چگونه ثابت کنیم که شاهدین شهادت کذب داده اند؟
به پسرم اتهام ایراد صدمه بدنی عمدی وارد شده است و ابلاغیه دادگاه اومد و رفتیم دادگاه؛ می گویند که شاکی دو تا شاهد آورده که دست روی قرآن گذاشتند و گفتند ما از دور دیدیم که این خانم را هل داده این آقا پسر؛ در حالی که ما شاهد داریم که اصلا کسی در کوچه و دور و نزدیک نبوده است حال باید چکار کنیم؟
گفتند فردا با کفیل و فیش حقوقی بیایید دادگاه در حالی که ما نه فیش حقوقی داریم و نه جواز کسب و اگر نبریم گویا میبرنش کانون (۱۷ سالشه پسرم) در ضمن این خانم و دخترش کلی فحاشی و توهین و ایجاد مزاحمت داشتند، برای ما و جلوی شهود سیلی به پسرم زدند و آبروریزی و داد و فریاد راه انداختند.
برای مقابله با شهادت کذب باید شاهدان خود یا شهود معارض را به دادگاه معرفی کنید تا شهادت دهند، و برای رفتارهای طرف مقابل مثل توهین و سیلی نیز امکان شکایت جداگانه وجود دارد. همچنین در صورت نداشتن فیش حقوقی برای کفالت، میتوانید تقاضای تبدیل قرار به وثیقه ملکی بدهید تا از بازداشت فرزند جلوگیری شود.
این مسیر کلی دفاع است، اما نوع قراری که دادگاه میپذیرد و نحوه پذیرش شهود به نظر قاضی پرونده شما بستگی دارد.