چگونه اثبات کنم که شخص دروغ میگوید؟

پرسیده شده ۷ سال پیش۴ پاسخ ثبت شده
ادامهٔ متن پرسش

سلام
یک سوال داشتم ببخشید من با شخصی بحث کردم، در محل که اصلا درگیر نشدم ولی چون این آقا وکیل هست گفت من بلدم چکار کنم، که شکایت کرده و یک درصد دیه پزشک قانونی براش زده که بعدش رفتم شورای حل اختلاف این آقا قبلش بهم گفته بود اگه میخوای رضایت بدم باید یک بلوک ساختمانی منو رنگ کنی که حداقل ۵ میلیون میشه من تو جلسه شورای گفتم، ولی اون گفت من نگفتم و من هیچی نمیخوام فقط میخوام حکم کیفر خواستشو بگیرم، الان شورای وقت داد گفت برید یک بار دیگه با هم صحبت کنید، ببینید به چه نتیجه ای میرسید، اگر الان باز بخواد یک حرفی بزنه بگه، چکار کنم که رضایت بده؟
بعدش اصلا شاهدی نبوده من باید چه جوری ثابت کنم که این داره دروغ میگه؟
آیا واقعا میتونه بدون رضایت زندانم کنه؟
آیا برای من سابقه میشه؟
تشکر

جمع‌بندی پاسخ وکلا

هوش مصنوعی

بار اثبات درگیری و ضرب‌وجرح بر عهده شاکی است و او باید برای ادعایش شاهد یا دلیل معتبر بیاورد. در صورت انکار شما و نبود دلیل کافی ادعای او رد می‌شود، و حتی در صورت اثبات، مجازات معمولاً پرداخت دیه خواهد بود نه زندان.

این وضعیت کلی است و سرنوشت اتهام شما به این بستگی دارد که شاکی چه مدارک یا شهودی به مرجع رسیدگی معرفی کند.

پاسخ هوشمند بنیاد وکلا

هوش مصنوعی

اثبات ادعای درگیری بر عهده شاکی است

وظیفه اثبات ادعای ضرب‌وجرح بر عهده شاکی است و او باید دلایل یا شهود خود را ارائه دهد. شما می‌توانید هرگونه درگیری را انکار کرده و در صورت معرفی شاهد، با پرسیدن سوالاتی آن‌ها را به چالش بکشید تا مشخص شود در محل حضور نداشته‌اند. رسیدگی کیفری در دادسرا انجام می‌شود و حتی اگر اتهام اثبات گردد، طبق نظر وکلا در نهایت به پرداخت دیه محکوم می‌شوید و بحث زندان مطرح نیست. با این حال، اگر دلایل شاکی کافی باشد و حکمی علیه شما صادر شود ممکن است سابقه محسوب گردد.

این پاسخ به‌صورت خودکار تولید شده و جای مشاوره‌ی حقوقی با وکیل را نمی‌گیرد؛ پاسخ‌های وکلا در ادامه آمده است.

۴ پاسخ از وکلا و کارشناسان حقوقی

پاسخ برتر
سید روح اله معزی

سید روح اله معزی

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

۴٫۴(۳۱ نظر)

سلام اثبات ادعا بر عهده شاکی است ایشان باید ابتدا شهود خود را معرفی کند . ضمن این که حتی در صورت صدور کیفرخواست در نهایت شما به دیه محکوم می شوید .

شهریار پورحکیمی

شهریار پورحکیمی

وکیل پایه یک مرکز وکلای قوه قضاییه

۴٫۸(۴۲ نظر)

اگرشاهدی نبوده ، می توانید با پرسیدن سوالات ازشهود در شورا ، آنان را دچار چالش کنید و مشخص گردد که در محل حادثه نبودند

امیر ضیغمی

امیر ضیغمی

کارشناس حقوقی

۴٫۸(۴۹۷ نظر)

ایشان بایستی ادعایش را اثبات نماید و شما میتوانید ادعای ایشان را تکذیب نمایید ضمن اینکه پرونده بایستی در دادسرا طرح شود برای حکم کیفری نه شورا .

هر

هادی رستمی

کارشناس حقوقی

۵٫۰(۶ نظر)

اگر الان باز بخواد یک حرفی بزنه بگه، تنها راه این است که رضایتش را جلب کنید
شما کافی است انکار کنید تا ادعای ایشان رد شود
اگر دلایلش کافی باشد می تواند علیه شما رای بگیرد
در صورتی که حکم بر علیه شما صادر شود برای شما سابقه خواهد شد

پرسش خود را بفرستید؛ اولین وکیل آزاد در کوتاه‌ترین زمان پاسخ می‌دهد.

پرسش حقوقی دیگری دارید؟

پرسش خود را رایگان مطرح کنید؛ وکلا و کارشناسان حقوقی بنیاد وکلا در کوتاه‌ترین زمان پاسخ می‌دهند.

پرسش جدید