بنیاد وکلا
پشتیبانی و رزرو مشاوره ۴۲۸۱۸ - ۰۲۱
۴۲۸۱۸ - ۰۲۱

لطفاً اتصال اینترنت خود را بررسی کنید.

چگونه از اعمال ماده ۳ جلوگیری کنم؟

پرسیده شده ۱ سال پیش ۱۸ پاسخ ثبت شده

سلام. وقت بخیر. بنده در دادگاه حقوقی اجراییه برام صادر شده به مبلغ ۹۶۰ میلیون تومان به‌علاوه خسارت تادیه که از سال ۹۸ حساب می‌شود. دادخواست اعسار دادم و رد شد و الان برام ماده ۳ اعمال شده.

باید اول حبس بشم و بعد از اون می‌توانم با موافقت قاضی وثیقه بذارم یا با دوباره دادخواست اعسار دادن و وثیقه گذاشتن تا زمان رسیدگی به اعسار حبس نشوم؟

یه نکته دیگه هم اینکه مدارکی تازگی به‌دستم رسیده که می‌توانم اعاده دادرسی هم درخواست بدم. چطور می‌توانم جلوگیری کنم از حکم جلبی و اعمال ماده ۳ که برام صادر شده؟

جمع‌بندی پاسخ وکلا هوش مصنوعی

برای جلوگیری از حبس یا آزادی پس از جلب، می‌توانید مجدداً دادخواست اعسار داده و با موافقت دادگاه وثیقه تودیع کنید؛ همچنین در صورت طرح اعاده دادرسی با مدارک جدید، امکان درخواست توقف اجرای حکم با اخذ تأمین وجود دارد.

اینکه بتوانید پیش از رفتن به بازداشتگاه با وثیقه آزاد بمانید، بستگی به مرحله دقیق جلب و نظر قاضی پرونده شما دارد.

پاسخ هوشمند بنیاد وکلا هوش مصنوعی

راه‌های جلوگیری از حبس ماده ۳ و توقف جلب

با رد شدن اعسار اول و صدور دستور جلب ماده ۳، اصل بر بازداشت بدهکار است مگر اینکه رضایت طلبکار جلب شود یا کل بدهی پرداخت گردد. با این حال، می‌توانید مجدداً دادخواست اعسار ثبت کنید و با نظر و موافقت قاضی، تا زمان رسیدگی با تودیع وثیقه آزاد بمانید یا موقتاً آزاد شوید. همچنین اگر مدارک تازه‌ای به دست آورده‌اید، با طرح دادخواست اعاده دادرسی می‌توانید از دادگاه تقاضای توقف اجرای حکم را در ازای سپردن تأمین مناسب بخواهید.

منابع: ماده ۳ قانون نحوه اجرای محکومیت‌های مالی

این پاسخ به‌صورت خودکار تولید شده و جای مشاوره‌ی حقوقی با وکیل را نمی‌گیرد؛ پاسخ‌های وکلا در ادامه آمده است.

۱۸ پاسخ از وکلا و کارشناسان حقوقی

پاسخ برتر ۱ سال پیش
احسان عبدالهی
احسان عبدالهی تأیید‌شده

وکیل پایه یک مرکز وکلای قوه‌قضاییه

۴٫۸ · ۱٬۲۲۴ مشاوره موفق

در صورتیکه دعوی اعاده دادرسی را مطرح کنید میتوانید توقف اجرا را از دادگاه بخواهید در صورتیکه مدارک شما برای قاضی مهم تلقی شود ممکن است با توقف اجرا در قبال اخذ تامین مناسب موافقت کند . همینطور درخواست مجدد اعسار نیز قابل انجام است .

