لطفاً اتصال اینترنت خود را بررسی کنید.

چگونه می‌توانم درخواست طلاق بدهم؟

پرسیده شده
۲۳ پاسخ ۳۰۳

حدود سه سال است که با شوهرم اختلاف جدی داریم و با هم زندگی نمی‌کنیم. مهریه‌ام را قسطی پرداخت می‌کند و به او می‌گویم بیا نیمی از آن که ۵۰ سکه است را ببخشم و طلاقم بده، قبول نمی‌کند و می‌گوید فقط با بخشش تمام مهریه طلاقت می‌دهم. عسر و حرجی هم ندارم که ثابت کنم. راهم برای جدایی چیست؟

۲۳ + ۱ پاسخ برای این سوال ثبت شده

پاسخ بنیاد وکلا
پاسخ بنیاد وکلا

در شرایطی که شما به دلیل عدم توافق با همسرتان درخواست طلاق می‌کنید و عسر و حرجی برای اثبات ندارید، می‌توانید به صورت توافقی طلاق بگیرید. در این حالت، باید با همسرتان به توافق برسید که به چه شرایطی حاضر به طلاق است.

ممکن است نیاز باشد بخشی یا تمام مهریه را ببخشید تا همسرتان به طلاق رضایت دهد. اگر همسرتان به هیچ وجه با طلاق توافقی موافقت نمی‌کند، می‌توانید درخواست طلاق به دلیل عدم توافق را به دادگاه ارائه دهید و دادگاه با بررسی شرایط تصمیم‌گیری کند.

طبق ماده ۱۱۳۳ قانون مدنی، مرد می‌تواند هر زمان که بخواهد همسرش را طلاق دهد، اما زن باید دلایل محکمه‌پسندی مانند عسر و حرج را برای درخواست طلاق ارائه دهد. در صورت عدم وجود دلایل کافی، تنها راه ممکن طلاق توافقی است.

این پاسخ توسط هوش مصنوعی تولید شده است. لطفاً توجه داشته باشید که ممکن است اطلاعات ارائه‌شده به‌طور کامل دقیق یا قابل اعتماد نباشد. توصیه می‌شود برای تأیید صحت اطلاعات، به مشاوره وکلای مجرب مراجعه کنید.

سلام
زوجه برای طلاق باید عسر و حرج خود را اثبات نماید...

