بنیاد وکلا
پشتیبانی و رزرو مشاوره ۴۲۸۱۸ - ۰۲۱
۴۲۸۱۸ - ۰۲۱

لطفاً اتصال اینترنت خود را بررسی کنید.

میزان تعلق ارش یا دیه چه میزان است؟

پرسیده شده ۷ سال پیش ۳ پاسخ ثبت شده

با سلام و تشکر از همراهی شما.
پزشکی قانونی واسم جواب داده که قصور پزشکی مورد تایید است. نوشته ریختن مایع وارنیش به چشم راست بیمار از سوی دندانپزشک، از مصادیق بی احتیاطی است نامبرده مرتکب قصور گردیده و باعث سوختگی شیمیایی در قرنیه چشم ارش ناشی از قصور بمیزان ۲ درصد تعیین میگردد. حالا این میزان چقد میشه. خرج خودم ۸ میلیون شده. دادگاه رفتم اونا میگن دیه رو ما تعیین میکنیم. حالا چه اتفاقی میفته. آیا امکان تغییر میزان ارش وجود داره. به دکتر ضرری می رسه و یا حق اعتراضی واسم هست؟

جمع‌بندی پاسخ وکلا هوش مصنوعی

درصدِ ارش را پزشکی قانونی تعیین می‌کند و دادگاه بر مبنای همان نظر رأی صادر کرده و اجرای احکام مبلغ ریالی آن را محاسبه می‌کند. احکام دادگاه بدوی قابل اعتراض هستند مگر اینکه میزان دیه یا ارش از یک‌دهم دیه کامل کمتر باشد که قطعی است.

این شیوه محاسبه کلی است، اما مبلغ نهایی و امکان تجدیدنظرخواهی به سالِ پرداخت و میزان درصدِ اعلامی بستگی دارد.

پاسخ هوشمند بنیاد وکلا هوش مصنوعی

نحوه محاسبه ارش و شرایط اعتراض به رأی دادگاه

پزشکی قانونی درصد ارش و خسارت وارده را مشخص می‌کند و قاضی دادگاه بر اساس همین گواهی مبادرت به صدور رأی می‌نماید. مبلغ نهایی ریالی توسط اجرای احکام و بر مبنای نرخ دیه در زمان پرداخت محاسبه خواهد شد. در خصوص اعتراض، آرای دادگاه بدوی در دادگاه تجدیدنظر قابل اعتراض هستند مگر اینکه میزان محکوم‌به کمتر از یک‌دهم دیه کامل باشد که در این صورت حکم قطعی و غیرقابل اعتراض است.

منابع: قانون مجازات اسلامی

این پاسخ به‌صورت خودکار تولید شده و جای مشاوره‌ی حقوقی با وکیل را نمی‌گیرد؛ پاسخ‌های وکلا در ادامه آمده است.

۳ پاسخ از وکلا و کارشناسان حقوقی

پاسخ برتر ۷ سال پیش
صدیقه سرلک

کارآموز وکالت کانون وکلای دادگستری

میزان ان را دادگاه تعیین میکند.هر رای دادگاه بدوی قابل اعتراض در دادگاه تجدید نظر میباشد ،مگر انکه میزان ان از یک دهم دیه کامل کمتر شود که عیر قابل اعتراض است

مجتبی عاشوری
مجتبی عاشوری
۵ سال پیش

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

۴٫۸ · ۱٬۴۹۰ مشاوره موفق

با درود میزان صدمات را پزشک قانونی تعیین می‌نماید و برمبنای آن دادگاه مبادرت به انشا رای می‌نماید و النهایه اجرای احکام مربوطه محاسبه خواهد کرد

حسین ملکی فرد ۷ سال پیش

کارشناس حقوقی

باسلام. ارش درصدی است که توسط پزشکی قانونی اعلام می شود مینی بر خسارت وارده به اعضا. اما دیه مقدر در قانون مجازات اسلامی نگارش شده است . دادگاه مبنی با گزارش پزشکی قانونی دیه را اعلام می کند . در هر صورت ۲ درصد ارش در سال ۹۸ معادل:۵.۴۰۰.۰۰۰ تومان می شود.

۲۶۰ وکیل متخصص دیه آنلاین‌اند

پرسش خود را بفرستید؛ اولین وکیل آزاد در کوتاه‌ترین زمان پاسخ می‌دهد.

پرسش حقوقی دیگری دارید؟

پرسش خود را رایگان مطرح کنید؛ وکلا و کارشناسان حقوقی بنیاد وکلا در کوتاه‌ترین زمان پاسخ می‌دهند.

پرسش جدید

کانال تلگرام بنیاد وکلا · هر روز پرسش‌های حقوقی واقعی مردم با پاسخ وکیل

عضویت در کانال