بنیاد وکلا
پشتیبانی و رزرو مشاوره ۴۲۸۱۸ - ۰۲۱
۴۲۸۱۸ - ۰۲۱

لطفاً اتصال اینترنت خود را بررسی کنید.

چگونه میتوانم حکم جلب ایشان را از مراجع قانونی بگیرم؟

پرسیده شده ۶ سال پیش ۱۳ پاسخ ثبت شده

حدودا ۷ ماه هست که شوهرم مرا به بهانه کرونا گرفتنم از خانه بیرون کرده است و بعد از شکایت نفقه قرار ماهیانه صادر شده ولی پرداخت نمیکند

جمع‌بندی پاسخ وکلا هوش مصنوعی

برای دریافت نفقه می‌توانید اموال همسر را توقیف کنید یا شکایت کیفری ترک انفاق مطرح نمایید. درباره امکان گرفتن حکم جلب، برخی وکلا آن را پس از استعلام اموال و قطعیت رأی ممکن دانسته و برخی دیگر به دلیل شرایط خاص جلب را ناممکن دانسته‌اند.

امکان جلب یا اقدام برای طلاق، به وضعیت شناسایی اموال همسر و زمان سپری‌شده از عدم پرداخت نفقه در پرونده شما بستگی دارد.

پاسخ هوشمند بنیاد وکلا هوش مصنوعی

مراحل جلب و وصول نفقه از همسر

در صورت قطعی شدن رأی نفقه، ابتدا باید از طریق اجرای احکام تقاضای صدور اجراییه و استعلام سه‌گانه برای شناسایی و توقیف اموال یا حساب‌های همسر را مطرح کنید. در صورت نبود مال، امکان تقاضای جلب وجود دارد، هرچند برخی وکلا به محدودیت‌های مقطعی در صدور جلب اشاره کرده‌اند. همچنین می‌توانید علیه ایشان شکایت کیفری ترک انفاق ثبت کنید. اگر عدم پرداخت نفقه بیش از ۶ ماه طول بکشد و امکان الزام او نباشد، شرایط طرح دادخواست طلاق به دلیل عسر و حرج نیز فراهم خواهد شد.

منابع: قانون مدنی، ماده ۱۱۰۶

این پاسخ به‌صورت خودکار تولید شده و جای مشاوره‌ی حقوقی با وکیل را نمی‌گیرد؛ پاسخ‌های وکلا در ادامه آمده است.

۱۳ پاسخ از وکلا و کارشناسان حقوقی

ابوالفضل جهان بخش ۶ سال پیش

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

۴٫۸ · ۲٬۷۸۹ مشاوره موفق

با سلام با مراجعه به اجرای احکام و بعد از استعلام سه گانه و نبود مال ، میتوانید جلب وی را تقاضا دهید.

مسعود زمانیان ۶ سال پیش

کارشناس ارشد حقوق

۴٫۸ · ۳۵ مشاوره موفق

طبق ماده ۱۱۰۶ قانون مدنی در عقد دائم نفقه زن بر عهده شوهر است به شرط این که زن بدون مانع مشروع از ایفای وظایف زوجیت امتناع نکرده باشد در این راستا اگر مردی نفقه همسر خود را در صورت تمکین نپردازد، زن می تواند از طریق دادخواست و با توجه به مبلغ درخواستی از طریق شورای حل اختلاف یا دادگاه، محکومیت شوهر را به نپرداختن نفقه معوقه درخواست نماید و یا این که می تواند به دادسرا رفته و شکایت ترک انفاق طرح نماید.
یکی از مواردی که زن می تواند از دادگاه تقاضای طلاق کند و به استناد آن و با وجود مخالفت شوهر طلاق بگیرد همین نپرداختن نفقه یا ندادن نفقه است. در این موارد زن می تواند علاوه بر دستیابی به طلاق، عمده مهریه را هم وصول نماید و با عبارت دیگر طلاق با مهریه باشد.
در شروط چاپی سند ازدواج یکی از موارد طلاق از جانب زوجه را که با تحقق آن، زن وکیل مرد در طلاق می شود،نپرداختن نفقه به مدت ۶ ماه و عدم امکان الزام او قرار داده شده است که با توجه به آن اگر مردی حداقل ۶ ماه نفقه پرداخت نکند و رای دادگاه در خصوص پرداخت نفقه را هم اجرا نکند زن می تواند تقاضای طلاق کند. محکومیت کیفریترک انفاق شوهر به بیش از ۶ ماه نیز به زن امکان طلاق و استفاده از این شرط را می دهد .