محمدمهدی قنبری
محمدمهدی قنبری
۱ سال پیش

کاراموز وکالت مرکز وکلای قوه‌قضاییه

۴٫۹ · ۶۷ مشاوره موفق

با سلام،
وضعیت شما پیچیده است و نیاز به اقدامات حقوقی دقیق و سریع دارد. در ادامه به تفکیک سوالات شما پاسخ می‌دهم:
۱. در خصوص اعمال ماده ۳ و حبس شدن قبل از وثیقه یا اعسار مجدد:
* ماده ۳ قانون نحوه اجرای محکومیت‌های مالی: ماده ۳ این قانون به این نکته اشاره دارد که اگر محکوم‌علیه (بدهکار) با وجود ابلاغ اجراییه و گذشت مهلت ۱۰ روز، حکم را اجرا نکند و یا مالی معرفی نکند که برای اجرای حکم کافی باشد، یا مالی از او در دسترس نباشد، با درخواست محکوم‌له (طلبکار)، تا زمان اجرای حکم یا پذیرفته شدن اعسار او یا جلب رضایت طلبکار، بازداشت می‌شود. این بازداشت به معنای حبس است.
* حبس شدن پیش از وثیقه یا اعسار مجدد: بله، در وضعیت فعلی که دادخواست اعسار شما رد شده و ماده ۳ علیه شما اعمال شده، اصل بر این است که شما باید بازداشت شوید. قانون برای جلوگیری از بازداشت، ارائه وثیقه یا کفیل پیش از بازداشت و در مرحله رسیدگی به اعسار را پیش‌بینی کرده است. اما زمانی که دادخواست اعسار رد شده و حکم جلب صادر شده، شما ابتدا بازداشت می‌شوید.
* وثیقه بعد از بازداشت: پس از بازداشت شدن، شما همچنان می‌توانید مجددا دادخواست اعسار ارائه دهید (اگر شرایط جدیدی به وجود آمده باشد یا بتوانید مدارک و دلایل قوی‌تری ارائه دهید) و یا درخواست تعیین وثیقه یا کفیل برای آزادی موقت خود تا زمان رسیدگی به اعسار یا جلب رضایت طلبکار را از قاضی داشته باشید. قاضی در این مرحله می‌تواند با توجه به شرایط، وثیقه یا کفالت مناسب را تعیین کند تا شما تا زمان رسیدگی به دادخواست اعسار جدید یا تعیین تکلیف نهایی آزاد شوید.
* امکان ارائه وثیقه قبل از حبس (در این مرحله): اگر حکم جلب صادر شده باشد، عملا این امکان وجود ندارد که بدون بازداشت اولیه، وثیقه بگذارید و از اجرای حکم جلب جلوگیری کنید. وثیقه یا کفالت معمولا در مراحل اولیه رسیدگی به اعسار یا قبل از قطعیت رای اعسار و صدور حکم جلب، برای جلوگیری از بازداشت احتمالی کارآمد است. زمانی که حکم جلب صادر شده، هدف قانون بازداشت فرد است تا یا دین را پرداخت کند یا اعسارش ثابت شود.

۲. جلوگیری از حکم جلب و اعمال ماده ۳ با استفاده از اعاده دادرسی:
* اعاده دادرسی و توقف اجرای حکم: اصل بر این است که تقدیم دادخواست اعاده دادرسی، به خودی خود باعث توقف اجرای حکمی که اجرائیه آن صادر شده، نمی‌شود. (برخلاف برخی دیگر از طرق فوق‌العاده اعتراض به آراء، مثل فرجام‌خواهی در برخی موارد خاص).
* درخواست دستور موقت توقف اجرا: برای جلوگیری از اجرای حکم جلب و اعمال ماده ۳، شما باید همراه با دادخواست اعاده دادرسی، یک درخواست صدور دستور موقت مبنی بر توقف عملیات اجرایی را نیز به دادگاه ارائه دهید.

