بنیاد وکلا
پشتیبانی و رزرو مشاوره ۴۲۸۱۸ - ۰۲۱
۴۲۸۱۸ - ۰۲۱

لطفاً اتصال اینترنت خود را بررسی کنید.

نحوه دریافت دیه کامل متوفی در تصادف چطور است؟

پرسیده شده ۶ سال پیش ۴ پاسخ ثبت شده

سلام و وقت بخیر برادر بنده ( عابر پیاده ) با اتوبوس تصادف کرده و ( طبق نظر پزشکی قانونی با ضربات متعدد ) در دم فوت نموده اند . بخاطر وجود پل عابر پیاده در حدود ۱۰۰ متری محل تصادف دادگاه حکم ۵۰ -۵۰ رای قطعی صادر کرده است. ( ما به کروکی اعتراض نکرده ایم ) الان برای دریافت دیه کامل باید لایحه به دادگاه بدهیم یا نیاز نیست؟ در ضمن اولیای دم؛ پدر و مادر درخواست تنبیه و زندانی شدن راننده هستند ( کارشناس تشخیص داده که راننده به جلو توجه نداشته و سرعتش زیاد بوده است ) آیا میتوانند چنین درخواستی بدهند یا نه؟ چگونه؟ با سپاس و احترام

جمع‌بندی پاسخ وکلا هوش مصنوعی

با قطعی شدن رأی، امکان دریافت دیه کامل وجود ندارد و فقط سهم پنجاه درصدی از طریق اجرای احکام قابل وصول است. همچنین به دلیل غیرعمدی بودن تصادف، اولیای دم نمی‌توانند تقاضای حبس راننده را داشته باشند و مجازات او به نظر دادگاه بستگی دارد.

این وضعیت کلی پرونده‌های با رأی قطعی است و نتیجهٔ نهایی به وضعیت مهلت‌های قانونی اعتراض و داشتن بیمه‌نامه اتوبوس بستگی دارد.

پاسخ هوشمند بنیاد وکلا هوش مصنوعی

نحوه دریافت دیه با رأی قطعی پنجاه درصد

با توجه به قطعی شدن حکم دادگاه و عدم اعتراض در مهلت مقرر، امکان مطالبه دیه کامل وجود ندارد و نوشتن لایحه بی‌اثر است. برای دریافت همان پنجاه درصد دیه باید پس از ارجاع پرونده به اجرای احکام، تقاضای صدور اجراییه کنید تا مبلغ از طریق بیمه یا شخص راننده پرداخت شود. درباره مجازات راننده نیز با توجه به غیرعمدی بودن تصادف، اولیای دم حق درخواست مستقیم حبس را ندارند و تادیب او صرفا به نظر دادگاه مربوط است.

این پاسخ به‌صورت خودکار تولید شده و جای مشاوره‌ی حقوقی با وکیل را نمی‌گیرد؛ پاسخ‌های وکلا در ادامه آمده است.

۴ پاسخ از وکلا و کارشناسان حقوقی

پاسخ برتر ۶ سال پیش
مهدی مقدس

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

سلام
پس از قطعی شدن احکام صادره ، پرونده به اجرای احکام ارسال می گردد و شما بعد از اینکه به اجرا ارسال شد باید مراجعه کنید و اگر اتوبوس بیمه داشته باشد با بیمه مکاتبه و دیه دریافت می گردد
و اگر بیمه نباشد خود راننده مکلف به پرداخت دیه پس از انقضای مهلت مقرر یعنی دو سال از تاریخ وقوع حادثه است

ابراهیم صفری
ابراهیم صفری تأیید‌شده
۶ سال پیش

کارشناس ارشد حقوق

۴٫۷ · ۱۰۵ مشاوره موفق

با سلام
بنا به فرمایش شما بزرگوار ، در موعد مقرر معترض نشده اید و اکن.ن بعد از اتمام مهلت ، ارایه لایحه بی معنی خواهد بود لذا بعد از قطعی شدم حکم بایستی از طریق اجرای احکام شعبه اقدام به تقاضای اجرائیه نمایید و حبس و تادیب راننده بر حسب نظر دادگاه خواهد بود .

فرناز مهری
فرناز مهری تأیید‌شده
۶ سال پیش

دکترای حقوق

۴٫۸ · ۳۷ مشاوره موفق

اگر حکم دادگاه قطعی شده است امکان اعتراض وجود ندارد و در مورد تنبیه و حبس نیز نمیتوانید چنین درخواستی داشته باشید زیرا تصادف اصولا از جرایم غیر عمدی است.

عنایت احمدی نورالدین وند ۶ سال پیش

وکیل پایه یک مرکز وکلای قوه‌قضاییه

۴٫۸ · ۱۷۷ مشاوره موفق

باسلام درصورتی که کارشناس اولیه ۵۰درصد برادرشما را مقصر نموده باشد و پنجاه درصد راننده مقصر را شما نمیتوانید صددر صد دیه را مطالبه نمایید.میتوانید به نظریه کارشناسی اعتراض نمایید تا به هیات سه نفره ارجاع گردد.

۳۰ وکیل متخصص دیه آنلاین‌اند

پرسش خود را بفرستید؛ اولین وکیل آزاد در کوتاه‌ترین زمان پاسخ می‌دهد.

پرسش حقوقی دیگری دارید؟

پرسش خود را رایگان مطرح کنید؛ وکلا و کارشناسان حقوقی بنیاد وکلا در کوتاه‌ترین زمان پاسخ می‌دهند.

پرسش جدید