بنیاد وکلا
پشتیبانی و رزرو مشاوره ۴۲۸۱۸ - ۰۲۱
۴۲۸۱۸ - ۰۲۱

لطفاً اتصال اینترنت خود را بررسی کنید.

همسر یکی از وراث می‌تواند بابت مهریه، تقاضای بطلان معامله انجام شده را بخواهد؟

پرسیده شده ۴ سال پیش ۴ پاسخ ثبت شده

با سلام، اگر یک زمین به چند نفر ارث رسیده باشد و همه وراث توافق کنند که زمین فروخته شود و با تمام پول زمین، یک ملک برای یکی از وراث خریداری و ۶دانگ بنام او شود و دیگر وراث سهمی در ملک خریداری شده نداشته باشند، آیا همسر یکی از وراث می‌تواند بابت مهریه، تقاضای بطلان معامله انجام شده را بخواهد و بگوید زوج به دلیل فرار از پرداخت مهریه،حاضر شده ملک را بنام آن شخص بزند و این معامله صوری است؟ (معامله ذکر شده قبل از مطالبه مهریه انجام شده است)

جمع‌بندی پاسخ وکلا هوش مصنوعی

اگر معامله و انتقال سهم‌الارث پیش از مطالبه مهریه یا قطعی شدن محکومیت زوج انجام شده باشد، ادعای فرار از دین منتفی است و همسر نمی‌تواند تقاضای بطلان معامله را بکند.

این قاعده برای معاملات پیش از مطالبه مهریه است، اما واقعی بودن یا صوری نبودن انتقال ملک می‌تواند وضعیت پرونده شما را تغییر دهد.

پاسخ هوشمند بنیاد وکلا هوش مصنوعی

ابطال معامله قبل از مطالبه مهریه منتفی است

با توجه به اینکه معامله و انتقال ملک پیش از مطالبه مهریه انجام شده است، ادعای معامله به قصد فرار از دین پذیرفته نمی‌شود. تحقق فرار از دین منوط به انجام معامله پس از مطالبه یا قطعی شدن محکومیت مالی است. بنابراین در صورتی که معامله واقعاً انجام شده و صوری نباشد، همسر زوج امکان ابطال آن را نخواهد داشت.

این پاسخ به‌صورت خودکار تولید شده و جای مشاوره‌ی حقوقی با وکیل را نمی‌گیرد؛ پاسخ‌های وکلا در ادامه آمده است.

۴ پاسخ از وکلا و کارشناسان حقوقی

پاسخ برتر ۴ سال پیش
ننا فرد

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

۴٫۷ · ۳۹ مشاوره موفق

با توجه به اینکه قبل از مطالبه مهریه انتقال صورت گرفته است فرار از دین منتفی است همچنین اگر معاملات و انتقالات صوری نباشد قابل ابطال نمی باشد.

گل نوش ملکی
گل نوش ملکی
۴ سال پیش

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

۴٫۹ · ۳۶۲ مشاوره موفق

فرار از دین بعد از صدور حکم قطعی مبنی بر محکومیت تحقق می یابد، با توجه به این که بدوا سهم الارث ایشان انتقال یافته نمی توانند ادعایی داشته باشند

آسیه فتاحی امیردهی ۴ سال پیش

وکیل پایه یک مرکز وکلای قوه‌قضاییه

۴٫۸ · ۳٬۳۶۶ مشاوره موفق

خیر با توجه به اینکه معامله قبل از مطالبه مهریه بوده امکان ادعا وجود ندارد.

دانیال تمیزالنیا ۴ سال پیش

کارشناس ارشد حقوق

۴٫۹ · ۶۰۴ مشاوره موفق

فرار از دین بعد از مطالبه و یا قطعی شدن محکومیت محقق میشود و نقل و انتقالات قبل از آن مشمول آن نمیشود.

۲۴۳ وکیل متخصص انحصار وراثت آنلاین‌اند

پرسش خود را بفرستید؛ اولین وکیل آزاد در کوتاه‌ترین زمان پاسخ می‌دهد.

پرسش حقوقی دیگری دارید؟

پرسش خود را رایگان مطرح کنید؛ وکلا و کارشناسان حقوقی بنیاد وکلا در کوتاه‌ترین زمان پاسخ می‌دهند.

پرسش جدید

کانال تلگرام بنیاد وکلا · هر روز پرسش‌های حقوقی واقعی مردم با پاسخ وکیل

عضویت در کانال