بنیاد وکلا
۴۲۸۱۸ - ۰۲۱

لطفاً اتصال اینترنت خود را بررسی کنید.

چه زمانی می‌توانم از موجر خسارت بگیرم؟

پرسیده شده
۱۹ پاسخ ۳۴۹

با سلام و عرض وقت بخیر

مستاجر در چه صورتی می‌تواند از موجر خسارت دریافت کند؟

تاریخ پایان قرارداد مستاجر ۱۴۰۴/۰۴/۱۵ است و در ۱۴۰۴/۰۱/۳۱ تماس گرفت و گفت: قصد تخلیه دارد و در صورتی که پول خود را دریافت نکند، از بابت اینکه نتوانسته ملک مورد نظر خود را خریداری کند، خسارت خواهد گرفت.

۱۹ پاسخ برای این سوال ثبت شده

سلام خیر درخواست مستاجر پیش از موعد قانونی، اعتبار ندارد.

گفتگو با وکلای آنلاین ۱۸ وکیل آنلاین
پیشنهاد بنیاد وکلا
آنلاین
ملکی و املاک شرکت و کسب‌وکار خانواده قرارداد و تعهدات کیفری و جرایم خودرو و حمل‌ونقل
شروع قیمت از
۷۲۰,۰۰۰ تومان
۵۹۸,۰۰۰ تومان
پیشنهاد بنیاد وکلا
خانواده قرارداد و تعهدات کیفری و جرایم ملکی و املاک بانکی و مطالبات خودرو و حمل‌ونقل
شروع قیمت از
۶۶۰,۰۰۰ تومان
۵۵۰,۰۰۰ تومان
پیشنهاد بنیاد وکلا
ملکی و املاک شرکت و کسب‌وکار ثبت اسناد و املاک قرارداد و تعهدات بانکی و مطالبات
شروع قیمت از
۸۴۰,۰۰۰ تومان
۶۹۹,۰۰۰ تومان
پیشنهاد بنیاد وکلا
ملکی و املاک بانکی و مطالبات خانواده کیفری و جرایم قرارداد و تعهدات
شروع قیمت از
۶۶۰,۰۰۰ تومان
۵۴۹,۰۰۰ تومان
پیشنهاد بنیاد وکلا
بانکی و مطالبات خانواده ملکی و املاک قرارداد و تعهدات کیفری و جرایم خودرو و حمل‌ونقل
شروع قیمت از
۷۲۰,۰۰۰ تومان
۵۹۹,۰۰۰ تومان
پیشنهاد بنیاد وکلا
شرکت و کسب‌وکار ملکی و املاک خانواده داوری و حل اختلاف قرارداد و تعهدات
شروع قیمت از
۶۰۰,۰۰۰ تومان
۴۹۹,۰۰۰ تومان
پیشنهاد بنیاد وکلا
ملکی و املاک بانکی و مطالبات خانواده کیفری و جرایم قرارداد و تعهدات خودرو و حمل‌ونقل
شروع قیمت از
۷۲۰,۰۰۰ تومان
۵۹۸,۰۰۰ تومان
پیشنهاد بنیاد وکلا
ملکی و املاک دیوان عدالت اداری کار و تأمین اجتماعی خانواده کیفری و جرایم خودرو و حمل‌ونقل
شروع قیمت از
۶۰۰,۰۰۰ تومان
۵۰۰,۰۰۰ تومان
پیشنهاد بنیاد وکلا
ملکی و املاک ارث و وصیت بانکی و مطالبات خانواده داوری و حل اختلاف خودرو و حمل‌ونقل
شروع قیمت از
۷۲۰,۰۰۰ تومان
۵۹۸,۰۰۰ تومان
پیشنهاد بنیاد وکلا
ملکی و املاک بانکی و مطالبات خانواده قرارداد و تعهدات خودرو و حمل‌ونقل
شروع قیمت از
۵۸۰,۰۰۰ تومان
۴۷۹,۰۰۰ تومان
پیشنهاد بنیاد وکلا
ارث و وصیت ملکی و املاک بانکی و مطالبات خانواده داوری و حل اختلاف
شروع قیمت از
۶۰۰,۰۰۰ تومان
۴۹۹,۰۰۰ تومان
پیشنهاد بنیاد وکلا
ملکی و املاک بانکی و مطالبات خانواده کیفری و جرایم خودرو و حمل‌ونقل
شروع قیمت از
۶۰۰,۰۰۰ تومان
۴۹۸,۰۰۰ تومان
آنلاین
ملکی و املاک بانکی و مطالبات خانواده کیفری و جرایم قرارداد و تعهدات
شروع قیمت از
۴۲۰,۰۰۰ تومان
۳۴۹,۰۰۰ تومان
آنلاین
کیفری و جرایم خانواده ملکی و املاک قرارداد و تعهدات ثبت اسناد و املاک
شروع قیمت از
۴۲۰,۰۰۰ تومان
۳۴۹,۰۰۰ تومان
آنلاین
ملکی و املاک بانکی و مطالبات خانواده کیفری و جرایم قرارداد و تعهدات خودرو و حمل‌ونقل
شروع قیمت از
۴۲۰,۰۰۰ تومان
۳۵۰,۰۰۰ تومان
آنلاین
ملکی و املاک ارث و وصیت خانواده کیفری و جرایم قرارداد و تعهدات خودرو و حمل‌ونقل
شروع قیمت از
۵۴۰,۰۰۰ تومان
۴۴۹,۰۰۰ تومان
آنلاین
ملکی و املاک بانکی و مطالبات خانواده کیفری و جرایم
شروع قیمت از
۴۲۰,۰۰۰ تومان
۳۴۹,۰۰۰ تومان
آنلاین
ملکی و املاک کیفری و جرایم جرایم علیه اشخاص خانواده قرارداد و تعهدات
شروع قیمت از
۶۰۰,۰۰۰ تومان
۵۰۰,۰۰۰ تومان
آنلاین
ملکی و املاک بانکی و مطالبات کیفری و جرایم قرارداد و تعهدات خانواده
شروع قیمت از
۴۲۰,۰۰۰ تومان
۳۵۰,۰۰۰ تومان
خانواده اجرای احکام کیفری و جرایم ملکی و املاک شرکت و کسب‌وکار
شروع قیمت از
۴۲۰,۰۰۰ تومان
۳۴۹,۰۰۰ تومان
خانواده کیفری و جرایم خودرو و حمل‌ونقل ملکی و املاک بانکی و مطالبات
شروع قیمت از
۴۷۰,۰۰۰ تومان
۳۸۹,۰۰۰ تومان
ملکی و املاک خانواده کیفری و جرایم اجرای احکام قرارداد و تعهدات
شروع قیمت از
۴۲۰,۰۰۰ تومان
۳۴۹,۰۰۰ تومان

