بنیاد وکلا
پشتیبانی و رزرو مشاوره ۴۲۸۱۸ - ۰۲۱
۴۲۸۱۸ - ۰۲۱

لطفاً اتصال اینترنت خود را بررسی کنید.

پیدا کردن و تعمیر گوشی گمشده چه مسئولیت قانونی دارد؟

پرسیده شده ۷ روز پیش ۳۱ پاسخ ثبت شده

یک هفته پیش مادرم گوشی‌ای پیدا کرد که روشن و شارژ نمی‌شد و هیچ واکنشی نداشت. بعد از چند روز تلاش، با کمک هوش مصنوعی و نصب چند رام اصلی همان مدل، گوشی را روشن کردم. سپس سیم‌کارت خودم را برای لحظه‌ای در آن گذاشتم و سریال گوشی را در سامانه همیاب۲۴ به‌عنوان گوشی پیداشده ثبت کردم. فردای آن روز پشتیبانی تماس گرفت و گفت مالک را پیدا کرده‌اند؛ مالک نیز تماس گرفت، ماجرا را برایش توضیح دادم و گفتم باید کارتن گوشی را بیاورد تا مالکیتش ثابت شود، اما چند روز است خبری از او نشده. آیا این موضوع می‌تواند برایم دردسر قانونی ایجاد کند، به‌خصوص اگر طرف مقابل فرد درستی نباشد؟

جمع‌بندی پاسخ وکلا هوش مصنوعی

ثبت گوشی در سامانه همیاب۲۴ و درخواست کارتن، نشانه حسن‌نیت و نبود قصد تصاحب است و به خودی خود جرم نیست. با این حال برای جلوگیری از دردسرهای بعدی، توصیه شده گوشی با صورت‌جلسه کتبی به کلانتری یا دایره اموال مجهول‌المالک تحویل داده شود.

قاعده کلی بر عدم مسئولیت در صورت اثبات حسن‌نیت است، اما نحوه و زمان تحویل گوشی به مراجع قانونی می‌تواند شرایط را تغییر دهد.

پاسخ هوشمند بنیاد وکلا هوش مصنوعی

مسئولیت قانونی پیدا کردن و تعمیر گوشی گمشده

اقدام شما برای ثبت مشخصات در سامانه همیاب۲۴ و شرط گذاشتن ارائه کارتن، دلیلی بر حسن‌نیت و عدم قصد تصاحب مال است و به‌تنهایی جرمی محسوب نمی‌شود. وکلای حاضر هم‌نظرند که اطلاع‌رسانی شما مانع از ایجاد مسئولیت کیفری تصاحب می‌شود. با این وجود، اگر مالک برای تحویل مراجعه نکند، برای پیشگیری از هرگونه اتهام سرقت یا کلاهبرداری، بهتر است گوشی را سریعاً با صورت‌جلسه رسمی به کلانتری محل یا دایره اموال مجهول‌المالک بسپارید.

منابع: قانون مدنی، ماده ۱۶۲ به بعد

این پاسخ به‌صورت خودکار تولید شده و جای مشاوره‌ی حقوقی با وکیل را نمی‌گیرد؛ پاسخ‌های وکلا در ادامه آمده است.

۳۱ پاسخ از وکلا و کارشناسان حقوقی

پاسخ برتر ۷ روز پیش
اللهیار نیازی

کاراموز وکالت مرکز وکلای قوه‌قضاییه

۵٫۰ · ۶ مشاوره موفق

خیر، ثبت در همیاب۲۴ و درخواست کارتن، حسن‌نیت و عدم قصد تصاحب (ماده ۱۶۲ به بعد قانون مدنی) را اثبات می‌کند و به‌خودی‌خود جرم نیست.

اما برای رفع قطعی خطر اتهام سرقت یا کلاهبرداری احتمالی طرف مقابل، فورا گوشی را با صورت‌جلسه کتبی تحویل کلانتری محل یا دایره اموال مجهول‌المالک دهید.

زهرا فرج ۶ روز پیش

وکیل پایه یک مرکز وکلای قوه‌قضاییه

۵٫۰ · ۱۰۶ مشاوره موفق

صرف اقدامات انجام‌شده، از جمله روشن کردن تلفن همراه و ثبت شماره سریال در سامانه همیاب۲۴ تحت عنوان «مال پیدا‌شده»، فی‌نفسه موجب مسئولیت کیفری شما نخواهد بود. با این حال، برای جلوگیری از هرگونه ادعای آتی، گوشی و کلیه مستندات مربوط به ثبت آن و مکاتبات با مالک را حفظ نمایید.
توصیه می‌شود از تحویل گوشی بدون احراز هویت و مالکیت خودداری کرده و در صورت مراجعه مالک، استرداد گوشی را با تنظیم رسید کتبی یا از طریق کلانتری انجام دهید.