گفتگو با وکلای آنلاین ۸ وکیل آنلاین
پیشنهاد بنیاد وکلا
خانواده کیفری ملکی قرارداد ثبت احوال شرکت ها دیوان عدالت اداری جرایم اینترنتی اداره کار جرایم علیه اشخاص جرایم علیه اموال جرایم علیه امنیت کشور
شروع قیمت از
۷۲۰,۰۰۰ تومان
۵۹۸,۰۰۰ تومان
پیشنهاد بنیاد وکلا
آنلاین
خانواده کیفری ملکی شرکت ها دیوان عدالت اداری جرایم اینترنتی اداره کار داوری مالکیت معنوی اجرای احکام جرایم علیه اشخاص جرایم علیه اموال
شروع قیمت از
۷۱۰,۰۰۰ تومان
۵۸۹,۰۰۰ تومان
پیشنهاد بنیاد وکلا
ملکی قرارداد وصول مطالبات شرکت ها ثبت اسناد اجرای احکام اموال و مالکیت
شروع قیمت از
۸۴۰,۰۰۰ تومان
۶۹۹,۰۰۰ تومان
پیشنهاد بنیاد وکلا
خانواده کیفری ملکی قرارداد شرکت ها دیوان عدالت اداری جرایم اینترنتی اداره کار بیمه اجرای احکام جرایم علیه امنیت کشور
شروع قیمت از
۶۰۰,۰۰۰ تومان
۵۰۰,۰۰۰ تومان
پیشنهاد بنیاد وکلا
خانواده کیفری ملکی ثبت احوال وصول مطالبات جرایم اینترنتی ثبت اسناد داوری جرایم علیه اشخاص جرایم علیه اموال جرایم علیه امنیت کشور
شروع قیمت از
۷۲۰,۰۰۰ تومان
۶۰۰,۰۰۰ تومان
پیشنهاد بنیاد وکلا
آنلاین
خانواده انحصار وراثت کیفری ملکی قرارداد وصول مطالبات داوری اجرای احکام جرایم علیه اشخاص جرایم علیه اموال اموال و مالکیت
شروع قیمت از
۶۶۰,۰۰۰ تومان
۵۵۰,۰۰۰ تومان
پیشنهاد بنیاد وکلا
خانواده کیفری ملکی قرارداد ثبت احوال وصول مطالبات جرایم اینترنتی مالکیت معنوی اجرای احکام جرایم علیه اشخاص جرایم علیه اموال اموال و مالکیت
شروع قیمت از
۷۲۰,۰۰۰ تومان
۵۹۹,۰۰۰ تومان
پیشنهاد بنیاد وکلا
خانواده انحصار وراثت کیفری ملکی قرارداد ثبت احوال وصول مطالبات جرایم اینترنتی داوری
شروع قیمت از
۷۲۰,۰۰۰ تومان
۵۹۸,۰۰۰ تومان
پیشنهاد بنیاد وکلا
خانواده کیفری ملکی قرارداد ثبت احوال وصول مطالبات شرکت ها مالیات جرایم اینترنتی ثبت اسناد داوری
شروع قیمت از
۷۸۰,۰۰۰ تومان
۶۴۹,۰۰۰ تومان
پیشنهاد بنیاد وکلا
خانواده انحصار وراثت کیفری ملکی قرارداد وصول مطالبات ثبت اسناد داوری جرایم علیه اشخاص جرایم علیه اموال اموال و مالکیت
شروع قیمت از
۶۰۰,۰۰۰ تومان
۴۹۹,۰۰۰ تومان
پیشنهاد بنیاد وکلا
خانواده انحصار وراثت کیفری ملکی قرارداد شرکت ها داوری اجرای احکام اموال و مالکیت
شروع قیمت از
۶۰۰,۰۰۰ تومان
۴۹۹,۰۰۰ تومان
پیشنهاد بنیاد وکلا
خانواده انحصار وراثت کیفری ملکی قرارداد ثبت احوال وصول مطالبات جرایم اینترنتی ثبت اسناد جرایم علیه اشخاص جرایم علیه اموال
شروع قیمت از
۶۶۰,۰۰۰ تومان
۵۴۹,۰۰۰ تومان
پیشنهاد بنیاد وکلا
خانواده انحصار وراثت کیفری ملکی قرارداد ثبت احوال وصول مطالبات جرایم علیه اشخاص جرایم علیه اموال اموال و مالکیت
شروع قیمت از
۵۴۰,۰۰۰ تومان
۴۴۷,۰۰۰ تومان
پیشنهاد بنیاد وکلا
خانواده انحصار وراثت کیفری ملکی قرارداد وصول مطالبات جرایم اینترنتی اداره کار ثبت اسناد جرایم علیه اشخاص جرایم علیه اموال
شروع قیمت از
۷۲۰,۰۰۰ تومان
۵۹۸,۰۰۰ تومان
پیشنهاد بنیاد وکلا
خانواده انحصار وراثت کیفری ملکی قرارداد ثبت احوال وصول مطالبات ثبت اسناد داوری جرایم علیه اشخاص جرایم علیه اموال اموال و مالکیت
شروع قیمت از
۶۰۰,۰۰۰ تومان
۴۹۸,۰۰۰ تومان
پیشنهاد بنیاد وکلا
خانواده انحصار وراثت کیفری ملکی قرارداد ثبت احوال وصول مطالبات اجرای احکام جرایم علیه اشخاص اموال و مالکیت
شروع قیمت از
۵۸۰,۰۰۰ تومان
۴۷۹,۰۰۰ تومان
پیشنهاد بنیاد وکلا
خانواده انحصار وراثت کیفری وصول مطالبات جرایم اینترنتی اداره کار بیمه اجرای احکام جرایم علیه اشخاص جرایم علیه اموال جرایم علیه امنیت کشور
شروع قیمت از
۵۸۰,۰۰۰ تومان
۴۸۰,۰۰۰ تومان
پیشنهاد بنیاد وکلا
خانواده انحصار وراثت کیفری ملکی قرارداد وصول مطالبات ثبت اسناد داوری اجرای احکام جرایم علیه اشخاص جرایم علیه اموال اموال و مالکیت
شروع قیمت از
۴۸۰,۰۰۰ تومان
۴۰۰,۰۰۰ تومان

سلام وقت بخیر
زوجه باید عسر و حرج را اثبات نماید

زوجه برای طلاق باید عسر و حرج خود را اثبات نماید.

باسلام
خیر
می بایست عسر وحرج خود را اثبات نمایید.

