بنیاد وکلا
پشتیبانی و رزرو مشاوره ۴۲۸۱۸ - ۰۲۱
۴۲۸۱۸ - ۰۲۱

لطفاً اتصال اینترنت خود را بررسی کنید.

هزینه نصب پمپ آب برای رفع مشکل طبقه آخر برای مالکین

پرسیده شده ۳ سال پیش ۱۱ پاسخ ثبت شده

سلام، در یک مجتمع ۸ واحدی ساکن هستم. طبقه ۴ از کاهش افت فشار آب شاکی است و می‌گوید که مالکین واحدهای دیگر موظف هستند در ساختمان پمپ آب نصب و مشکل او را حل کنند. یکی از واحدها سیستم آب لوله‌کشی جداگانه دارد و اگر پمپ آب نصب شود به حال او تاثیری ندارد و می‌گوید واحد من در خصوص نصب پمپ آب ذینفع نیست، ولی مالک طبقه ۴ می‌گوید که ذینفع هم نباشد باید این واحد هم سهم بدهد، چون یک کاری به صورت مشاعی داریم انجام می‌دهیم، این واحد استفاده نکند ولی باید سهم خود را پرداخت کند. ضمنا واحدهای طبقات اول ودوم هم مخالف نصب پمپ هستند، چون ساختمان قدیمی است و لوله‌های ساختمان پوسیده است و گذاشتن پمپ موجب ترکیدگی لوله‌ها می‌شود، آیا همسایگان موظف هستند پمپ آب برای رفع مشکل طبقه ۴ بگذارند با وجود اینکه به او پیشنهاد کردند خودش برای واحد پمپ نصب کند؟ واحدی که ذینفع نصب پمپ آب نیست هم باید سهم بدهد؟ در صورتی که در قانون تملک قید شده در صورت استفاده باید هزینه پرداخت کند.

جمع‌بندی پاسخ وکلا هوش مصنوعی

اکثر وکلا معتقدند هزینه نصب پمپ آب به عنوان بخش مشاع بر عهده تمام مالکین است حتی اگر استفاده نکنند؛ اما دیدگاه دیگری نیز وجود دارد که هزینه را صرفاً بر دوش واحد ذینفع می‌داند.

این یک قاعده کلی درباره مشاعات است، اما وضعیت تفکیک لوله‌کشی و ضرورت یا خطر تغییرات فنی می‌تواند وضعیت هزینه را تغییر دهد.

پاسخ هوشمند بنیاد وکلا هوش مصنوعی

مسئولیت پرداخت هزینه نصب پمپ آب در ساختمان

بیشتر وکلا بر این نظر هستند که پمپ آب و شبکه آبرسانی جزو مشاعات ساختمان است و تمامی مالکان حتی در صورت عدم استفاده یا مجزا بودن انشعاب، باید در هزینه‌های آن به نسبت سهم خود مشارکت کنند و امکان الزام مالکان ممتنع وجود دارد. با این حال، نظری نیز مطرح شده که با استناد به مقررات آپارتمان‌ها، واحدی که برای استفاده بهتر خود نیاز به پمپ دارد باید هزینه‌اش را شخصاً متقبل شود و تکلیفی برای سایرین نیست. همچنین در صورت بروز اختلاف درباره امکان آسیب به لوله‌های فرسوده ساختمان یا ضرورت انجام کار، می‌توان موضوع را از طریق ارجاع به کارشناسی حل و فصل کرد.

منابع: ماده ۹ قانون تملک آپارتمانها مصوب ۴۳

این پاسخ به‌صورت خودکار تولید شده و جای مشاوره‌ی حقوقی با وکیل را نمی‌گیرد؛ پاسخ‌های وکلا در ادامه آمده است.

۱۱ پاسخ از وکلا و کارشناسان حقوقی

پاسخ برتر ۳ سال پیش
پانیذ قمشی بزرگ

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

۵٫۰ · ۱۴ مشاوره موفق

با سلام
انجام هرگونه هزینه ای که مربوط به قسمت های مشاعی ساختمان باشد بر عهده تمام مالکان است و اگر در این موضوع اختلاف نظر وجود دارد می توان موضوع را به کارشناسی ارجاع داد.