شرایط صدور دستور موقت: دادگاه برای صدور دستور موقت توقف اجرا، دو شرط اصلی را بررسی می‌کند:
احراز فوریت: یعنی تاخیر در اجرای دستور موقت، موجب ورود خسارت جبران‌ناپذیر به شما شود. (حبس شدن شما و عدم دسترسی به اموال و ...)
احتمال قوی وجود حق: دادگاه باید با بررسی مدارک جدیدی که شما ارائه داده‌اید، این احتمال قوی را بدهد که رای قبلی باطل خواهد شد و اعاده دادرسی شما موفقیت‌آمیز خواهد بود. این بخش، مهم‌ترین و دشوارترین قسمت است. مدارک جدید شما باید به اندازه‌ای قوی و مؤثر باشند که احتمال تغییر رای را به شدت افزایش دهند.

تضمین: در صورت پذیرش درخواست دستور موقت، دادگاه می‌تواند از شما بخواهد که برای جبران خسارات احتمالی محکوم‌له (طلبکار) در صورت رد شدن اعاده دادرسی شما، یک تضمین مناسب (مثل وثیقه نقدی یا غیرنقدی) بسپارید.

* اقدامات لازم:
سریعا دادخواست اعاده دادرسی را تنظیم و ثبت کنید. در این دادخواست، به طور کامل به جهات اعاده دادرسی (ماده ۴۲۶ قانون آیین دادرسی مدنی) و مدارک جدید خود اشاره کنید.
همزمان با دادخواست اعاده دادرسی، درخواست دستور موقت توقف اجرای حکم را نیز ارائه دهید. این درخواست باید به صورت جداگانه، اما همزمان با دادخواست اعاده دادرسی ثبت شود.
مدارک جدید را پیوست کنید: حتما مدارک جدیدی که ادعا می‌کنید کشف شده و مبنای اعاده دادرسی شماست، به هر دو دادخواست (اعاده دادرسی و دستور موقت) پیوست نمایید.
اهمیت فوریت: با توجه به اینکه حکم جلب صادر شده، زمان بسیار حیاتی است. هر چه سریع‌تر این اقدامات را انجام دهید، شانس شما برای جلوگیری از بازداشت بیشتر خواهد بود.

خلاصه و توصیه نهایی:
* برای جلوگیری از بازداشت: بهترین و تنها راه مؤثر در حال حاضر (با فرض صدور حکم جلب)، این است که همزمان با دادخواست اعاده دادرسی، درخواست دستور موقت توقف عملیات اجرایی را نیز به دادگاه تقدیم کنید. مدارک جدید شما باید به اندازه‌ای قوی باشند که قاضی را قانع کنند که دستور موقت را صادر کند.
* پیگیری حضوری: پس از ثبت دادخواست‌ها، فورا به شعبه مربوطه مراجعه کرده و درخواست خود را برای تعیین وقت رسیدگی به دستور موقت و اعاده دادرسی پیگیری کنید.

امیدوارم موفق باشید.

بهنام رفیعی ساران
بهنام رفیعی ساران تأیید‌شده
۵ ماه پیش

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

۴٫۷ · ۳٬۳۸۸ مشاوره موفق

سلام

شما میتوانید ضمن وثیقه گذاری و بدون نیاز به حبس شدن اقامه دعوای اعسار نمایید

مهدی حیدری ۵ ماه پیش

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

۴٫۹ · ۳۲ مشاوره موفق

باسلام
بدوا اقدام به اخذ وکیل نمایید سپس اقدام به طرح دادخواست اعسار به همراه تودیع وثیقه نمایید در اینصورت امکان جلب شما با حضور وکیل بجای شما در دادگاه منتفی می گردد.

نمایش ۱۴ پاسخ دیگر وکلا بستن پاسخ‌های بیشتر
آمنه جیده
آمنه جیده
۱ سال پیش

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

۵٫۰ · ۹ مشاوره موفق

با سلام با توجه به اینکه دادخواست اعسار شما رد شده شما جلب میشوید و در این مرحله امکان معرفی وثیقه ندارید پرداخت کل پول یا اخذ رضایت طلبکار می‌تواند مانع از جلب شود

ابوالفضل جهان بخش ۱ سال پیش

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

۴٫۸ · ۲٬۷۸۹ مشاوره موفق

با سلام ،دعوی اعسار مطرح نمایید با تودیع وثیقه و موافقت قاضی موقتا آزاد خواهید شد.

