بنیاد وکلا
پشتیبانی و رزرو مشاوره ۴۲۸۱۸ - ۰۲۱
۴۲۸۱۸ - ۰۲۱

لطفاً اتصال اینترنت خود را بررسی کنید.

میتونم در دادگاه ثابت کنم بگم اون ۴ تومن رو بخاطر تاخیر پولم داده؟

پرسیده شده ۵ سال پیش ۱۲ پاسخ ثبت شده

سلام و عرض ادب

تقریبا ۵ ماه پیش من و همکارم توافقی برای شراکت و معامله خرید و فروش پوشاک صحبت کردیم که من پول بدم و ایشان هم از طریق خرید و فروش پوشاک کار کنن و در سود شریک باشیم

و ۲ بار کارتم رو دادم ایشون رفتن از بازار پوشاک از کارت من جمعا ۳۰ تومان خرید کردن و جمعا ۴۰ تومان از کارت خودشون در طی ۲ ماه و چندین مرحله برام کارت به کارت کردن، درصورتی که قراربود حداکثر پنج روزه پول رو برگردونن ( یعنی ۳۰ پول خودم + ۶ تومان سود سهم من ازدو معامله و ۴ تومان هم طبق رضایت خودشون برای تاخیر بازگشت و دیرکرد )
ولی بخاطر ناراحتی که بینمون پیش اومد ایشون بر اساس فیش واریزی و مابه تفاوت و پرداخت اضافی از من شکایت کردن و تمام پول اضافی که برام واریز کردن رو میگن طلبکارم.
درصورتی که بر حسب واقعیت اون ۴ تومن رو خودشون با رضایت بخاطر تاخیر پولم داده بودن و ۶ تومن هم سهم سود من از شراکت هست.
یعنی جمعا ۳۰ از کارتم خرید کرده و ۴۰ هم در جند مرحله طی دو ماه برام واریز کرده.

باید چکار کنم؟؟
من واقعا بدهکار نیستم ولی ایشان طبق فیش واریزی اون ۱۰ تومن مابه تفاوت و پرداخت اضافی رو میگن طلبکارم.
اینکه چجوری ثابت کنم اون ۶ تومن سود شراکتی معامله بوده؟؟
امکان محکومیت من هست؟؟
هیچ مدرک و فاکتور و رسیدی هم ندارم
ممنون

جمع‌بندی پاسخ وکلا هوش مصنوعی

بیشتر وکلا معتقدند بار اثبات شراکت و علت واریز سود و دیرکرد با ادله‌ای مانند شهادت شهود بر عهده شماست و بدون مدرک خطر محکومیت وجود دارد، هرچند یک نظر هم بار اثبات طلب را بر دوش واریزکننده می‌داند.

اینکه دادگاه حق را به شما بدهد یا طرف مقابل، دقیقا به نحوه اثبات شراکت و تفسیر قاضی از فیش‌های واریزی بستگی دارد.

پاسخ هوشمند بنیاد وکلا هوش مصنوعی

اثبات شراکت و دلیل واریزی‌ها در دادگاه

با توجه به وجود فیش‌های واریزی، ادعای صرف در دادگاه کافی نیست و احتمال محکومیت شما وجود دارد. طبق نظر اکثر وکلا، شما باید وجود رابطه شراکت و توافق بر سر سود و دیرکرد را به کمک دلایلی مثل شهادت شهود اثبات کنید. در مقابل، نظری نیز وجود دارد که اثبات بدهکار بودن شما را طبق آرای قضایی بر عهده شخص واریزکننده می‌داند. در صورتی که بتوانید دلایل محکمی بیاورید، حتی امکان پیگیری حقوق بیشتر در قالب دعوای تقابل نیز مطرح شده است.

منابع: رای اصراری دیوان عالی کشور

این پاسخ به‌صورت خودکار تولید شده و جای مشاوره‌ی حقوقی با وکیل را نمی‌گیرد؛ پاسخ‌های وکلا در ادامه آمده است.

