میتوان سال به سال شکایت ترک انفاق مطرح کرد؟

پرسیده شده ۶ سال پیش۱ پاسخ ثبت شده

با سلام . ایا میتوان با وجود اینکه یک بار زوج را محکوم به ترک انفاق در سال ۹۷ و ۹۸ کرده . و رای قطعی برایش صادر شده . نفقه گذشته هم پرداخت شده نفقه حال هم بعد رای صادره منظم پرداخت میشود دوباره شکایت کیفری برای سال جدید مطرح کرد و خواهان مجازات جدیدی شد.

جمع‌بندی پاسخ وکلا

هوش مصنوعی

اگر نفقه گذشته پرداخت شده و نفقه جاری نیز به طور منظم پرداخت می‌شود، امکان شکایت مجدد کیفری برای همان موضوع وجود ندارد و مشمول اعتبار امر مختومه خواهد شد.

این موضوع یک قاعده کلی است و بررسی پرونده شما به ارزیابی دقیق آرای صادره قبلی و نحوه پرداخت‌ها بستگی دارد.

پاسخ هوشمند بنیاد وکلا

هوش مصنوعی

شکایت مجدد ترک انفاق با وجود پرداخت منظم

با توجه به اینکه نفقه گذشته پرداخت شده و نفقه حال نیز به صورت منظم واریز می‌شود، شکایت مجدد برای همان موضوع به دلیل اعتبار امر قضاوت‌شده رد خواهد شد. در صورت طرح دوباره دعوا، باید دادنامه‌های قبلی به دادگاه ارائه شود تا قاضی مطلع گردد. چنانچه ارکان اعتبار امر مختوم شامل وحدت طرفین، موضوع و سبب دعوا وجود داشته باشد، قرار رد یا اعتبار امر مختومه صادر می‌شود و مجازات جدیدی اعمال نخواهد شد.

این پاسخ به‌صورت خودکار تولید شده و جای مشاوره‌ی حقوقی با وکیل را نمی‌گیرد؛ پاسخ‌های وکلا در ادامه آمده است.

۱ پاسخ از وکلا و کارشناسان حقوقی

پاسخ برتر
فرهاد امینی

فرهاد امینی

کارشناس حقوقی

۵٫۰(۶ نظر)

خیر از اعتبار امر قضاوت شده برخوردارخواهد بود لذا می بایست در صورت طرح شکایت مجدد دادنامه های قبلی را به دادگاه ارائه دهید و قاضی را مطلع نمایید تا تصمیم گیری نماید و اگر وحدت اصحاب، موضوع و سبب که از ارکان اعتبارامرمختوم می باشد لحاظ شده باشد میتوان با استناد به آن موجب صدور قرار اعتبار امر مختومه خواهد شد

پرسش خود را بفرستید؛ اولین وکیل آزاد در کوتاه‌ترین زمان پاسخ می‌دهد.

پرسش حقوقی دیگری دارید؟

پرسش خود را رایگان مطرح کنید؛ وکلا و کارشناسان حقوقی بنیاد وکلا در کوتاه‌ترین زمان پاسخ می‌دهند.

پرسش جدید