشمند بنیاد وکلا هوش مصنوعی

امکان استناد به حق ارتفاق و درخواست رفع تصرف

میان وکلا درباره وضعیت این چاه‌ها اختلاف نظر وجود دارد. طبق یک نظر، اگر احداث چاه از قدیم‌الایام در ملک شما انجام شده باشد، ادعایی پذیرفته نیست و برادرتان می‌تواند به حق ارتفاق استناد کند و شما تنها در زمان احداث اولیه بدون اجازه می‌توانستید اقدام کنید. در مقابل، نظر دیگر این است که بدون اجازه شما چاه قابل استقرار نیست و می‌توانید با مراجعه به دادگاه یا شورای حل اختلاف، دعوای رفع تصرف و الزام به انتقال چاه به ملک خودش را مطرح نمایید.

این پاسخ به‌صورت خودکار تولید شده و جای مشاوره‌ی حقوقی با وکیل را نمی‌گیرد؛ پاسخ‌های وکلا در ادامه آمده است.

۳ پاسخ از وکلا و کارشناسان حقوقی

پاسخ برتر ۷ ماه پیش
مهدی حمیدی
مهدی حمیدی

وکیل پایه یک مرکز وکلای قوه‌قضاییه

۵٫۰ · ۴۱ مشاوره موفق

چاه فاضلاب در ملک شما بدون اجازه شما قابل استقرار نیست و همسرتان حق ندارد آن را در ملک شما نگه دارد. برای برچیدن چاه، می‌توانید از طریق شورای حل اختلاف یا دادگاه، درخواست رفع تصرف و انتقال چاه به ملک خودش را مطرح کنید.

یلدا بزرگمهر
یلدا بزرگمهر تأیید‌شده
۱۲ سال پیش

همیار وکیل

۴٫۷ · ۲٬۱۳۹ مشاوره موفق

با سلام

در صورتی که از قدیم الایام فاضلاب مذکور در ملک شما احداث شده بود نمیتوانید نسبت به آن ادعایی داشته باشید و در صورت احداث آن بدون اجازه شما میتوانستید علیه پدرتان اقدام نمایید ولی در حال حاضر برادرتان میتواند به حق ارتفاق استناد نماید.

موفق باشید

حسن آرین پور ۷ ماه پیش

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

۵٫۰ · ۲۱۰ مشاوره موفق

در صورتی که از قدیم الایام فاضلاب مذکور در ملک شما احداث شده بود نمیتوانید نسبت به آن ادعایی داشته باشید و در صورت احداث آن بدون اجازه شما میتوانستید علیه پدرتان اقدام نمایید ولی در حال حاضر برادرتان میتواند به حق ارتفاق استناد نماید

۱۱۲ وکیل متخصص تصرف عدوانی آنلاین‌اند

پرسش خود را بفرستید؛ اولین وکیل آزاد در کوتاه‌ترین زمان پاسخ می‌دهد.

پرسش حقوقی دیگری دارید؟

پرسش خود را رایگان مطرح کنید؛ وکلا و کارشناسان حقوقی بنیاد وکلا در کوتاه‌ترین زمان پاسخ می‌دهند.

پرسش جدید