با سلام
بهتر است مستاجر مستندات و شواهد خود را جمع‌آوری کرده و با یک وکیل مشورت کند تا بتواند به درستی حقوق خود را مطالبه کند.

سلام

اظهارنظر در این خصوص منوط به بررسی مدارک و مستندات است

با سلام
خسارت تنها در صورت تاخیر در بازپرداخت ودیعه پس از پایان قرارداد و تخلیه ملک تعلق می‌گیرد و درخواست مستاجر پیش از موعد قانونی، اعتبار ندارد.

سلام
به نظر نمی توانید خسارت بگیرید

پاسخ توسط یکی از وکلای بنیاد وکلا

سلام
مستلزم بررسی قرارداد اجاره می‌باشد .

با سلام ،اظهار نظر مستلزم بررسی قرارداد می باشد.

با سلام
اظهارنظر مستلزم بررسی قرارداد اجاره است

سلام
در این مورد و با شرایطی که گفتید ، مستاجر نمیتونه خسارت بگیره .

پاسخ مستلزم بررسی قرارداد اجاره می‌باشد

با سلام
باید مفاد قرارداد اجاره بررسی گردد چراکه ممکن است درخصوص خسارت مذکور تعیین تکلیف شده باشد. اما بصورت کلی و مطابق قانون تا زمانی که قرارداد اجاره منقضی نشود، ودیعه قابل پرداخت نیست.