ایوب رشیدی ۱ سال پیش

کارآموز وکالت کانون وکلای دادگستری

۴٫۸ · ۳ مشاوره موفق

سلام شما باتوجه به اعمال ماده ۳بازداشت می شوید ولی شما با تودیع وثیقه وموافقت قاضی می توانیداز حبس آزاد شوید وبعد از آن دادخواست اعسار مجدد بدهید

حسین مظاهری تهرانی ۱ سال پیش

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

۴٫۹ · ۱٬۸۵۱ مشاوره موفق

با سلام
دعوای اعسار مطرح کنید. با موافقت قاضی و تودیع وثیقه موقتا آزاد خواهید شد.

محمدرضا توکلی ۷ ماه پیش

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

۴٫۹ · ۱٬۰۳۴ مشاوره موفق

با سلام اعمال ماده ۳ تنها در صورتی متوقف خواهد شد که اعسار شما به موجب حکم قطعی اثبات شود

حسن آرین پور ۱ سال پیش

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

۵٫۰ · ۲۱۰ مشاوره موفق

با سلام و عرض ادب ،دعوی اعسار مطرح نمایید با تودیع وثیقه و موافقت قاضی موقتا آزاد خواهید شد.

ندا السادات روناسی ۵ ماه پیش

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

۴٫۸ · ۱۷۱ مشاوره موفق

با سلام
با طرح دعوا مجدد اعسار ، تودیع وثیقه و موافقت مقام قصایی شما موقتا آزاد خواهید شد.

سارا تک روستا ۵ ماه پیش

وکیل پایه یک مرکز وکلای قوه‌قضاییه

۴٫۹ · ۳۵ مشاوره موفق

سلام کاربر گرامی طرح دعوا مجدد اعسار ، تودیع وثیقه و موافقت مقام قصایی شما موقتا آزاد خواهید شد.

مینا امیری ثانی ۱ سال پیش

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

۴٫۹ · ۴۷۶ مشاوره موفق

با درود
با دادخواست مجدد اعسار و تودیع وثیقه موقتا آزاد خواهید شد

جعفر نوروزی
جعفر نوروزی
۱ سال پیش

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

۴٫۹ · ۵۲ مشاوره موفق

سلام،تا زمانی دادخواست اعسار پذیرفته نشده است.جلوگیری از اعمال ماده ۳امکان پذیر نیست.

سیدفرخ امام ۱ سال پیش

کارشناس حقوقی

۵٫۰ · ۲۳ مشاوره موفق

باسلام
حتما مجددا دادخواست اعسار به دادگاه داده و بفکر وثیقه هم باشید

فرشید شاه مردانی فیروزجائی ۱ سال پیش

دکترای حقوق

۴٫۹ · ۴۵ مشاوره موفق

باعرض سلام و احترام، با دادخواست مجدد اعسار و تودیع وثیقه موقتا آزاد خواهید شد.

علیرضا جباری
علیرضا جباری
۱ سال پیش

وکیل پایه یک مرکز وکلای قوه‌قضاییه

۵٫۰ · ۸ مشاوره موفق

با سلام
طرح دادخواست اعسار و موافقت با تودیع وثیقه قبل از رسیدگی به پرونده .

مریم جمشیدیان ۱ سال پیش

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

۴٫۹ · ۲۷ مشاوره موفق

سلام
مجددا دادخواست اعسار دهید

۱۰ وکیل متخصص اجرای احکام آنلاین‌اند

پرسش خود را بفرستید؛ اولین وکیل آزاد در کوتاه‌ترین زمان پاسخ می‌دهد.

پرسش حقوقی دیگری دارید؟

پرسش خود را رایگان مطرح کنید؛ وکلا و کارشناسان حقوقی بنیاد وکلا در کوتاه‌ترین زمان پاسخ می‌دهند.

پرسش جدید