آیا مایل هستید اعلانات مربوط به گفتگوهای آنلاین خود را روی دستگاه
خود دریافت کنید؟
در پنجره باز شده روی دکمه Allow کلیک کنید...
لطفاً اتصال اینترنت خود را بررسی کنید.
تلفن تماس:
شما میتوانید درخواست ارزیابی حقوقی خود را بطور مستقیم برای ارسال کنید و در کوتاهترین زمان ممکن از ایشان پاسخ
بگیرید.
لطفا دقت داشته باشید، شما در هر روز تنها
میتوانید ۳
درخواست ارزیابی حقوقی رایگان ویا ارتباط مستقیم با متخصص ثبت نمایید.
همچنین دقت داشته باشید درصورت عدم انتخاب متخصص، پیام شما برای تمامی متخصصان ارسال شده و ایشان
می توانند ارزیابی خود را از درخواست شما مطرح نمایند.
شخصی در گذشته، طی قرارداد دستی، ملکی را به اینجانب واگذار کرد ولی قبل از انتقال سند، فوت شد و وراث از تنظیم سند خودداری میکنند.
برای تنظیم دادخواست الزام به تنظیم سند، باید اسامی وراث مشخص باشد و به عنوان ذینفع، باید گواهی انحصار وراثت وراث متوفی طرف قرارداد را اخذ کنم. هدف فقط مشخص شدن وراث است.
در اینجا نوع گواهی انحصار وراثت باید چطور باشد؟ محدود یا نامحدود؟ با توجه به عدم آگاهی از میزان اموال متوفی، آیا استشهادیه لازم است در اینجا؟ با توجه به نامشخص بودن وراث، خواندگان چه کسانی باید باشند؟
برای حل این موضوع، میتوانید گواهی انحصار وراثت را از دادگاه تقاضا کنید. این گواهی معمولاً نشاندهنده وراث قانونی متوفی است و به شما کمک میکند تا اسامی وراث را مشخص کنید.
برای اخذ گواهی انحصار وراثت، نیازی به اطلاع دقیق از میزان اموال متوفی ندارید. نوع گواهی میتواند محدود به همان ملکی باشد که در قرارداد آمده است.
استشهادیه میتواند از نظر تقویت دلایل شما در دادگاه مفید باشد، اما الزامی نیست. بهتر است با یک وکیل متخصص در امور وراثت مشورت کنید تا از جزئیات قانونی و موردی اطمینان حاصل کنید.
در دادخواست، خواندگان باید شامل تمامی افرادی باشند که به عنوان وراث متوفی شناخته میشوند. در صورتی که نام وراث به طور کامل مشخص نیست، میتوانید از دادگاه درخواست کمک کنید تا از طریق انتشار آگهی عمومی یا دیگر روشها، وراث را شناسایی کند.
مطابق ماده ۳۶۲ قانون مدنی، تعهد به تنظیم سند رسمی، یکی از تعهداتی است که با عقد بیع به وجود میآید و شما میتوانید از این ماده برای الزام به تنظیم سند استفاده کنید.
این پاسخ توسط هوش مصنوعی تولید شده است. لطفاً
توجه
داشته باشید که ممکن
است اطلاعات
ارائهشده
بهطور کامل دقیق
یا قابل اعتماد نباشد. توصیه میشود برای تأیید صحت اطلاعات، به مشاوره وکلای مجرب مراجعه کنید.
با سلام، در مورد دادخواست الزام به تنظیم سند و گواهی انحصار وراثت، نکات زیر را در نظر داشته باشید:
نوع گواهی انحصار وراثت:
با توجه به اینکه هدف شما صرفا مشخص شدن وراث است، گواهی انحصار وراثت نامحدود مورد نیاز است. گواهی انحصار وراثت نامحدود، سهم وراث از داراییهای غیرمنقول متوفی را مشخص میکند.
اگر ارزش کل دارایی متوفی کمتر از ۳۰ میلیون ریال باشد، گواهی انحصار وراثت محدود کافی است، اما این نوع گواهی بیشتر برای امور معنوی و پرداخت بدهیهای متوفی استفاده میشود.
استشهادیه:
برای اخذ گواهی انحصار وراثت، ارائه استشهادیه تنظیم شده در دفتر اسناد رسمی که توسط وراث امضا شده باشد، لازم است.
استشهادیه انحصار وراثت سندی است که اسامی و مشخصات ورثه متوفی در آن قید میشود و به تایید و امضای افراد مطلع میرسد.
تهیه استشهادیه انحصار وراثت مراحلی دارد، از جمله شناسایی افراد مطلع (همسایهها یا دوستان نزدیک) و تنظیم متن استشهادیه با ذکر مشخصات متوفی و ورثه.
خواندگان دادخواست:
در دادخواست الزام به تنظیم سند، تمامی وراث متوفی باید به عنوان خوانده ذکر شوند. اگر نام یکی از وراث در دادخواست ذکر نشود، دعوای حقوقی قابل رسیدگی نیست و قرار رد دعوا صادر میشود.
علاوه بر وراث، اگر متوفی مالک رسمی ملک نباشد، مالک رسمی نیز باید به عنوان خوانده در دادخواست قید گردد.
در نهایت، برای تنظیم دادخواست الزام به تنظیم سند، باید گواهی انحصار وراثت (نامحدود) را از شورای حل اختلاف آخرین اقامتگاه متوفی دریافت کنید. برای این منظور، ارائه مدارکی مانند گواهی فوت، استشهادیه محضری، شناسنامه متوفی و وراث، و وصیتنامه (در صورت وجود) الزامی است.
توصیه میشود برای طی کردن صحیح و سریعتر مراحل قانونی، با یک وکیل متخصص در این زمینه مشورت کنید.