منیژه نادری ۶ روز پیش

وکیل پایه یک مرکز وکلای قوه‌قضاییه

۵٫۰ · ۳۶ مشاوره موفق

با توضیحاتی که دادید، احتمال مسئولیت کیفری برای شما پایین است؛ چون گوشی را پیدا کرده‌اید، برای روشن‌کردنش تلاش کرده‌اید و مهم‌تر از همه، آن را در همیاب۲۴ به‌عنوان گوشی پیداشده ثبت کرده‌اید.
برای احتیاط، دیگر از گوشی یا سیم‌کارت خودتان در آن استفاده نکنید.
اسکرین‌شات ثبت همیاب۲۴ و پیام‌ها و تماس‌های مالک را نگه دارید.
گوشی را تا احراز مالکیت و تحویل، حفظ کنید.
اگر نسبت به مالک تردید دارید، تحویل را از طریق کلانتری یا با صورتجلسه و رسید انجام دهید.
کارتن به‌تنهایی ملاک قطعی مالکیت نیست؛ بهتر است مالک با مدارک و مشخصات قابل احراز، مالکیت خود را ثابت کند

مریم حاج منوچهری ۶ روز پیش

وکیل پایه یک مرکز وکلای قوه‌قضاییه

۴٫۹ · ۲۵۰ مشاوره موفق

باسلام
اگر دوباره تماس گرفت، بهتر است به جای اینکه شخصا وارد احراز مالکیت پیچیده شوید، بگویید:
مالکیت خود را از طریق همیاب۲۴ یا کلانتری،مرجع انتظامی مربوط احراز کند و گوشی در مقابل صورتجلسه تحویل شود. اقداماتی که تاکنون انجام داده‌اید خصوصا ثبت IMEI به‌عنوان کالای پیداشده قرینه مناسبی علیه ادعای سوءنیت است.

نمایش ۲۷ پاسخ دیگر وکلا بستن پاسخ‌های بیشتر
نفیسه اصولی صفار ۶ روز پیش

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

۵٫۰ · ۹۰ مشاوره موفق

صرف روشن‌کردن گوشی یا گذاشتن موقت سیم‌کارت، به‌تنهایی جرم محسوب نمی‌شود؛ مخصوصا اینکه گوشی را به‌عنوان «پیداشده» در همیاب۲۴ ثبت کرده‌اید. برای جلوگیری از هر ادعایی، گوشی را استفاده نکنید و تحویل مالک را فقط با احراز هویت و ترجیحا از طریق کلانتری انجام دهید. اگر مالک مراجعه کرد، بهتر است رسید کتبی تحویل بگیرید و مشخصات و وضعیت گوشی هنگام پیدا شدن هم ثبت شود.

مصطفی فودازی ۶ روز پیش

کاراموز وکالت مرکز وکلای قوه‌قضاییه

۵٫۰ · ۱۲ مشاوره موفق

با سلام
با توضیحی که دادید، اقدام شما در ثبت گوشی به‌عنوان «پیداشده» و تلاش برای شناسایی مالک، به‌خودی‌خود جرم محسوب نمی‌شود و قرائن موجود نیز نشان‌دهنده قصد استرداد مال است
برای جلوگیری از هرگونه ادعا، گوشی را تحویل مالک یا مرجع انتظامی بدهید و رسید کتبی تحویل بگیرید. همچنین پیام‌ها و سابقه ثبت گوشی در همیاب۲۴ را نگه دارید؛ این مدارک نشان می‌دهد قصد تملک یا سرقت نداشته‌اید. ماده ۶۶۲ نیز درباره اموال مسروقه، علم و اطلاع یا قرائن اطمینان‌آور را شرط مسئولیت دانسته است.

اکبر کولیوند ۴ روز پیش

کاراموز وکالت مرکز وکلای قوه‌قضاییه

۵٫۰ · ۱۳ مشاوره موفق

با سلام، صرف اقداماتی مانند روشن کردن تلفن همراه و ثبت شماره سریال آن در سامانه همیاب۲۴ با عنوان «مال پیدا‌شده»، فی‌نفسه موجب مسئولیت کیفری نخواهد بود. بااین‌حال، برای جلوگیری از ادعاهای احتمالی، گوشی، مستندات ثبت آن و مکاتبات انجام‌شده با مالک را حفظ نمایید. همچنین از تحویل گوشی بدون احراز هویت و مالکیت فرد مدعی خودداری کرده و در صورت مراجعه مالک، استرداد گوشی را با تنظیم رسید کتبی یا از طریق کلانتری انجام دهید.

