نحوه و عنوان دادخواست دریافت راه از منابع ملی برای زمین شخصی

پرسیده شده ۲ سال پیش۳ پاسخ ثبت شده
ادامهٔ متن پرسش

سلام و وقت بخیر، ما یک قطعه زمین کشاورزی داشتم که منابع طبیعی ملی اعلام کرده بود. از طریق دادگاه ویژه رای به نفع خودمان گرفتیم که اون زمینمون ملی نیست و کشت داشته در زمان قدیم. حال سوال ما این است، ما حدود ۵ سال پیش با توافق همسایه‌ها راه‌های دسترسی به این زمین‌ها را ایجاد کرده بودیم که راحت‌تر عبور و مرور داشته باشیم. یک توافقنامه هم اون زمان بین همسایه‌ها نوشته و به عنوان سند محلی هست؛ حال چه دادخواستی باید به دادگاه بدیم که این راه‌ها که ملی هستند هم باز بشه به زمینمون؟ چون اگر این راه‌ها نباشه زمینمون هم راه نخواهد داشت.

جمع‌بندی پاسخ وکلا

هوش مصنوعی

اگر زمینِ مربوط به راه جزو اراضی ملی باشد، توافق محلی برای قانون الزام‌آور نیست؛ یا باید مستثنیات بودنِ خودِ مسیر را هم اثبات کنید یا از طریق اداره منابع طبیعی برای دریافت مجوز و حق عبور پیگیری نمایید.

مسیر قانونی بازگشایی راه بستگی به این دارد که مانعی برای تردد وجود دارد یا خیر و وضعیتِ ثبتیِ خودِ گذرگاه چیست.

پاسخ هوشمند بنیاد وکلا

هوش مصنوعی

نحوه دریافت حق عبور از اراضی ملی

اگر برای تردد در مسیر ملی مانعی ایجاد نشده باشد، طبق نظر وکلا نیازی به اقدام قانونی خاصی ندارید. اما اگر مسیر مسدود است، توافقنامه محلی به تنهایی حق عبور ایجاد نمی‌کند چون زمین ملی محسوب می‌شود. برای حل این مشکل، یا باید بتوانید مستثنیات بودن زمینِ راه را نیز در مراجع قضایی اثبات کنید، یا با مراجعه به اداره منابع طبیعی شهرستان و مذاکره با رئیس اداره بر اساس طرح‌های موجود تقاضای حق عبور نمایید.

این پاسخ به‌صورت خودکار تولید شده و جای مشاوره‌ی حقوقی با وکیل را نمی‌گیرد؛ پاسخ‌های وکلا در ادامه آمده است.

۳ پاسخ از وکلا و کارشناسان حقوقی

پاسخ برتر
محمدرضا توکلی

محمدرضا توکلی

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

۴٫۹(۲۷۵ نظر)

با سلام بسیار عالی ، همین که از دادگاه ویژه رای گرفتین کار بزرگی هست ، در مورد راه باید عرض کنم اگرچه بنابر توافق شما راه هست ولی از نظر قانون فرقی بین این زمین و مابقی عرصه نیست بنابراین اگر این قسمت رو هم مثل زمین های خودتون بتونید به مستثنیات برگردانید می توانید با توافق راه یا کوچه قرار بدین و اگر همچنان ملی باشد صرفا با مراجعه به اداره منابع طبیعی و آبخیزداری شهرستان و با مذاکره با رییس اداره شاید بر اساس طرحهایی که در اختیار دارند بتوانند حق عبور بدهند.

هادی فرج تبار

هادی فرج تبار

کارآموز وکالت مرکز وکلای قوه قضاییه

اگر مانعی وجود ندارد نیازی به اقدام قانونی نیست چون راه ملی است چه شما بخواهید چه نخواهید.

سعید قیطانی

سعید قیطانی

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

۴٫۹(۲۴۱ نظر)

سلام
به نظر نیاز به اقدامی نمی باشد

پرسش خود را بفرستید؛ اولین وکیل آزاد در کوتاه‌ترین زمان پاسخ می‌دهد.

پرسش حقوقی دیگری دارید؟

پرسش خود را رایگان مطرح کنید؛ وکلا و کارشناسان حقوقی بنیاد وکلا در کوتاه‌ترین زمان پاسخ می‌دهند.

پرسش جدید