میثم احمدی
میثم احمدی تأیید‌شده
۶ سال پیش

همیار بنیاد

۵٫۰ · ۴٬۹۵۷ مشاوره موفق

درود بر شما، میتوانید با معرفی مال از ایشان، آنرا توقیف نمایید، یا اگر ۶ ماه نفقه پرداخت نشد، دادخواست طلاق به دلیل عسروحرج مطرح نمایید.

نمایش ۱۰ پاسخ دیگر وکلا بستن پاسخ‌های بیشتر
محسن اسدالهی
محسن اسدالهی
۶ سال پیش

دکترای حقوق

۴٫۸ · ۲۱۷ مشاوره موفق

اگر زوج حداقل ۶ ماه نفقه پرداخت نکند و رای دادگاه در خصوص پرداخت نفقه را هم اجرا ننماید زن می تواند تقاضای طلاق کند. محکومیت کیفری تــــرک انفاق شوهـــر به بیش از ۶ ماه نیز به زوجه امکان طلاق و استفاده از این شرط را می دهد . و پس از شکواییه کیفری و استعلام سه گانه ، درخواست جلب دهید.

مجتبی عاشوری
مجتبی عاشوری
۶ سال پیش

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

۴٫۸ · ۱٬۴۹۰ مشاوره موفق

با درود اگر رای قطعیت یافته باشد میتوانید تقاضای صدور اجرائیه نمایید و حکم علیه ایشان اجرا خواهد شد و النهایه جلب صادر می‌گردد.
حساب های ایشان و اموال نامبرده قابل توقیف است

مرضیه صفدری ۶ سال پیش

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

۴٫۸ · ۱٬۰۶۲ مشاوره موفق

می توانید به جرم عدم پرداخت نفقه از ایشان شکایت کیفری نمایید و در صورت عدم پرداخت برای بیشتر ۶ ماه به استناد عسر و حرج دادخواست طلاق دهید.

امین احمدی
امین احمدی
۶ سال پیش

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

۴٫۶ · ۱۸۸ مشاوره موفق

سلام
فعلا با توجه به وضعیت کرونا امکان جلب و زندان نیست اگر مالی دارد برای توقیف معرفی کنید.
امین احمدی وکیل پایه یک دادگستری اهواز

سعیده کریم فر
سعیده کریم فر
۶ سال پیش

کارشناس حقوقی

۴٫۷ · ۴۰۴ مشاوره موفق

باسلام
به اجرای احکام مراجعه کنیدو عدم پرداخت اقساط رااعلام
کنید و خواستار صدور دستور جلب شوید

آسیه فتاحی امیردهی ۶ سال پیش

وکیل پایه یک مرکز وکلای قوه‌قضاییه

۴٫۸ · ۳٬۳۶۶ مشاوره موفق

اگر مالی دارد توقیف نمایید و از ایشان به حرم ترک انفاق شکایت نمایید.

نسترن حسنی زاده ۶ سال پیش

دکترای حقوق

۴٫۶ · ۷ مشاوره موفق

سلام
به جرم ترک انقاق میتوانید شکایت کنید . اما جلب نمیتوانید بگیرید به دلیل شرایط پیش امده

گل نوش ملکی
گل نوش ملکی
۶ سال پیش

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

۴٫۹ · ۳۶۲ مشاوره موفق

سلام، به جرم ترک انفاق از ایشان شکایت کیفری نمایید.

محسن سلمان زاده ۶ سال پیش

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

۴٫۹ · ۱۶۷ مشاوره موفق

اگر مالی دارد می توانید توقیف کنید
جلب ممکن نیست

رامین رضایی ابهری
رامین رضایی ابهری
۶ سال پیش

وکیل پایه یک مرکز وکلای قوه‌قضاییه

۴٫۶ · ۱۶۱ مشاوره موفق

به جرم ترک انفاق علیه ایشان می توانید شکایت کنید

۲۷۶ وکیل متخصص نفقه آنلاین‌اند

پرسش خود را بفرستید؛ اولین وکیل آزاد در کوتاه‌ترین زمان پاسخ می‌دهد.

پرسش حقوقی دیگری دارید؟

پرسش خود را رایگان مطرح کنید؛ وکلا و کارشناسان حقوقی بنیاد وکلا در کوتاه‌ترین زمان پاسخ می‌دهند.

پرسش جدید

کانال تلگرام بنیاد وکلا · هر روز پرسش‌های حقوقی واقعی مردم با پاسخ وکیل

عضویت در کانال