زهرا بانی رشید ۶ روز پیش

کاراموز وکالت مرکز وکلای قوه‌قضاییه

۴٫۸ · ۵ مشاوره موفق

بااحترام با توضیحاتی که دادید صرف روشن کردن گوشی و ثبت آن در همیاب ۲۴ و تماس با مالک به خودی خود جرم محسوب نمی‌شود و اتفاقا نشان‌دهنده تلاش شما برای بازگرداندن آن است بهتر است از این به بعد گوشی را در اختیار خود نگه ندارید و با تنظیم صورتجلسه آن را به کلانتری تحویل دهید و رسید بگیرید تا اگر مالک بعدا ادعایی مطرح کرد سابقه تحویل و اعلام شما روشن باشد همچنین هیچ اطلاعاتی را از گوشی حذف یا تغییر ندهید

مهرداد رحیمی ۶ روز پیش

کاراموز وکالت مرکز وکلای قوه‌قضاییه

۴٫۹ · ۶۳ مشاوره موفق

کاری که انجام داده‌اید، با توجه به اینکه خودتان گوشی را به‌عنوان «پیداشده» در همیاب۲۴ ثبت کرده‌اید و مالک هم از طریق سامانه شناسایی شده، قرینه خوبی بر نداشتن سوءنیت است.
اما چون گوشی متعلق به دیگری است، نگهداری و استفاده بیشتر از آن بدون تعیین تکلیف می‌تواند برایتان دردسرساز شود. مقررات اموال پیدا‌شده، یابنده را مکلف به شناسایی و اعلام مالک می‌کند.

سیما حشمتی ۶ روز پیش

کاراموز وکالت مرکز وکلای قوه‌قضاییه

۵٫۰ · ۵ مشاوره موفق

با سلام واحترام
با توجه به اینکه گوشی را پیدا کرده‌اید و برای شناسایی مالک در همیاب۲۴ ثبت کرده‌اید، اقدامات شما لزوما موجب مسئولیت کیفری نیست و حسن نیت شما را ثابت میکند. با این حال، برای جلوگیری از هرگونه ادعا یا دردسر احتمالی، بهتر است گوشی را به کلانتری محل تحویل داده و حتما رسید دریافت کنید و مدارک ثبت در همیاب۲۴ و سوابق تماس با مالک را نیز نگه دارید.

حدیث محمودی ۶ روز پیش

کاراموز وکالت مرکز وکلای قوه‌قضاییه

۵٫۰ · ۲۶ مشاوره موفق

اگر دوباره تماس گرفت به جای درگیری شخصی درباره مالکیت بگویید که باید مالکیت خود را از طریق همیاب۲۴ یا کلانتری و مرجع انتظامی مربوط احراز کند و گوشی را با صورتجلسه تحویل دهد
همچنین تاکید کنید که ثبت IMEI به‌عنوان کالای پیداشده در سیستم، نشان‌دهنده حسن نیت شماست و قرینه محکمی علیه ادعای طرف مقابل محسوب می‌شود

ابوذر عرب زاده ۶ روز پیش

کاراموز وکالت مرکز وکلای قوه‌قضاییه

صرف پیدا کردن گوشی، تعمیر آن و تلاش برای پیدا کردن مالک، به‌خودی‌خود جرم نیست؛ اما از اینجا به بعد بهتر است بسیار محتاط باشید، چون گوشی متعلق به شخص دیگری است و باید بتوانید نشان دهید قصد تصاحب آن را نداشته‌اید.
اقداماتی که به نفع شماست:
گوشی را نگه دارید و به شخصی که تماس گرفته تحویل ندهید مگر اینکه هویت و مالکیت او احراز شود.
ثبت سریال گوشی در همیاب۲۴ به عنوان گوشی پیداشده بسیار به نفع شماست و نشان می‌دهد برای پیدا کردن مالک اقدام کرده‌اید.
پیام‌ها، تماس‌ها و سوابق ثبت گوشی در همیاب۲۴ را نگه دارید. از صفحه ثبت IMEI و هرگونه پیام پشتیبانی هم اسکرین‌شات بگیرید.
از این به بعد سیم‌کارت خودتان را داخل گوشی نگذارید و از گوشی استفاده شخصی نکنید.
اگر فرد مدعی مالکیت مراجعه کرد، صرفا آوردن کارتن کافی نیست؛ بهتر است IMEI درج‌شده روی کارتن با IMEI گوشی تطبیق داده شود و در صورت تردید، تحویل در کلانتری انجام شود.
اگر مالک حاضر نمی‌شود، شما می‌توانید خودتان گوشی را به کلانتری محل پیدا شدن تحویل دهید و صورت‌جلسه بگیرید. این امن‌ترین راه برای جلوگیری از ادعاهای بعدی است.