با سلام، این امر به مفاد قرارداد اجاره شما بستگی دارد.
چنانچه در قرارداد وجه التزامی در این خصوص پیش بینی شده باشد مستاجر می‌تواند در صورتی که موجر به تعهدات خود عمل نکند خسارت دریافت نماید.

با سلام و عرض ادب ،قرارداد اجاره نیاز به بررسی دارد

با سلام با اتمام مدت قرارداد اجاره ملک باید تخلیه شود مبلغ ودیعه نیز مسترد شود

با سلام و وقت بخیر،

ادعای مستاجر شما در این مورد خاص، مبنای قانونی محکمی ندارد. اما به طور کلی، شرایطی وجود دارد که مستاجر می‌تواند از موجر مطالبه خسارت کند. ابتدا وضعیت فعلی شما را بررسی می‌کنیم و سپس به موارد کلی می‌پردازیم:

تحلیل وضعیت فعلی شما:

قرارداد لازم‌الاجراست: قرارداد اجاره تا تاریخ ۱۴۰۴/۰۴/۱۵ معتبر و برای هر دو طرف لازم‌الاجرا است. مستاجر نمی‌تواند به صورت یکطرفه و پیش از موعد، قرارداد را فسخ کند، مگر در موارد خاصی که قانون پیش‌بینی کرده (مثلا عیب اساسی در ملک که رفع نشود) یا اگر در خود قرارداد، حق فسخ پیش از موعد برای مستاجر در نظر گرفته شده باشد (که معمولا چنین نیست).
تخلیه پیش از موعد: تمایل مستاجر به تخلیه زودهنگام، به معنی حق دریافت فوری پول پیش (ودیعه) نیست. موجر (شما) تعهدی به بازپرداخت ودیعه قبل از پایان مدت قرارداد یا قبل از تخلیه رسمی ملک و بررسی وضعیت آن ندارید.
عدم ارتباط خسارت ادعایی با عمل موجر: مهم‌ترین نکته این است که "عدم توانایی مستاجر در خرید ملک مورد نظرش" هیچ ارتباطی به تعهدات قراردادی شما به عنوان موجر ندارد. شما مسئولیتی در قبال برنامه‌ریزی مالی یا معاملات دیگر مستاجر ندارید. بنابراین، ادعای خسارت از این بابت کاملا بی‌اساس است. شما هیچ وظیفه‌ای را نقض نکرده‌اید که منجر به این خسارت برای مستاجر شده باشد.
وظیفه بازپرداخت ودیعه: شما موظف هستید ودیعه را پس از پایان مدت قرارداد (۱۴۰۴/۰۴/۱۵) و تخلیه ملک توسط مستاجر و بررسی سلامت ملک و تسویه حساب نهایی (آب، برق، گاز، شارژ و...) به او بازگردانید. اگر مستاجر زودتر تخلیه کند (و شما بپذیرید)، باز هم باید فرآیند تحویل ملک و بررسی آن طی شود.
در چه صورتی مستاجر می‌تواند از موجر خسارت بگیرد؟ (موارد کلی)

مستاجر فقط در صورتی می‌تواند از موجر خسارت مطالبه کند که موجر تعهدات قانونی یا قراردادی خود را نقض کرده باشد و این نقض تعهد، مستقیما باعث ورود ضرر و زیان به مستاجر شده باشد. برخی از این موارد عبارتند از:

