بنیاد وکلا
پشتیبانی و رزرو مشاوره ۴۲۸۱۸ - ۰۲۱
۴۲۸۱۸ - ۰۲۱

لطفاً اتصال اینترنت خود را بررسی کنید.

چگونه حق خود را از این سیستم اداری نابسامان بگیرم؟

پرسیده شده ۴ سال پیش ۲ پاسخ ثبت شده

با سلام و احترام
بنده مالک زمینی به مساحت ۱۶۵۰ متر مربع با سند مالکیت (منگوله دار ) هستم، برای تعیین کاربری به بنیاد مسکن شهرستان مراجعه کرده و در کمال تعجب متوجه شدم که ملک ما "خارج از محدوده" است! این زمین تقریبا بیش از ۵۰ سال است که مسکونی بوده است؛ خانه و محوطه، انبار برنج و... .
هم اکنون خانه قدیمی ما تقریبا تخریب شده ولی باقیمانده خانه قدیمی در کنار انبار برنج،چاه آب، کنتور برق و علمک گاز موجود است. تصاویر هوایی مربوط به چند سال قبل نیز تایید کننده ادعا بنده هست.
علت را از بنیاد مسکن جویا می شوم دهیار محل را مقصر می دانند و ما به جهاد کشاورزی می فرستند که از تبصره یک ماده یک استفاده کرده و تغییر کاربری را انجام دهند ولیکن جهاد کشاورزی می گوید تا زمانی که طرح هادری معتبر است نمی توانیم از تبصره یک ماده یک استفاده کرد و کمیسیون تغییر کاربری تشکیل داد.
(طرح هادی در سال ۸۷ در روستا پیاده سازی شده و در سال ۹۷ بازنگری شده است)
باتشکر فراوان

جمع‌بندی پاسخ وکلا هوش مصنوعی

اگر زمین داخل طرح هادی باشد، نیازی به تغییر کاربری نیست و مرجع صدور مجوز دهیاری، بخشداری یا شهرداری است، اما برای اراضی خارج از محدوده مرجع صالح قانونی جهاد کشاورزی است.

این قواعد کلی بر اساس موقعیت ملک در طرح هادی است و وضعیت پرونده شما دقیقا به موقعیت دقیق نقشه و مرجع صالح بستگی دارد.

پاسخ هوشمند بنیاد وکلا هوش مصنوعی

تعیین مرجع صالح برای کاربری ملک

چنانچه زمین داخل در محدوده طرح هادی روستایی قرار داشته باشد، اساسا نیازی به اقدام برای تغییر کاربری وجود ندارد و مرجع صدور مجوز ساخت‌وساز دهیاری، بخشداری یا شهرداری است. اما در صورتی که زمین خارج از محدوده طرح هادی باشد، طبق قانون حفظ کاربری اراضی زراعی و باغ‌ها، بنیاد مسکن اختیاری برای تعیین کاربری ندارد و مرجع صالح برای بررسی و تصمیم‌گیری جهاد کشاورزی است. رویه بنیاد مسکن در تعیین کاربری خلاف قانون متاخر است و جهاد کشاورزی باید طبق قانون متولی این امر باشد.

این پاسخ به‌صورت خودکار تولید شده و جای مشاوره‌ی حقوقی با وکیل را نمی‌گیرد؛ پاسخ‌های وکلا در ادامه آمده است.

۲ پاسخ از وکلا و کارشناسان حقوقی

پاسخ برتر ۴ سال پیش
وحید عاکفی قاضیانی

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

۴٫۹ · ۵۴ مشاوره موفق

سلام خدمت شما. عمل بنیاد یک رویه جا افتاده خلاف قانون است ! مرجع صالح جهاد کشاورزی است و نه بنیاد مسکن. بنیاد صرفا وفق ماده ۷ اساسنامه خودش : تهیه طرح‌های هادی و اصلاح معابر در روستاها، با هماهنگی دستگاه‌های
ذیربط و اجرای آن با مشارکت مردم از محل اعتبارات مصوب‌واگذاری دولت. این وظیفه را دارد حال به همین ماده استناد می کند و کاربری را هم تعیین می کند! اما یک ماده خاصی در این رابطه وجود دارد : قانون اصلاح قانون حفظ کاربری اراضی زراعی و باغها مصوب مصوب ۸۵ ماده ۲ تبصره ۲ که صریحا جهاد را صالح می داند . اساسنامه بنیاد برای سال ۶۶ است و قانون حفظ کاربری برای سال ۸۵. در همین حد لازم به توضیح است که قانون سال ۸۵ مجراست و نه سال ۶۶(خاص لاحق عام سابق )

رضا گلریز
رضا گلریز
۴ سال پیش

کارشناس حقوقی

۴٫۹ · ۱٬۱۷۲ مشاوره موفق

سلام چنانچه زمین ها در طرح هادی هستند مرجع صدور مجوز شهر داری و بخش داری و دهداری است و نیازی به تغییر کاربری نیست

۲۳۱ وکیل متخصص ملکی آنلاین‌اند

پرسش خود را بفرستید؛ اولین وکیل آزاد در کوتاه‌ترین زمان پاسخ می‌دهد.

پرسش حقوقی دیگری دارید؟

پرسش خود را رایگان مطرح کنید؛ وکلا و کارشناسان حقوقی بنیاد وکلا در کوتاه‌ترین زمان پاسخ می‌دهند.

پرسش جدید