بنیاد وکلا
پشتیبانی و رزرو مشاوره ۴۲۸۱۸ - ۰۲۱
۴۲۸۱۸ - ۰۲۱

لطفاً اتصال اینترنت خود را بررسی کنید.

پذیرش اعسار و نحوه پرداخت مال امانی طلا

پرسیده شده ۳ سال پیش ۴ پاسخ ثبت شده

با سلام، شخصی محکوم به پرداخت ۱۶ مثقال طلا به عنوان مال امانی به بنده شده است و حکم وی قطعی شده است. دادخواست اعسار برای استرداد این ۱۶ مثقال طلا داده است. هیچ دلیلی مبنی بر تلف شدن این طلاها نیز ارائه نداده است و فقط شهود خود را به دادگاه معرفی کرده است.
۱. آیا اعسار وی در مورد استرداد مال امانی (طلا) پذیرفته می شود؟
۲. اگر اعسار وی پذیرفته شود، به شکل مال باید به بنده برگرداند یا به شکل پول، مثلا ماهی دو گرم طلا بدهد یا ۵ میلیون تومان پول نقد؟
۳. صدای متهم را ضبط شده دارم که چندید بار گفته است من طلاها یا پول آن‌ها را دارم که پس بدهم ولی می‌ترسم که تو روی پرونده رضایت نگذاری، آیا این صدا و عدم ارائه دلیل مبنی بر تلف مال امانی، می‌تواند دلیلی بر رد اعسار وی باشد؟ با تشکر.

جمع‌بندی پاسخ وکلا هوش مصنوعی

پذیرش اعسار از استرداد مال امانی مستلزم اثبات تلف شدن آن است و در صورت تلف نشدن، اعسار پذیرفته نمی‌شود. همچنین در صورت پذیرش اعسار، پرداخت معمولاً به‌صورت نقدی تقسیط می‌شود و مدارک شما می‌تواند موجب رد اعسار گردد.

این قاعده بر مدار تلف شدن یا نشدن مال امانی می‌چرخد، اما متن دقیق دادنامهٔ شما نوع محکومیت را مشخص می‌کند.

پاسخ هوشمند بنیاد وکلا هوش مصنوعی

شرایط پذیرش اعسار در استرداد طلاهای امانی

اگر تلف شدن مال امانی در دادگاه ثابت نشود، دادخواست اعسار پذیرفته نخواهد شد. در صورتی که در رأی صادره، محکومیت به قیمت مال تعیین نشده باشد دعوا مالی محسوب نشده و امکان اعسار ندارد. با این حال پذیرش یا رد اعسار و استناد به دلایلی مثل فایل صوتی به تشخیص قاضی بستگی دارد و در صورت قبول اعسار، پرداخت به‌صورت نقد خواهد بود.

این پاسخ به‌صورت خودکار تولید شده و جای مشاوره‌ی حقوقی با وکیل را نمی‌گیرد؛ پاسخ‌های وکلا در ادامه آمده است.

۴ پاسخ از وکلا و کارشناسان حقوقی

مهشید پیروی ۳ سال پیش

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

۴٫۵ · ۱۹ مشاوره موفق

باسلام؛
۱- به تشخیص قاضی بستگی دارد.
۲- به صورت نقد
۳- امکان رد اعسار وجود دارد.

علیرضا زرینه پور ۳ سال پیش

کاراموز وکالت مرکز وکلای قوه‌قضاییه

۴٫۸ · ۲۹ مشاوره موفق

بادرود
اگر در شکایت ودادواست تقدیمی به قیمت مال مورد امانت صادر نشده باشد رای مالی نیست ونمیتواند اعسار تقدیم نماید

امیر محمد کریمی ۳ سال پیش

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

۴٫۹ · ۳۶۲ مشاوره موفق

اعسار در صورتی که تلف ثابت نگردد صادر نمی شود.

نمایش ۱ پاسخ دیگر وکلا بستن پاسخ‌های بیشتر
سعید قیطانی ۱ سال پیش

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

۴٫۹ · ۷۵۶ مشاوره موفق

سلام
مستلزم اثبات تلف می باشد

۲۸۱ وکیل متخصص وصول مطالبات آنلاین‌اند

پرسش خود را بفرستید؛ اولین وکیل آزاد در کوتاه‌ترین زمان پاسخ می‌دهد.

پرسش حقوقی دیگری دارید؟

پرسش خود را رایگان مطرح کنید؛ وکلا و کارشناسان حقوقی بنیاد وکلا در کوتاه‌ترین زمان پاسخ می‌دهند.

پرسش جدید

کانال تلگرام بنیاد وکلا · هر روز پرسش‌های حقوقی واقعی مردم با پاسخ وکیل

عضویت در کانال