ظاهرا راه حلی برای طلاق ندارید پیشنهاد میشود جهت بررسی دقیق تر مورد از مشاوره های اختصاصی در سایت استفاده کنید

سلام...طلاق از جانب زوجه صرفا با اثبات عسر و حرج ممکن است

طلاق از جانب زوجه صرفا با اثبات عسر و حرج ممکن است

با سلام طلاق از جانب زوجه صرفا با اثبات عسر و حرج ممکن است

به نظر راهکار مناسب توافق است

سلام

به نظر راهکار مناسب توافق است

با سلام و عرض ادب ،برای درخواست طلاق بدون اثبات عسر و حرج یا داشتن حق طلاق، تنها راه این است که با همسرتان برای طلاق توافقی به نتیجه برسید؛ در غیر این صورت، می‌توانید با بذل تمام یا بخشی از مهریه (طلاق خلع) اقدام کنید، اما حتی در این حالت نیز نیاز به رضایت مرد (قبول بذل) برای اجرای صیغه طلاق است، مگر اینکه تنفر شما از شوهر برای قاضی محرز شود.

سلام
حتی اگر تمام مهریه رو هم ببخشید زوج باید این بخشش را بپذیره .
پس بهترین راه طلاق توافقی هست
مگر عسر و حرج را اثبات کنید.
یا در قبال بخشش مهریه وکالت در طلاق بگیرید

با سلام
برای درخواست طلاق بدون اثبات عسر و حرج یا داشتن حق طلاق، تنها راه این است که با همسرتان برای طلاق توافقی به نتیجه برسید؛ در غیر این صورت، می‌توانید با بذل تمام یا بخشی از مهریه (طلاق خلع) اقدام کنید، اما حتی در این حالت نیز نیاز به رضایت مرد (قبول بذل) برای اجرای صیغه طلاق است، مگر اینکه تنفر شما از شوهر برای قاضی محرز شود.

راه‌های مختلفی وجود دارد لاکن باید سنجید که کدام یک از آن موارد را با شما همخوانی دارد بهتر است مشاوره تلفنی یا مشاوره آنلاین دریافت کنید تا به صورت اختصاصی راهکارهایی برایتان سنجیده شود

سلام و عرض ادب خدمت شما کاربر محترم وقت بخیر بهترین پیشنهاد همان بخشیدن تمام مهریه است

با سلام
راهکاری جز توافق با زوج وجود ندارد.

سلام
با توجه به شرایطی که توضیح دادید، درک می‌کنم که در وضعیت دشواری قرار گرفته‌اید. اینکه همسرتان طلاق را به بخشش تمام مهریه مشروط کرده، شما را در تنگنا قرار داده است. با این حال، راه‌های قانونی مختلفی برای جدایی وجود دارد که حتی بدون رضایت شوهر و اثبات عسر و حرج نیز قابل پیگیری هستند. در ادامه این راه‌ها را بررسی می‌کنیم.

راه‌های پیش رو برای طلاق
بر اساس قوانین مدنی ایران، اگرچه حق طلاق اصولا با مرد است، اما زن نیز تحت شرایطی می‌تواند درخواست طلاق بدهد. با توجه به توضیحات شما، گزینه‌های زیر برای شما وجود دارد:

۱. بررسی شروط دوازده‌گانه در عقدنامه
مهم‌ترین و عملی‌ترین راه برای شما، بررسی عقدنامه و شروطی است که همسرتان هنگام عقد امضا کرده است. در بسیاری از عقدنامه‌های رسمی، شروطی چاپ شده که در صورت امضای آن‌ها توسط شوهر، به زن وکالت در طلاق داده می‌شود. یکی از این شروط که مستقیما به وضعیت شما مربوط است، ترک زندگی خانوادگی توسط شوهر است.

شرط ترک زندگی: این شرط معمولا بیان می‌کند که اگر شوهر زندگی مشترک را به مدت شش ماه متوالی یا نه ماه متناوب در طول یک سال بدون دلیل موجه ترک کند، زن می‌تواند با مراجعه به دادگاه درخواست طلاق دهد. از آنجایی که شما ذکر کرده‌اید سه سال است که جدا از هم زندگی می‌کنید، به احتمال زیاد این شرط در مورد شما صدق می‌کند و می‌توانید با استناد به آن، دادخواست طلاق خود را به دادگاه ارائه دهید.

اقدام لازم: اولین قدم شما این است که عقدنامه خود را به دقت بررسی کنید و ببینید آیا همسرتان این شروط را امضا کرده است یا خیر. اگر این بند امضا شده باشد، شما یک دلیل قانونی محکم برای درخواست طلاق یک‌طرفه در اختیار دارید.