عدم تحویل ملک در موعد مقرر: اگر موجر در تاریخ شروع قرارداد، ملک را به مستاجر تحویل ندهد، مستاجر می‌تواند بابت هزینه‌هایی که به دلیل عدم تحویل متحمل شده (مثلا هزینه اقامت در هتل یا اجاره ملک دیگر به طور موقت) خسارت مطالبه کند.
وجود عیب اساسی در ملک در زمان تحویل: اگر ملک در زمان تحویل دارای عیبی باشد که استفاده معمول از آن را غیرممکن یا بسیار دشوار کند (مثلا مشکل اساسی در سیستم گرمایش در زمستان) و موجر پس از اطلاع، آن را رفع نکند، مستاجر ممکن است حق فسخ داشته باشد و بتواند خسارات وارده را نیز مطالبه کند.
عدم انجام تعمیرات اساسی: تعمیرات اساسی و کلی ملک (مانند تعمیرات مربوط به سقف، لوله‌کشی اصلی، سیستم گرمایشی و سرمایشی اصلی) بر عهده موجر است. اگر موجر از انجام این تعمیرات ضروری خودداری کند و این امر موجب خسارت به مستاجر یا وسایل او شود یا استفاده از ملک را مختل کند، مستاجر می‌تواند پس از الزام موجر از طریق مراجع قانونی و عدم اقدام وی، خودش تعمیرات را انجام داده و هزینه را از اجاره‌بها کسر کند یا از موجر مطالبه نماید و حتی ممکن است بتواند خسارات جانبی را نیز طلب کند.
ایجاد مزاحمت توسط موجر: اگر موجر با اقدامات خود (مانند رفت و آمد بی‌مورد، قطع خدمات بدون دلیل و...) مانع استفاده آرام و کامل مستاجر از ملک شود (نقض حق استفاده مسالمت‌آمیز)، مستاجر می‌تواند الزام موجر به رفع مزاحمت و در صورت ورود خسارت، مطالبه آن را بنماید.
معلوم شدن مستحق‌للغیر بودن ملک: اگر پس از اجاره مشخص شود که ملک اصولا متعلق به موجر نبوده و مالک واقعی، مستاجر را از ملک بیرون کند، مستاجر می‌تواند خسارات وارده (مانند هزینه جابجایی، مابه‌التفاوت اجاره‌بهای ملک مشابه) را از موجر (که مالک نبوده) مطالبه کند.
توصیه به شما:

آرامش خود را حفظ کنید. ادعای مستاجر در خصوص خسارت بابت عدم خرید ملک، وجاهت قانونی ندارد.
پاسخ شفاف و مستند بدهید. به صورت محترمانه (بهتر است مکتوب یا از طریق پیامک/ایمیل که قابل استناد باشد) به مستاجر اعلام کنید که قرارداد تا تاریخ ۱۴۰۴/۰۴/۱۵ پابرجاست و شما طبق قرارداد، پس از پایان مدت و تخلیه ملک و بررسی و تسویه حساب، ودیعه را مسترد خواهید کرد.
آمادگی برای مذاکره (اختیاری): اگر تمایل دارید، می‌توانید برای تخلیه زودهنگام با مستاجر توافق کنید. مثلا شرط کنید که مستاجر جدیدی پیدا شود یا مستاجر مبلغی به عنوان جریمه فسخ زودهنگام بپردازد. اما هیچ الزامی به این کار ندارید.
در صورت اصرار مستاجر: اگر مستاجر همچنان بر ادعای خسارت اصرار ورزید یا اقدامی (مثل عدم پرداخت اجاره‌بهای ماه‌های باقیمانده) انجام داد، بهتر است با یک مشاور حقوقی یا وکیل مشورت کنید تا از حقوق خود به درستی دفاع نمایید.

پاسخ توسط یکی از وکلای بنیاد وکلا

با سلام
اجاره نامه بایستی بررسی شود.

سلام مدارک و مستندات باید بررسیی گردد.

با سلام؛ اگر مستاجر بدون دلیل قانونی (مثل نقض تعهد از سوی موجر) درخواست بازگشت ودیعه کند و موجر نپذیرد، حق مطالبه خسارت ندارد. عدم توانایی مستاجر در خرید خانه به دلیل عدم استرداد ودیعه رابطه مستقیم با تعهدات قراردادی ندارد و نمیتواند مبنای خسارت باشد.

عرض سلام و احترام ، اظهار نظر مستلزم بررسی قرارداد است.

مشاوره‌های حقوقی مرتبط

۳,۰۸۵ مشاوره حقوقی قرارداد اجاره تا کنون در بنیاد وکلا پاسخ داده شده
۲,۰۲۷ وکیل قرارداد اجاره آماده ارائه خدمت در بنیاد وکلا