حسین بشری ۶ روز پیش

وکیل پایه یک مرکز وکلای قوه‌قضاییه

۴٫۹ · ۳۹ مشاوره موفق

سلام
با اقداماتی که شما انجام داده ای حسن نیت خود را اثبات کرده و مشکلی پیش نخواهد آمد اما بهتر بود شما بجای تلاش برای راه اندازی و روشن کردن گوشی آن را به همان نحو تحویل کلانتری محل می‌دادی ...الان هم بهترین کار برای شما تحویل گوشی با گرفتن رسید به کلانتری محل می باشد .

حمیدرضا قاسمی ۶ روز پیش

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

۵٫۰ · ۱۳۰ مشاوره موفق

گوشی را فورا به کلانتری یا دادسرا تحویل دهید و رسید بگیرید تا تکلیف قانونی‌تان انجام شده و از هرگونه ادعای بعدی در امان بمانید، چون گذاشتن سیم‌کارت خودتان ممکن است شبهه تصرف ایجاد کند.

ابراهیم باقریان خوزانی ۶ روز پیش

وکیل پایه یک مرکز وکلای قوه‌قضاییه

۵٫۰ · ۴۴ مشاوره موفق

صرف پیدا کردن گوشی و اقدام شما برای روشن‌کردن و ثبت آن در همیاب۲۴، به‌خودی‌خود جرم نیست؛ اتفاقا ثبت سریال به‌عنوان گوشی پیدا‌شده و تماس با مالک، قرینه خوبی برای حسن نیت شماست.گوشی را دستکاری یا استفاده نکنید و سیم‌کارت خودتان را هم مجددا داخل آن نگذارید.

معصومه حیدری ۶ روز پیش

کارآموز وکالت کانون وکلای دادگستری

۴٫۹ · ۲۶ مشاوره موفق

درود‌
ثبت گوشی در سامانه همیاب ، نشانه حسن‌نیت و نبود قصد تصاحب است و به خودی خود جرم نیست. با این حال برای جلوگیری از دردسرهای بعدی، توصیه شده گوشی با صورت‌جلسه کتبی به کلانتری یا دایره اموال مجهول‌المالک تحویل داده شود.

فاطمه شکیبایی ۶ روز پیش

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

۵٫۰ · ۲ مشاوره موفق

صرف پیدا کردن گوشی، روشن کردن آن و ثبت آن به‌عنوان «گوشی پیدا‌شده» در همیاب۲۴، به‌خودی‌خود رفتار مجرمانه‌ای محسوب نمی‌شود؛ اتفاقا ثبت گوشی در سامانه و تلاش برای شناسایی مالک، قرینه‌ای مهم بر حسن‌نیت شماست. همیاب۲۴ نیز امکان «ثبت کالای پیدا شده» و تطبیق آن با کالاهای گمشده/سرقتی را دارد

تهمینه جعفری زرمهری ۶ روز پیش

وکیل پایه یک مرکز وکلای قوه‌قضاییه

۴٫۸ · ۲۸ مشاوره موفق

خیر، چون گوشی را پیدا کرده و در سامانه همیاب ثبت کرده‌اید، اقدام شما قانونی است و اگر مالک مراجعه نکند یا مدارک مالکیت نداشته باشد، مشکلی متوجه شما نیست.

نسیم روشنفکر ۶ روز پیش

کاراموز وکالت مرکز وکلای قوه‌قضاییه

۴٫۸ · ۱۹ مشاوره موفق

گوشی را به کلانتری تحویل دهید و رسید دریافت کنید وهمه مشخصات گوشی را درج کنید واز زوایای مختلف از گوشی عکس گرفته‌ نگهداری کنید

مجتبی نصیری نیا ۵ روز پیش

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

۵٫۰ · ۱۸ مشاوره موفق

باتوجه به اقدامات شما و وجود حسن نیت و عدم قصد تصاحب گوشی، مشکلی برای شما ایجاد نخواهد کرد و مسیولیت برای شما به همراه ندارد.