۱۲ پاسخ از وکلا و کارشناسان حقوقی

گل نوش ملکی
گل نوش ملکی
۵ سال پیش

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

۴٫۹ · ۳۶۲ مشاوره موفق

شراکت و رابطه قراردادی خود را مستند به ادله همچون شهادت شهود اثبات نمایید

مهرداد انصاری ۵ سال پیش

کارشناس ارشد حقوق

۴٫۸ · ۳۱ مشاوره موفق

سلام
اگر ایشون به حساب شما پولی ریخته، مطابق قانون ایشان اصولا بدهکاری خود را پرداخت کرده است مگر اینکه خلافش را ثابت کند.بار اثبات بر دوش ایشان است نه شما. طبق رای اصراری دیوان عالی کشور، پرداخت کننده و مدعی، موظف به آوردن دلیل برای اثبات عنوانی است که بازپرس گرفتن مال را توجیه کند.

فریدالدین اسماعیلی ایوانکی
فریدالدین اسماعیلی ایوانکی
۵ سال پیش

وکیل پایه یک مرکز وکلای قوه‌قضاییه

۴٫۸ · ۴۵۶ مشاوره موفق

باید قرارداد شراکت را ثابت کنید و همچنین ادعای واریز بابت تاخیر نیاز به ارائه دلایل از سوی شما دارد.

نمایش ۹ پاسخ دیگر وکلا بستن پاسخ‌های بیشتر
باقر رحیمی ۵ سال پیش

کارشناس حقوقی

۴٫۹ · ۳۲ مشاوره موفق

با سلام و درود . شما میبایست قرارداد شراکت را ثابت نمایید و همچنین ادعای واریز بابت تاخیر نیاز به ارائه دلایل از طرف شما دارد.

امین احمدی
امین احمدی
۵ سال پیش

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

۴٫۶ · ۱۸۸ مشاوره موفق

متاسفانه بار اثبات ادعای بدهکار نبودن بر عهده شماست چرا که فیش واریزی دلایل دریافت وجه است.

راحله شفیعی عربی
راحله شفیعی عربی
۵ سال پیش

وکیل پایه یک مرکز وکلای قوه‌قضاییه

۴٫۹ · ۷۱۵ مشاوره موفق

درود
در صورت نبود قرارداد میتوانید از شهادت شهود استفاده نمایید .‌

امین همائی ۵ سال پیش

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

بنظر میاد شراکت شما قابل احراز باشه، در بحث شراکت حالا باید شرایط شراکت رو درنظر گرفت که کلیات اون به چه صورته و حتی احتمال این وجود داره امکان مطالبه وجه بیشتری (نسبت به مبالغ پرداختی) نیز برای شما قابل تصور باشد (البته در فرض وجود ادله مستلزم طرح دعوی تقابل میباشد).

مرصاد پوراعتضاد ۵ سال پیش

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

۴٫۶ · ۳۰۸ مشاوره موفق

شراکت و ادعای واریز وجه بابت تاخیر را شما باید اثبات کنید .

علی صلاحی کجور ۵ سال پیش

وکیل پایه یک مرکز وکلای قوه‌قضاییه

با توجه به اینکه قراردادی بین شما تنظیم نشده و صرفا گفته های شما در دادگاه قابل استناد نمی باشد و متاسفانه امکان محکومیت شما وجود دارد.

رویا مهدوی میمند ۵ سال پیش

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

۴٫۵ · ۱۳ مشاوره موفق

باسلام
شما باید ادعای خود را ثابت کنید

ابوالفضل جهان بخش ۵ سال پیش

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

۴٫۸ · ۲٬۷۸۹ مشاوره موفق

بادرودوسلام باید احرازو اثبات نمایید.

حسین حاجی زاده ۵ سال پیش

وکیل پایه یک مرکز وکلای قوه‌قضاییه

۴٫۸ · ۸۰۵ مشاوره موفق

سلام باید اثبات نمایید...

۲۸ وکیل متخصص دیگر قراردادها آنلاین‌اند

پرسش خود را بفرستید؛ اولین وکیل آزاد در کوتاه‌ترین زمان پاسخ می‌دهد.

پرسش حقوقی دیگری دارید؟

پرسش خود را رایگان مطرح کنید؛ وکلا و کارشناسان حقوقی بنیاد وکلا در کوتاه‌ترین زمان پاسخ می‌دهند.

پرسش جدید