ژاله شبانپور
ژاله شبانپور
۳ سال پیش

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

۲ مشاوره موفق

با درود ، مستند به ماده ۹ قانون تملک آپارتمانها مصوب ۴۳ . "هر یک از مالکین می‌تواند با رعایت مقررات این قانون و سایر مقررات ساختمانی عملیاتی را که برای استفاده بهتری از قسمت اختصاصی‌خود مفید می‌داند انجام دهد هیچیک از مالکین حق ندارند بدون موافقت اکثریت سایر مالکین تغییراتی در محل یا شکل در یا سردر یا نمای خارجی در‌قسمت اختصاصی خود که در مریی و منظر باشد بدهند." در مورد سوال شما واحدی که ذینفع نصب پمپ میباشد باید هزینه را راسا متقبل شود و تکلیفی برای سایر مالکین وجود ندارد.

حسین مظاهری تهرانی ۲ سال پیش

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

۴٫۹ · ۱٬۸۵۱ مشاوره موفق

با سلام
هزینه های راجع به مشاعات ساختمان از جمله نصب پمپ آب، برعهده تمامی مالکین می باشد.

رضا کریمی آبگرمانی
رضا کریمی آبگرمانی
۲ سال پیش

وکیل پایه یک مرکز وکلای قوه‌قضاییه

۴٫۸ · ۳۹۸ مشاوره موفق

با سلام
هزینه مشاعات بر عهده تمام مالکین می باشد و حتی در صورت عدم استفاده همسایه باید پرداخت کند.

نمایش ۷ پاسخ دیگر وکلا بستن پاسخ‌های بیشتر
قاسم دهقانی ۳ سال پیش

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

۴٫۵ · ۱۲ مشاوره موفق

هرگونه مخارج مشاع از جمله نصب پمپ بعهده کلیه مالکین است در غیر این صورت می‌توان آنها را الزام کرد

محمد پارسا ۳ سال پیش

وکیل پایه یک مرکز وکلای قوه‌قضاییه

۴٫۸ · ۶ مشاوره موفق

باسلام هزینه مشاعات برعهده تمام مالکین آپارتمان می باشد و می بایست هزینه های پمپ را پرداخت کنید.

محمدرضا توکلی ۲ سال پیش

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

۴٫۹ · ۱٬۰۳۶ مشاوره موفق

با سلام هزینه تعمیر و نگهداری مشاعات بر عهده تمام مالکین است

احمد جوکاری ۱ سال پیش

وکیل پایه یک مرکز وکلای قوه‌قضاییه

۴٫۹ · ۵۰ مشاوره موفق

با سلام
هزینه به عهده تمام مالکین به نسبت قدرالسهم می باشد

سعید قیطانی ۱ سال پیش

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

۴٫۹ · ۷۵۶ مشاوره موفق

سلام
هزینه آن بر عهده تمامی مالکین می باشد

حامد فصیحی ۳ سال پیش

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

سلام
مانند هزینه تعمیرات آسانسور که از طبقه همکف هم گرفته میشه؛ این مورد هم بر عهده همه مالکین است

جواد احمدیان ۳ سال پیش

کارشناس ارشد حقوق

درود، انجام کاری مشاعی با کسب نظر همه امکان پذیر است و هزینه آن نیز بر عهده همگان است

۳۲ وکیل متخصص ملکی آنلاین‌اند

پرسش خود را بفرستید؛ اولین وکیل آزاد در کوتاه‌ترین زمان پاسخ می‌دهد.

پرسش حقوقی دیگری دارید؟

پرسش خود را رایگان مطرح کنید؛ وکلا و کارشناسان حقوقی بنیاد وکلا در کوتاه‌ترین زمان پاسخ می‌دهند.

پرسش جدید