علی قاسمی ۶ روز پیش

کاراموز وکالت مرکز وکلای قوه‌قضاییه

۵٫۰

گوشی را به کلانتری تحویل دهید و رسید بگیرید تا تکلیف قانونی‌تان انجام شود چون گذاشتن سیم‌کارت خودتان ممکن است شبهه تصرف ایجاد کند.

زهرا حبیبی نیا ۶ روز پیش

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

۵٫۰ · ۲۸ مشاوره موفق

سلام مسئولیتی متوجه شما نیست اما بهتر است تحویل از طریق کلانتری و تنظیم صورت جلسه رسمی انجام شود

الهام اسحاقیان درچه ۶ روز پیش

کاراموز وکالت مرکز وکلای قوه‌قضاییه

۳ مشاوره موفق

درود خیر، ثبت در همیاب۲۴ و درخواست کارتن، حسن‌نیت و عدم قصد تصاحب را اثبات مینماید و به‌خودی‌خود جرم نیست.اما برای رفع قطعی خطر اتهام سرقت یا کلاهبرداری احتمالی طرف مقابل، فورا گوشی را با صورت‌جلسه کتبی تحویل کلانتری محل یا دایره اموال مجهول‌المالک دهیدوچون اطلاع پیداشدن را داده اید برایتان دردسر نمیشود

هومن زمانی ۶ روز پیش

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

۵٫۰ · ۲۵ مشاوره موفق

شما وظیفه ی اخلاقی خود را انجام دادید کار هوشمندانه ای هم کردید که به آن سامانه اطلاع دادید

حمید فرحناک باسمنج ۶ روز پیش

کاراموز وکالت مرکز وکلای قوه‌قضاییه

۵٫۰ · ۱ مشاوره موفق

اگر مادر گوشی را از خیابان پیدا کرده مشمول عنوان سرقت نیست و می توانید آن را به مالک تحویل دهید

فاطمه زهرا رحیمی ۵ روز پیش

کاراموز وکالت مرکز وکلای قوه‌قضاییه

۷ مشاوره موفق

اگر گوشی را با هدف پیدا کردن مالک نگه داشته‌اید و در همیاب۲۴ ثبت کرده‌اید، صرفا این اقدامات به‌معنای سرقت یا سوءنیت نیست. برای جلوگیری از مشکل، گوشی را به کلانتری تحویل دهید و رسید بگیرید و مدارک ثبت در همیاب۲۴ و مکالمات با مالک را نگه دارید.

منصور محمدی ۶ روز پیش

کارشناس ارشد حقوق

۵٫۰ · ۱۰ مشاوره موفق

سلام دوست خوبم
چون شما از پیدا شدن اطلاع دادید
قطعا نمی‌تواند برایتان مشکل ساز شود

سارا تک روستا ۶ روز پیش

وکیل پایه یک مرکز وکلای قوه‌قضاییه

۴٫۹ · ۳۸ مشاوره موفق

سلام کاربر گرامی خیر اصولا مشکلی ایجاد نمی شود

الهام موسوی ۵ روز پیش

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

باسلام
ثبت سریال گوشی در سامانه توسط شما بیانگر فقدان قصد مجرمانه هست.همچنین میتوانید مراتب را از طریق کلانتری محل اقامت خود اعلام و ثبت نمایید.

اسماعیل کبیری ۶ روز پیش

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

سلام . همینکه در سامانه به عنوان گوشی پیدا شده ثبت کردید در عدم احراز مجرمیت شما موثر است .

اشکان فامیل مدبران ۶ روز پیش

کارآموز وکالت کانون وکلای دادگستری

۵٫۰ · ۴ مشاوره موفق

سلام خیر خطری شما را تهدید نمیکند

۲۷۰ وکیل متخصص خیانت در امانت آنلاین‌اند

پرسش خود را بفرستید؛ اولین وکیل آزاد در کوتاه‌ترین زمان پاسخ می‌دهد.

پرسش حقوقی دیگری دارید؟

پرسش خود را رایگان مطرح کنید؛ وکلا و کارشناسان حقوقی بنیاد وکلا در کوتاه‌ترین زمان پاسخ می‌دهند.

پرسش جدید

کانال تلگرام بنیاد وکلا · هر روز پرسش‌های حقوقی واقعی مردم با پاسخ وکیل

عضویت در کانال