همسرم از حق حبس استفاده می کند،چگونه عدم تمکین را بگیرم؟
من و همسرم سه سال در دوران عقد هستیم و حدود یک ساله ایشان قطع ارتباط کردند با من و مهریه را اجرا گذاشته اند و درخواست نفقه دادن،آیا با توجه به باکره بودن ایشان و پرداخت اولین قسط مهریه من می تونم درخواست عدم تمکین ایشونو بگیرم،البته قبل از تقسیط مهریه تقاضای تمکین داده بودم که در دادگاه اول رای به نفع من و در دادگاه تجدیدنظر رای با توجه به حق حبس به نفع ایشون صادر شد
با توجه به استفتا اکثر مراجع تقلید که زوجه بعد از دریافت اولین قسط مهریه می بایست تمکین خاص و یا عام انجام دهد و اگر انجام نداد حق نفقه ندارد من چطور می تونم عدم تمکین ایشونو بگیرم؟
حق حبس زوجه تا پایان پرداخت آخرین قسط مهریه به قوت خود باقی است و تقسیط یا پرداخت اولین قسط، این حق را از بین نمیبرد. بنابراین تا زمان تسویه کامل مهریه یا تمکین اختیاری همسر، امکان گرفتن حکم عدم تمکین وجود ندارد و نفقه نیز به ایشان تعلق میگیرد.