۲. طلاق توافقی با مذاکره
طلاق توافقی سریع‌ترین راه برای جدایی است اما نیازمند رضایت کامل دو طرف بر سر تمام مسائل از جمله مهریه، حضانت و... است. مذاکره‌ای که شما با همسرتان داشته‌اید، تلاشی برای رسیدن به طلاق توافقی بوده است.

طلاق خلع: پیشنهادی که شما برای بخشیدن نیمی از مهریه داده‌اید و شرطی که همسرتان برای بخشش تمام مهریه گذاشته، در قانون تحت عنوان طلاق خلع شناخته می‌شود. در این نوع طلاق، زن به دلیل "کراهت" از شوهر، با بخشیدن مالی (مانند مهریه) رضایت او را برای طلاق جلب می‌کند.

تصمیم‌گیری: در این حالت، انتخاب با شماست. باید ارزیابی کنید که آیا رهایی از این زندگی و گرفتن طلاق، به اندازه بخشیدن کل مهریه برای شما ارزش دارد یا خیر. این یک تصمیم کاملا شخصی است و هیچ اجبار قانونی برای پذیرش شرط همسرتان وجود ندارد.

۳. سایر گزینه‌ها (که ممکن است کاربرد داشته باشند)
وکالت بلاعزل در طلاق (حق طلاق): بررسی کنید که آیا در عقدنامه یا سند رسمی دیگری، وکالت بلاعزل برای طلاق به شما داده شده است یا خیر. اگر چنین وکالتی داشته باشید، می‌توانید بدون نیاز به حضور یا رضایت همسرتان و بدون ارائه هیچ دلیلی، مراحل طلاق را از طریق وکیل پیش ببرید.

اثبات عسر و حرج (سختی و مشقت): هرچند شما گفته‌اید نمی‌توانید عسر و حرج را ثابت کنید، اما توجه داشته باشید که جدایی طولانی‌مدت (سه سال) به خودی خود می‌تواند یکی از مصادیق عسر و حرج محسوب شود، زیرا نشان‌دهنده از بین رفتن کامل رابطه عاطفی و امکان ادامه زندگی مشترک است. مشورت با یک وکیل در این زمینه می‌تواند به شما کمک کند تا ببینید آیا می‌توانید از این موضوع به عنوان دلیلی برای عسر و حرج استفاده کنید یا خیر.

نکته مهم در مورد مهریه اقساطی
پرداخت مهریه به صورت قسطی، یک تعهد مالی جداگانه است و هیچ ارتباطی با درخواست طلاق شما ندارد. یعنی شما می‌توانید هم‌زمان با دریافت اقساط مهریه، برای طلاق نیز اقدام کنید. اگر دادگاه به نفع شما حکم طلاق صادر کند (مثلا به استناد شرط ترک زندگی)، همسرتان همچنان موظف به پرداخت باقیمانده اقساط مهریه خواهد بود، مگر اینکه شما خودتان آن را برای گرفتن طلاق ببخشید.

جمع‌بندی و توصیه نهایی
با توجه به جدایی سه ساله، قوی‌ترین و محتمل‌ترین راه برای شما، استناد به شرط ترک زندگی خانوادگی در عقدنامه است.

میتوانید به دلیل کراهت و مفارقت طولانی تقاضای طلاق نمایید . در این حالت معمولا باید نسبت به بذل مابقی حقوق مالی خود اقدام نمایید .

سلام مقداری از مهریه را ببخش اگر قبول نکرد بعلت کراهت از دادگاه درخواست طلاق بدید در ضمن اگر شوهر شما دارای اعتیاد ویا مسایل اخلاقی ویا ترک انفاق ویا بیش از مدت زیادی شما را ترک کرده باشد میتوانید بعلت عسر وحرج طلاق بگیریر

سلام شما باید دادخواست طلاق به درخواست زوجه را مطرح کنید .با یک لایحه خوب حقوقی عسرو حرج خود را ثابت کرده و دادگاه حکم طلاق صادر میکند.

سلام می توان با اقدام به بخشش قسمتی از مهریه کراهت خود را اثبات کنید

متاسفانه اگر دلیلی برای طلاق وجود ندارد تنها راه توافق برای جدایی میباشد اگر ادامه زندگی با ایشان برای شما مقدور نمیباشد مهریه خود را ببخشید و همزمان وکالت در طلاق به صورت کامل از ایشان اخذ نمایید

سلام
توصیه می شود با ایشان به توافق برسید

مشاوره‌های حقوقی مرتبط

۸,۳۶۲ مشاوره حقوقی طلاق تا کنون در بنیاد وکلا پاسخ داده شده
۴,۹۱۸ وکیل طلاق آماده ارائه خدمت در بنیاد وکلا